Reklama

Reklama

Říkají o něm, že je dinosaurus, on to však bere jako poklonu. Detektiv inspektor Jack Regan vede slavný přepadový oddíl londýnské policie a je to policista starého střihu, tvrdý jako žula. Výsledky má, jeho drsné metody se však pomalu přestávají vedení policie zamlouvat. Nedávají spát především důstojníkovi z oddělení vnitřních záležitostí Ivanu Lewisovi, který by Jacka asi nenáviděl ještě mnohem víc, kdyby tušil o jeho milostném poměru se svou atraktivní ženou Nancy. Zatím jen pozorně sleduje práci Jackova útvaru a čeká na jakoukoli chybu. Když Regan neuposlechne rozkaz, rozpoutá se v centru Londýna přestřelka mezi bankovními lupiči a policií, která Jackovi zláme vaz. Je suspendován a posléze i zatčen a uvězněn. Ještě ale není vše ztraceno, Regan i jeho tým udělají vše pro to, aby očistili svou pověst a zajistili průchod spravedlnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (230)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mile překvapen a dost nadšen. Příběh je dost dobrý, obyčejný, ale zase hodně uvěřitelný a reálný. Opravdu film, který zaujme až do konce a kvalitu, tempo a styl filmu si zachová po celou dobu. Herecké obsazení je na tom výborně. Především vede hlavní hrdina Ray Winstone, který mě doslova nadchnul jak se dokázal vžít do role drsného poldy a sehrát skvělý herecký výkon. Ben Drew taky zaujal, sympaták. Akční scény zde byly, bylo jich dostatek - to podstatné ale není. I naháněčky s auty zde byly. Podstatné je opravdu vypilovaný krimi/drama, jak jinak to popsat. Rozpočet byl hodně malý, což se odkazuje na obyčejnost - to je minimální chybou. Ještě tak nějaké scény doladit a vylepšit konec. To jsou jen maličkosti k úplné dokonalosti. Na hraně mezi 4 a 5 hvězdou. Přesto tomu něco chybí, ale to je opravdu maličkost. Je to velmi silný snímek, který hrál i hodně na pochopení a charakteru většiny postav. Hudba hodně dobrá - zvláštní a poutavá. Toto jsem opravdu nečekal. Proto celkově hodnotím na slušných a zasloužených 89% = **** ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Teda takovou syrovou (fyzickou i psychickou) řežbu jsem od Anglánů vážně nečekal. Už první scéna mě vyloženě nadchla, když policejní komando projelo zdí a začalo zločince řezat baseballkami. K tomu se přidal špičkový scénář a parádní závěr, takže za mě naprostá spokojenost. A těch 68%? To teda jděte do prdele! 95% ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Připomenutí starých drsných francouzských a italských kriminálek a také toho, že tenhle žánr vždy uměli lépe Angličané ( i v literatuře), než Američani.Pozvolný rozjezd pomalu nabírá obrátky. První výrazné zrychlení je při honičce lupičů, kdy ještě tým drží celý pohromadě. Další adrenalin se pak dostaví v závěru. Člověk si při tom uvědomí, jak jsou současné automobilové honičky drsné, jak auta sviští maximální rychlostí a jak se při ní mohou honění i honiči zabít. Výborná hudba (anlická, že...autor je Skot) je v pomalých scénách táhle neklidná, při akci se řítí jako lavina šutráků. Londýn je snímán především jako futuristické město budoucnosti - mrakodrapy, sklo a ocel. Drsné místo, kde se odehrávají drsné příběhy. Pomsta chutná sladce! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Cervenak by se měl už konečně probrat, občas mám pocit, že by někteří uživatelé na ČSFD potřebovali injekci filmového vkusu, nebo aspoň malých filmových znalostí.Typicky chladná a svým způsobem poctivá anglická práce, která ztroskotává na retardovaném scénáři a unylé režii mizerného Lova.Jednotka namachrovaných nesympatických cajtů v čele s obstarožním, nabubřelým a při pokusu o běh i notně komickým Winstonem.Scénář dělá z jendotky absolutní kretény, kterým dojdou některé souvislosti tak pozdě, že by je předběhlo i děcko s Dawnovým syndromem.Žádná postava nemá absolutní šanci získat si nějaké divácké sympatie, snad jedině Ben Drew, jinak si celá jednotka říká od základu o nekopromisní vystřílení.Scénář se vleče jak regionova z Horní Počernice a když si Love totálně neví s ničím rady, nechá velitele Regana udělat tolik kolosálních čurákovin, že vedou jedině k zoufale předvídatelným a tragickým událostem a ten debil si snad myslí, že z toho divák padne na prdel a začne tomu obstarožnímu kreténovi držet palečky nebo co, naopak, strašně sem si přál, aby celá ta jednotka šla do píči a toho nesympatickýho mamrda někdo v lochu vojel ocelovou trubkou.Málo akce, dialogy podle rutinní šablony bez šťávy, scénář sračka, konec unylý, mizerný a nudný jako celý film.Nemůže se to pyšnit ani výraznou syrovostí, nekompromisností či brutalitou.Totálně průměrná práce, která je sražená dolů nulovým scénářem, nevděčnou a zbytečnou rolí pro jediného pořádného herce Lewise, předvídatelností a naprostým pohrdáním morálních hodnot policejního velitele, za jehož "povedenou" práci při loupeži bych ho nechal uklízet policejní parkoviště a ne že mu ještě na konci vrátěj odznak, až na pár malicherných pozitiv mě to nejen nebavilo, ale dokonale nasralo, sračka. 35%.Tohle mě může po zhlédnutí tisíců filmů jenom rozesmát. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

No "Stathamovka" ani "MatDamonovka" to zrovna hneď nebola ale aj drsný Winstone mal niečo do seba, a ukázal , že aj v európe (anglicku) sa dajú točiť dobré a pozerateľné krimi, zasluhujúce minimálne triapol bodu. Len nech to nemá preboha sedem pokračovaní. Lebo sa im minú náboje ako v tom filme v najnevhodnejšej chvíli, či dokonca si rozbijú naozaj nosy v havarovaných autách (kurnik ten ujko je predsa len už starý na takú autonaháňačku), ale inač v pohode. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (7)

  • George Carter (Ben Drew) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Navy UTC. (dyfur)
  • Richard Hammond počas plánovania akcie s naháňačkou áut zdemoloval karavan, za čo od režiséra filmu skoro dostal bitku. (vander19)
  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo v metropole Veľkej Británie - Londýne. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama