Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 2
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (165)

noby 

všechny recenze uživatele

Zajímavé detektivní případy, poctivé dobové zasazení, ne jen vizuální, ale i poctivý vizuál, to všechno jsou pozitiva Ripper Street, ale to, čím seriál vyčnívá a pro co stojí za to, jsou tři hlavní postavy a jejich interakce. Všichni tři pánové jsou charaktery natolik zajímavé, že by mohli táhnout každý svůj seriál. Naštěstí jsou spolu v jednom, čímž nakonec díky vzájemné interakci patřičně vynikají. ()

Styxos 

všechny recenze uživatele

Naprosto peckoidní záležitost. Zatímco první řada se místy táhla, dvojka už pořádně přitopila pod kotlem a jednalo se o zábavu od začátku do konce. Tvůrci skvěle míchají kartami osudů všech hrdinů a pořádně potěmňují - někteří se vrací do světla (Drake), jiný ukazují, že dokážou být pěkní parchanti, když přijde na věc (Reid, Susan) a jiní nalítnout (Jackson). Taky pokládá otázky, kdo jsou policajti? Kde je hranice mezi policajtem a zločincem? Protože tohle byla drsná doba, kde se drbani mlátili obuškem na ulici anebo jim při výslechu rozkřápli hlavu o mříže cely. Bude zajímavé sledovat, zda se tohoto tématu budou tvůrci držet i v další řadě. Jedinou věcí na škodu je, že hlavní linie byla u druhý řady trochu slabší. ()

Reklama

venalce 

všechny recenze uživatele

Tak k tomuhle seriálu jsem se potřebovala prokoukat, protože na první dobrou mě pilotní díl vůbec nezaujal. Na druhý pokus jsem začala s druhým dílem a do seriálu se naprosto nepokrytě zamilovala. (První díl jsem později znovu zkoukla a zhodnotila ho jako jeden z těch slabších, to se prostě občas stává, že seriály naberou dech až později.) Nicméně je to další z těch britských seriálových skvostů, seriál, u kterého se nemusíte spokojit s kompromisy, který neuráží divákovu inteligenci. Obzvlášť se mi zamlouvá jeho komplexnost - detektivní zápletky tu jsou naroubované na historické události i postavy, mnohdy s až překvapující přesností (např. smrt Josepha Merricka). Nebývá výjimkou, že se jednotlivé epizody zabývají skutečným problémem viktoriánské Anglie. Bývá nešvarem zvláště amerických počinů, že je historie ve jménu "zábavy" znásilňována, ale to naštěstí není případ tohoto seriálu, Britové si potrpí na syrovost a historii milují. Herecké obsazení je tradičně prvotřídní, spousta známých tváří (dělám si čárky za herce z Game of Thrones). Těžko říct proč, ale celé to prostředí policejního sboru ve viktoriánském Londýně na mě působí jako Ankh-Morpork se svou Hlídkou, což je výrazné plus. Kvalitních kostýmních seriálů, které nepodlehly vyumělkovanosti, ale snaží se o historickou autentičnost, není nikdy dost. Ripper Street přežilo svou vlastní smrt a nadále nás těší svou přítomností. A je to jen dobře. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 90%. Jako blesk z čistého nebe se objevila tahle dobová kriminálka, o které jsem vůbec neměl tušení, že se chystá. Sice to chtělo se trochu najít na úvod, ale pak už si člověk vychutnává nejen kriminální případy a velmi povedenou výpravu, kde jsou peníze do ní investované opravdu vidět, ale hlavně postavy, ke kterým je nutné si právě první dvě epizody trochu hledat cestu. Matthew MacFadyen má prostě charisma a se svým hlasem dokáže podat dialog jako nikdo jiný. Jerome Flynn (Bronn z Game Of Thrones) je sympaťák. Jen Adam Rothernberg z ústřední trojíce trochu strácí. Jinak právě fanoušci Game Of Thrones pak poznájí v epizodních rolích Iana Glena (Jorah Mormont), Iana McElhinneyho (Barristan Selmy) nebo Kristiana Nairna (Hodor). K tomu dobrá hudba a povedené úvodní titulky. Druhá sezóna bya potvrzena, tak se nezbývá těšit. Britové pro mne to opět na seriálovém poli natřeli Američanům. Season 2: 90% Druhá sezóna stejně kvalitní jako první. Bohužel divácká sledovanost nebyla až tak vysoká, aby BBC do celkem nákladného seriálu více investovala, a tak třetí řadu neobjednala. Tvůrci hledají jestli by se seriálu nechytil někdo jiný, což jim přeji alespoň na jednu další sérii, aby mohl děj nějak ukončit, jelikož konec této sezóny toho moc neuzavřel. Season 3: 90% Seriál zachráněn gigantem Amazon a jeho stream službou Amazon Prime a máme tu třetí řadu. Produkčně nelze rozdíl vůbec poznat a kvalitně si to stále drží velmi dobrou úroveň. Skvěle zahrané, vynikající dialogy a doprovodná hudba. Je z toho už celkem srdeční záležitost. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Co tahle skoro dokonalá atmosférická mňamka nutně potřebuje, je absence hudby. Díky tomu by možná několik hutných scén získalo úplně jiný nádech - spousta producentů a tvůrců si bohužel orchestrální audio složku představuje jako neoddělitenou součást veškerých krimi seriálů. Ale! Vzpomeňme třeba na úžasné The Wire, i když z úplně jiného kraje a časového období..! Překvapující je, že se za všech osm částí dočkáme zmínek o Jacku the Ripperovi jen velmi sporadicky, ale nerad bych předbíhal. Vzorová epizoda nicméně hovoří jasnou řečí. ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Potrat Lucy Eamsovej za pomoci rastliny Pennyroyal, lúpež, pri ktorej bol použitý chloroform (alebo éter), výbuchy pomocou kyseliny pikrovej a kontaminovaná múka antimónom sú historicky presné. Naopak historicky nepresné sú lobotómia v "The Good of This City" a intoxikácia amfetamínmi. (Carol Pifková)
  • V seriály je i pár nezrovnalostí, ako napríklad "priepasť" medzi epidémiou Dr. Johna Snowa, cholera, ktorá sa roznášala cez vodné pumpy, a leukotómiou činí až necelé storočie. Takisto i výraz Molly house sa vo viktoriánskej dobe stal už archaizmom a nebol skoro vôbec používaný. (Carol Pifková)
  • Ačkoliv BBC po druhé sérii zastavila další natáčení, seriál byl zvolen nejlepším pořadem na britských stanicích čtenáři populárního časopisu Radio Times. Hlasování se zúčastnilo více než 7 500 čtenářů, přičemž hlavní snahou bylo především to, aby BBC pokračovala v dalším natáčení. (helianto)

Reklama

Reklama