Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (230)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„You´re nicked!“ Připravte si svůj adrenalin, testosteron, endorfin a taky naftalín na moly ve scénáři! Nick Love vzkřísil televizní sérii ze sedmdesátých let tím způsobem, že do budovy staré školy vnesl nové "učitelské" metody a dal tak vzniknout šťavnaté pecce z prostředí potírání londýnských „armed robberies in progress“. Pravda, trochu namachrované, ale její genius loci mě neuvěřitelně rajcoval, stejně jako živočišné herecké výkony (mazák Winstone, raper B.Drew), či hudební podkres s razítkem Lorne Balfe. Ten sice nebezpečně připomínal práci H.Zimmera, ale alespoň se v člověkovi utvrzoval při leteckých záběrech pocit, že se dole v ulicích prohánějí temní, byť nekomiksový rytíři.. Někteří se pozastavují nad tím, jak může plesnivý dědek Winstone, co si při močení přes pivas nezahlédne ani segment genitálu, tak zdařile obhospodařovat o generaci mladší kůstku. Inu, znáte tu o malém kašpárku a velkém divadlu? To je klišé, protože principál divadla s malým kašpárkem se při představení hrozně nadře, nicméně Raye se týká méně známé pokračování moudra a sice to, že jedině starý kašpar umí dojmout až k slzám.. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Ach, tá intertextualita. Človek pozerá francúzsku kriminálku Antigang, aby následne zistil, že je to remake britského The Sweeney. Tak si kukne ešte raz to isté, s niektorými postavami a scénami menej uveriteľnými, inými viac, celkovo však s lepšou atmosférou, myslí si ale, že sa dostal ku zdroju, načo zisťuje, že ide zase len o prerábku tentokrát seriálu. A nepísal som to už niekde? ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Britská akční pecka, které dnešní americké produkce nesahají ani po kotníky. Stará škola se tu míchá s novým přístupem, krásně přirozeně v slušném příběhu jedné speciální jednotky. Ray Winstone má panděro, ale charizma ultimátního borce z něj přímo sálá. Hayley Atwell je dokonalá. Fandy HOMELANDU potěší v několika scénách Damian Lewis. Konec nebrání vzniknutí dvojky, tak doufám, že se dočkáme. P.S: Lepší než PUNCH. You're nicked. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmy Nicka Love asi nejsou pro mě. Tenhle je teda alespoň nejpřístupnější a to jenom proto, že se jedná o poměrně drsnou gangsterku, kde vrcholem všeho je životem omletej Ray Winstone. Technicky tak nemůžu říct ani popel. Závěrečná automobilová honička byla parádní, ale průběh byl na pořádnej knock-out mezi oči s monoklem barevným jak duha. A ono být nadšený z momentů a usínat u zbytku filmu taky není fajn. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Speciální londýnská policejní jednotka a recyklace všeho možného za posledních několik let. The Sweeney je šíleně neoriginální policejní akcí, která však dokáže pobavit, nabízí slušnou atmosféru a spád. Ne že by to bylo kdovíjaký zázrak, nicméně v dnešní konkurenci i tohle stojí za to ocenit. V rámci letošního roku jedna z nejsvižnějších oddychovek. [75%] ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)
  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)

Reklama

Reklama