Reklama

Reklama

Boží stvoření

  • USA Child of God (více)
Trailer

Child of God je příběhem násilníka a vyvrhele společnosti Lestera Ballarda, jež se odehrává na úpatí Apalačských hor v Tennessee na začátku šedesátých let dvacátého století. Ballard se rozhodl pro zničující život mimo civilizaci a společenské konvence. Přišel o rodiče, bydlení i sebeúctu. Žije v jeskyni a díky krutým zločinům a vlastní degradaci klesl na samotné dno společnosti. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Lester Ballard (Boží stvoření) = Nekrofil, blázen a vidlák. Film je drsný a nebojí se ukázat svojí nechutnou stránku. Hlavní představitel hraje dobře ale to je skoro jediný dobrý na filmu. Příběh je nudný a tupý a rozhodně si mě nijak nezískal. A zbytečně dlouhý, posledních 15 minut leze jeskyní a pak běhá po louce to bylo zbytečný. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Tohle je můj pozemek!!...... Srací scéna na začátku příběhu mě celkem zvedla žaludek a změnila finální hodnocení. Vlastně abych napsal pravdu, čekal jsem nějaký smysluplný western, ale je to jen o buranech. Divný děj, špatný hudební doprovod a nějak mě nevzalo ani herecké obsazení a "umění". ()

Reklama

The Viper 

všechny recenze uživatele

Zkrácená verze: Chlapík co neumí mluvit chodí s puškou po lese, sem tam něco najde, znásilní mrtvolu holky, vyhoní si ho u auta, vytřelí si plyšáka na pouti, chodí, chodí a chodí a pak se rozhodne zastřelit nějakýho starce, nedřív mu zabije dceru, které nádherně odřízne vlasy. Jediné plus je ta nechutnost nad některými scénami, které jsou i tak nudné. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Skvěle zahranej zhovadilej jedinec, kterej moc inteligence nepobral... ale Scott Haze se do role dokonale hodil a psychikou ujetyho parchanta jsem mu uvěřil tak moc, že bych se nedivil, kdyby takovej byl i ve skutečnosti. Škoda, že děj postrádá nějaky smysluplny zakončení - jakyho dobytka nám ukázali na začátku, takovyho jsme ho měli až do konce... s tím, že změnit se asi nijak nehodlá. James Franco si ukousl pořádny sousto, ale podle mě se mu podařilo. Jinak na plagátě je asi jedině proto, že to točil, protože jeho rolička byla tak malá, že jeho ksicht je vyloženě jenom tahoun na diváky. Tim Blake Nelson se taky jako šerif povedl a celkově ta atmosféra 60. let. Jednoznačně ale film táhne hlavní hrdina (i když hrdina?), kterymu se pořádně podiváme do hlavy, abysme stejně nakonec zjistili, že prcat mrtvoly, vytírat si prdel klackem a zabíjet lidi vyžaduje značně omezit osobní hygienu a mít mysl dementního individua. Ale holt předlohy Cormaca McCarthyho jsou asi dnes v módě, takže tak. Jo a hudba uplně super - banjo a jedem! Ale nejenom banjo. ()

HonzysKISS 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Čekal jsem od toho mnohem víc. Není to tak zvrácené, jak jsem myslel. Dá se na to úplně v pohodě koukat. Maximálně tam tak ošuká mrtvolu (která stejně bohužel vypadá jako živá), nebo si vytře prdel klackem, což je tak vše. Spíš bych to bral jako dobrý psycho, to má velký plus. Je to dobrej magor. Má to výborný nápad, dokonce hlavu i patu, ale špatné provedení. Je to prostě nuda… Docela se mi ale líbil záběr, to má menší plusko. Podle ostatních komentářů si říkám, že jsem se snad díval úplně na jiný film… ()

Galerie (27)

Zajímavosti (4)

  • Film je adaptací stejnojmenného románu Cormaca McCarthyho, který prozradil, že postava Lestera Ballarda (Scott Haze) je inspirována skutečnou osobou. (Pria)
  • Zajímavou paralelu vytváří film na konci, kdy hlavní hrdina bojuje bez ruky o život v jeskynním komplexu. Podobný problém řešil režisér James Franco ve filmu 127 hodin (2010), kde hrál zaklíněného horolezce. (markyzgero)
  • James Franco chtěl původně natočit adaptaci McCarthyho románu „Krvavý poledník“. Z důvodu nedostatku času musel od projektu odstoupit. (Pria)

Související novinky

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

Zemřel oceňovaný autor Cormac McCarthy

13.06.2023

Uznávaný spisovatel, scenárista a držitel Pulitzerovy ceny za literaturu Cormac McCarthy zemřel ve věku 89 let. Smutnou zprávu potvrdil jeho syn John McCarthy. Slavný autor měl na svědomí tak zásadní… (více)

Reklama

Reklama