Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (230)

rt12 

všechny recenze uživatele

Připomenutí starých drsných, syrových kriminálek z 80 let . Dlouho jsem neviděla film podobného rázu, co by mě podobně tolik bavil. Já beru kriminálku jako běžný konzument zábavy a ne umělecký kritik. Nenimrám v nelogičnosti a nepravděpodobnosti, když to nezačne nesmrdět trapností, což se nestalo. Hlavní je akce, napětí, pěkná hudba a že je bídák potrestán. A tady mi film nabídl vše. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Ray "pár let nazpět bych do té role byl ideální" Winstone a Ben "Tom Hardy zrovna nemohl, tak zavolali mě a na Hardyho mi udělali aspoň sestřih" Drew v reinkarnaci ostrovní žánrové klasiky, která v sedmdesátkách odstartovala a rovnou i nastavila standard všem těm špinavým nekompromisním kriminálkám o zkorumpovaných poldech, kteří nějakým tím výdělkem mimo oficiální plat nikdy nepohrdnou, pro ránu nejdou daleko a když už se náhodou na něco ptají, tak zásadně až poté co mají klouby sedřené do krve od manuální domluvy podezřelému. Smutné je, že nyní o cca čtyři desítky let později se autorům nedaří dostát ani tomu původnímu standardu; nemluvě o tom, že ten je díky (nejen) Shieldu či Engrenages přeci jen již někde zcela jinde. Navíc se tu po stránce drsnosti tlačí na pilu natolik, až je to mnohdy nechtěně směšné. I pouhý doušek ranní kávy je tu podán jako ta nejvíc nejdrsnější věc na planetě Zemi. A zamrzí to o to více, že v jádru tam ta přirozená nekašírovaná drsnost pod povrchem je, ne že ne. Jen je zabita vší tou lacinou hrou na "jsme drsní jako žádní druzí". ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Skvělý, dobrý, úžasný. Když chci vidět kriminálku, nebo akční drama, v poslední době šahám hlavně po filmech s nálepkou mejd in britn a ani tady jsem nebyl zklamán. Všechno tu funguje jak má a ani hlavní zápletka není natolik debilní, jak jsem se obával. Teď jen čekat na další film Nicka Lovea. Dlouho jsem se u akční kriminálky tak nepobavil [info pouze pro mě: komentáč č. 600] ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

PECKA!!! Ale totálna. Ray Winstone je buldog, ktorý raňajkuje Neesonov, zapíja ich šťavou z Lina Venturu a keď sa potom ide vysrať, utiera si riť dvojvrstvovým z Delona a Gabina. Oldschoolová a zároveň moderná kriminálka, v ktorej funguje úplne všetko - vyšetrovanie, akcia, veľmi silná osobná rovina, napätie i premakané postavy v podaní skvelých hercov. Dokonca aj to, že je to trochu predvídateľné, pasuje do celku - v skutočnosti predsa kriminálnici nie sú géniovia a nepáchajú brilantne naplánované zločiny. Každý úder ma bolel. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Tvrďárna jak sibiřský beton. Při vzpomínce na úporné tahání kačera, nahazování motoru na trojkolce a absolutoriu v oboru žabí anatomie to musí být v teple a bezpečí obýváku učiněné chlapácké adventure. Ve výčtu plochých či chybějících iniciačních technik soudobé civilizace by se dalo pokračovat, ale vrátím se raději k filmu. Tomu v podstatě nic nechybělo, kamera, režie, hudba, zákoutí Londýna i tomhardyovský delikvent se vyvedli, ale nesedl mi dýchavičný Ray Regan. Jsem si naprosto jistá, že na míru šitou roli trestuhodně ukradli Brusi Willisi. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)
  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)

Reklama

Reklama