Reklama

Reklama

Ripper Street

(seriál)
Trailer 1
Krimi / Drama / Mysteriózní
Velká Británie, (2012–2016), 39 h 30 min (Minutáž: 58–130 min)

Tvůrci:

Richard Warlow

Hrají:

Matthew Macfadyen, Jerome Flynn, Adam Rothenberg, MyAnna Buring, David Wilmot, Charlene McKenna, David Dawson, Clive Russell, Amanda Hale, Gillian Saker (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

V tomto britském historickém seriálu s kriminální zápletkou nás tvůrci zavedou do tajuplného Londýna do viktoriánského období na konci 19. století na místo zvané Whitechapel, které se stalo známé řáděním fantoma přezdívaného Jack Rozparovač. Sledujeme zde policejní práci detektivního inspektora Edmunda Reida a jeho týmu, kteří se snaží chránit chudou populaci East Endu před vraždami a organizovaným zločinem, a to vše v zájmu vyššího dobra... (Trajektt)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (165)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele

První tři díly byly luxusní... Charismatický MacFadyen a fešný Rothenberg a k nim pod drsnou slupkou chápavý a jemný Flynn (kdo by to byl u úvodního boxerského utkání čekal) si mě od počátku získali. Ale cca od pátého dílu se nám do zločinů čistě kriminální povahy začala motat politika (Irsko...) a různá etnika, nic proti Číňanům, ale v detektivkách je dle vzoru dobrého pátera Knoxe fakt nemusím, a bylo po výjimečnosti. Ale pořád si to zachovává dobrou úroveň a s "ochočeným Pinkertonem" je fakt sranda (navíc Rothenbergovi seriálový image velmi sluší), takže zatím hodlám dokoukat všechny dostupné díly, jelikož po Pompejích a Nové Francii to byl doslova balzám, byť poněkud brutálnějšího charakteru, ale o to zřejmě reálnější. Edit po vidění 2 kompletních sérií. Poslední 3 díly byly zase stejně jako ty první tři, perfektní, ty mezi nimi byly sice velmi dobré, ale jejich úrovně nedosahovaly. Podle mě tak mohl celý seriál i skončit, ač by mě mrzelo, že se s oblíbenými hrdiny loučíme právě v takovém rozpoložení jejich myslí, protože by takový konec měl jak smysl (vlastně jsme skončili tam, kde jsme začali - u ringu a v ringu) tak byl také ze života... Ano, takto nějak by to dopadlo ve skutečném životě, který, jak máme možnost každý den pozorovat, se happy endům vyhýbá jako čert peří. ()

okkac 

všechny recenze uživatele

Season 1: 90%. Jako blesk z čistého nebe se objevila tahle dobová kriminálka, o které jsem vůbec neměl tušení, že se chystá. Sice to chtělo se trochu najít na úvod, ale pak už si člověk vychutnává nejen kriminální případy a velmi povedenou výpravu, kde jsou peníze do ní investované opravdu vidět, ale hlavně postavy, ke kterým je nutné si právě první dvě epizody trochu hledat cestu. Matthew MacFadyen má prostě charisma a se svým hlasem dokáže podat dialog jako nikdo jiný. Jerome Flynn (Bronn z Game Of Thrones) je sympaťák. Jen Adam Rothernberg z ústřední trojíce trochu strácí. Jinak právě fanoušci Game Of Thrones pak poznájí v epizodních rolích Iana Glena (Jorah Mormont), Iana McElhinneyho (Barristan Selmy) nebo Kristiana Nairna (Hodor). K tomu dobrá hudba a povedené úvodní titulky. Druhá sezóna bya potvrzena, tak se nezbývá těšit. Britové pro mne to opět na seriálovém poli natřeli Američanům. Season 2: 90% Druhá sezóna stejně kvalitní jako první. Bohužel divácká sledovanost nebyla až tak vysoká, aby BBC do celkem nákladného seriálu více investovala, a tak třetí řadu neobjednala. Tvůrci hledají jestli by se seriálu nechytil někdo jiný, což jim přeji alespoň na jednu další sérii, aby mohl děj nějak ukončit, jelikož konec této sezóny toho moc neuzavřel. Season 3: 90% Seriál zachráněn gigantem Amazon a jeho stream službou Amazon Prime a máme tu třetí řadu. Produkčně nelze rozdíl vůbec poznat a kvalitně si to stále drží velmi dobrou úroveň. Skvěle zahrané, vynikající dialogy a doprovodná hudba. Je z toho už celkem srdeční záležitost. ()

Reklama

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Srovnání se Sherlockem překvapivě není vůbec od věci. S tím seriálovým má Ripper Street společný typ znělky a spád děje, s tím filmovým prostředí. Však sám seriál se odehrává v době, kdy svého detektiva Doyle vpustil do ulic Londýna. Zarputilý a spravedlivý inspektor Reid, se sympatickou tváří Matthewa MacFaydena, seriál táhne, ale jeho přátelé mu, až na Američana, pouze sekundují. Ripper Street chybí opravdu výrazný hrdina, nejlépe ten záporný, úplně nejlépe sám Jack. Uvidíme, jestli se dočkáme. Prozatím je to příjemná, tematická a poctivá kriminálka. Nic víc, nic míň. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velkým kladem seriálu je to, že v každém dílu jde o jiný příběh. Výborná atmosféra s dobovými kostýmy a všemu skvěle vévodí Matthew MacFadyen. Ten je zatím jediným tahounem a bez něj by to každopádně nebylo to pravé ořechové i když je na něm vidět, že zřejmě současně natáčel i Annu Kareninu, protože to kilko navíc z Oblonskiho je na něm trochu znát. Jsem trochu zklamaná, tak nad průměr tentokrát nepůjdu. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Ripper Street, stejně jako Whitechapel se odehrává ve Whitechapelu a řeší se tam Jack rozparovač, ale narozdíl od Whitechapelu, který se odehrává v součastnosti je RS zasazen do minulosti. RS mě baví daleko víc než Whitechapel, ale bohužel po dvou sériích byl zrušen. Herecké obsazení pěkné, atmosféra perfektní a prostě se na to dost dobře dívá. Nejvíc mě mrzí, že se nedočkáme třetí série, je škoda takovýchto kriminálek. 80% ()

Galerie (599)

Zajímavosti (15)

  • Židovský sirotinec stále existuje, len je premenovaný a prvý krát sa premiestnil do Norwoodu v Južnom Londýne a následne do Stanmore. (Carol Pifková)
  • Ve 4. epizodě 3. série "Your Father. My Friend" Reid (Matthew MacFadyen) vyjmenovává oběti Rozparovače a ukazuje na fotky. Zazní jméno Catherine Eddowes, fotka ale ve skutečnosti patří Elizabeth Short, které po smrti dali novináři přezdívku Black Dahlia, a byla zavražděna až v roce 1947 v USA. (RitterQa)
  • Fredericku Abberlineovi bylo v roce 1889 46 let. Clivu Russellovi, který hraje postavu Abberlinea, bylo ale až 67 let. (Kaufman)

Reklama

Reklama