Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (230)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem nevěděl, jestli to je film o křivých policajtech a jen není jasný, kteří jsou křivější, nebo o policajtech s mottem „účel světí prostředky,“ proti kterým jde ten zásadový „vše musí být podle předpisů“. Funguje akce, funguje thriller, i když bych uvítal zamotenější děj. Těžko se hledá zalíbení v hrdinech; v podstatě má film jen menší a větší záporáky. Líbí se mi, že nikdo není nesmrtelný, to u akčňáků vždy nebývá. Hudba je parádní, trochu kopie Bournea a Inception, bez ní by byl film poloviční. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 9 | humor 0 | akce 7 | napětí 3 | pustil bych si znovu 6 ()

campix 

všechny recenze uživatele

Jedná se o vzkříšení britského krimi seriálu ze 70. let, se kterým nemám absolutně žádné zkušenosti a dle reakcí se má jednat o velice kvalitní a nekompromisní testosteronovou jízdu od začátku až do konce. Moje zkušenost zůstává někde na půli cesty. Vyšetřovací techniky oddělení sweeney jsou velmi nekompromisní, hlavní postavy jsou opravdu tvrďáci a několik akčních scén svou atmosférou a zpracováním patří rozhodně do nadprůměru. Finální automobilovou honičku dokonce zrežírovali chlapci z Top Gearu a je nutno říci, že tak dobrá není. Občas jsem měl problém silácké řeči ústřední herecké dvojici uvěřit a Winstone ani Drew mě nikterak nepřesvědčili. Celkově se jedná dle mého názoru o průměr daného žánru. ()

Reklama

rt12 

všechny recenze uživatele

Připomenutí starých drsných, syrových kriminálek z 80 let . Dlouho jsem neviděla film podobného rázu, co by mě podobně tolik bavil. Já beru kriminálku jako běžný konzument zábavy a ne umělecký kritik. Nenimrám v nelogičnosti a nepravděpodobnosti, když to nezačne nesmrdět trapností, což se nestalo. Hlavní je akce, napětí, pěkná hudba a že je bídák potrestán. A tady mi film nabídl vše. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Takhle drsná kriminálka tady nebyla od doby Delona a Ventury, ale na kolena ji sraží nevěrohodné a hloupé chování postav a určitá přestylizovanost. Nicméne myslím, že režisér Nick Love by měl přesto být hlavním kandidátem na zfilmování příběhů Harryho Holea... A pro mě neznámá Hayley Atwell je fakt krásná...:) ()

Cl3ricK 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem Taken, ale jaksi jsem jej nedostal. Tak zaprvé, dost mě nasralo když jsem si přečetl asi první větu popisu filmu a zjistil, že ta věc se nestane na začátku, ale dost v průběhu filmu. Zadruhé se mi moc nelíbilo to Winstonovo drsňáctví, vůbec jsem mu to nevěřil. Vlastně všichni se tvářili, jako by byli ultimativní baddasové, což nebyli. No a ta přestřelka byla taky docela tristní. Jediné co se jim povedlo byly pěstní souboje. Nuda za 50%. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)
  • Auta účastnící se scény pronásledování jsou Jaguár XFR a Ford Focus 1.6 stylizovaný do podoby ST. (StarPlate)

Reklama

Reklama