Reklama

Reklama

Ledové ostří

Trailer

Obsahy(1)

Doug Dorsey byl nadějí a hvězdou amerického hokeje. Vážné zranění oka ho však připravilo o kariéru, slávu i naději na olympijské zlato. Bohatá Kate Moseleyová patří ke špičce amerického krasobruslení, kterému se věnuje odmalička. Pád během rozhodující finálové jízdy ji však připravil o olympijskou medaili i partnera. Když její trenér Anton Pamchenko při hledání nového partnera pro následující mistrovství dojde na konec seznamu, protože žádný z volných krasobruslařů nebyl pro Kate dost dobrý, rozhodne se k riskantnímu kroku a dá ji dohromady s Dougem. Zpočátku se zdá, že se pokouší o zázrak. Pro hokejistu není krasobruslení opravdovým sportem, a navíc vydržet se samolibou Kate, odmalička vychovávanou v přepychu a přesvědčení, že je ta nejlepší, se zdá téměř nemožné. Pro Kate je zase nemyslitelná představa, že by měla vytvořit dvojici s nevzdělaným venkovským buranem. Protože je to však pro oba poslední šance, za neustálých hádek se neochotně pod Antonovým vedením pustí do přípravy. Doug musí bruslit odlišným způsobem a Kate se zase musí smířit s tím, že narazila na někoho, koho nedokáže ovládat. Z neustálých roztržek a uštěpačných poznámek se pomalu vynořuje nejen souhra na ledě, ale také přátelství, které nenápadně přerůstá v cit mnohem hlubší, než je pouhá společná touha po vítězství. Blíží se mistrovství USA v krasobruslení, a s ním nominace na další olympiádu. Bude to pro Douga a Kate křest ohněm a současně poslední naděje k cestě za vysněnou medailí… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (260)

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Moira Kelly je sexuální bohyně (možná to platí pro většinu krasobruslařek v těch jejich elastických oblečcích rýsujících jejich super těla) a D. B. Sweeney hraje debila. Zpočátku si člověk říká, že by to mohl být takovej ten trouba, co mu nevyšel hokej a laškování s Moirou mu imponuje - přeskakují jiskry a nakonec to nepochopitelně posere. Nejdřív ho chce ožralá Moira vomrdat, což se mu nelíbí, protože on je dobrák a chce lásku. A v zápětí vomrdá nějakou zrzku, kterou skoro nezná a která asi ani není ochotná dát mu ty love jako bohatá dcerka. V tenhle moment bych přísahal, že scénář psala nějaká zahořklá ženská, ale Tony Gilroy asi ženský jméno není... asi to museli nějak zdramatizovat a zpomalit, než se začnou pářit jak králíci, ale dalo se to vymyslet určitě líp - přece buď mrdám a je mi to jedno, že je ožralá, anebo sem cíťa a pak nemám random mrdání...ale to je jedno, jinak je to příjemná romantická klasika, kterou mám docela rád. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Ledové ostří patří do sekce prvních filmů, na které si v životě pamatuju. Měli jsme ho (a stále máme) natočený na VHS a já ho viděla, jednou a dvakrát a třikrát a desetkrát a za svůj dosavdní život možná fakt i stokrát. P. S. Z toho filmu pochází nejvtipnější hláška, kterou v upgradované verzi používáme dodnes: Musí to být chytrý hoch ()

Reklama

Flynn 

všechny recenze uživatele

Film, který už se stal takovou tou TV klasikou, která kdysi startovala v hlavním vysílacím čase a postupem času uvolnila místo a tlačí se do času, kdy hrajou na jiných kanálech pohádky. Ono to vlastně taková pohádka je, o přeučeném hokejistovi, který se stane skvělým krasobluslařem a jejich nevídaném triku. Na film jsem si vzpomněl hlavně při parodii Blades Of Glory (které se nepochopitelně jmenuje v češtině naprosto stejně jako tento film). ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Ukázková podívaná z řad červené knihovny, od které jsem neočekával vůbec nic a dostalo se mi povedené romance z pro mě nepříliš známého krasobruslení. Zajímavý je především konstrast hokeje a krasobruslení jaký je v tomto snímku vytvořen. Mezi ústřední dvojicí to pěkně jiskří od začátku, tady i když se zrovna v lásce nemají :). Povedený filmeček, který si čtyři hvězdičky bez problámu zaslouží a u něhož bych se nebránil ani opětovné projekci. Mohu doporučit každému. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nečekala jsem vůbec nic dobrého, zpočátku se zdálo, že by se z toho mohla vyklubat i celkem průměrná komedie. Leč zdání záhy přešlo a já jen užasle koukám na podivné herecké výkony v klasickém romantickém snímku, v němž to mezi hlavním párem ale vůbec nefunguje. Tak jen doufám, že si po závěrečném happyendu celý kurník dobře otře slzy, aby nám holky neutonuly. ()

Galerie (104)

Zajímavosti (7)

  • Oba herce trénovala Sarah Kawahara, trenérka nejúspěšnější americké krasobruslařky Michelle Kwanové. (Ded@M@tes)
  • Přímo na place při natáčení si Moira Kelly, která hraje Kate, zranila kotník. (Bauer)
  • Při nátáčení se společně s D.B. Sweeneyem věnovala dva měsíce tréninku krasobruslení. Při tomto tréninku mezi nimi vzniklo blízké přátelství, které trvá dodnes. (Bauer)

Reklama

Reklama