Reklama

Reklama

Dva roky po překvapivém triumfu na mistrovství světa se sportovní kariéra Alex Delgadové zastavila, když se její partner zranil a musel zanechat krasobruslení. Jejich vztah postupně vychladl a oni se rozešli. Alex přestala závodit a začala vést krasobruslařské kurzy pro děti. Ve stejnou dobu slaví na rychlobruslařské dráze jedno vítězství za druhým mladý, leč poněkud prchlivý bouřlivák James McKinsey. Řadou skandálů a fyzických napadení si vyslouží zákaz startu na blížícím se šampionátu v kanadském Montrealu. Při jednom z rozhovorů pro televizi ho napadne, jak se na šampionát přece jen dostat. Na Alex se obrátí zástupce čínského trenéra Wana s neobvyklou nabídkou. Když však dívka zjistí, že jejím novým partnerem by měl být právě James, odmítne. A protože je zřejmě první dívka, která ho kdy odmítla, nedá jí pokoj, dokud z ní nevymámí slib, že to alespoň zkusí. James se sice učí rychle a oba se ukáží jako vynikající bruslaři, jejich neustálé spory a výbušné povahy jim však nedávají příliš nadějí na úspěch. Brzy poté dojde k dalším konfliktům, zejména když se začnou nečekaně sbližovat i mimo led. James dostane možnost vrátit se na šampionát v kanadském Montrealu k rychlobruslení a Alex se tak ocitá bez partnera... (TV Nova)

(více)

Recenze (50)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zobudím sa po opici na nejakom byte, tam ráno pustíme telku a na našej komerčnej stanici ide niečo ako Oheň a ľad. No nepozrite si to a nekomentujte všetky tie neuveriteľné klišé. U mňa vedie záverečná sekvencia majstrovstiev sveta v obrovskej montrealskej hale, ktorá však vnútri je bez hľadiska a súťaží sa za tmy. Pokiaľ ste čo len raz v živote videli v športových správach ukážku z krasokorčuliarskej súťaže, musíte sa pri tomto filme nesmierne baviť. Áno, kolektívne pozeranie shitov je zábavnejšie, ako kolektívne pozeranie artových filmov a spoločné snobské hľadanie skrytých metafor. ()

nineweh 

všechny recenze uživatele

Překvapivě příjemný televizní zážitek. Se skutečným krasobruslením to sice nemá moc společného, zcela předvídatelný příběh se ubírá ve vyjetých kolejích původních dílů (ne, skutečně nečekejte vůbec nic originálního), ale chemie mezi hlavními představiteli funguje na jedničku a čínský trenér je takový vtipný bonus. Plus na Brendana se opravdu velmi, velmi dobře kouká. Takže pokud nemáte přehnaná očekávání, tenhle film vám zaručí pohodových 90 minut romantiky a zvuků bruslí škrábajících o led. ()

Reklama

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Filmy sekané podle stejného mustru jako potrubí. Kdybych nemilovala tanec, se kterým samozřejmě souvisí ladnost pohybu, tím pádem i krasobruslení, musela bych všechny tyhle nenabroušené tuposti zahodit do koše. Ale zkrátka v těchto případech tu klišovitou romantiku a naprosto předvídatelný děj promíjím a hodnotím průměrem. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Z příjemný jedničky nezbylo nic. Z moderní a díky Christy Carlson Romano nádherné dvojky nezbylo nic. Jenže ono nezbylo nic ani z nesympatický a jakžtakž stravitelné trojky. Co potom zbyde? Znuděný týpek z Roswellu, holka z trojky, která to ale neutáhne a... vlastně už nic jiného. Po čtvrté jeden a ten samý příběh. Tenhle je ale nejvíce vykastrovaný a opravdu nezajímavý. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mám rád krasobruslení a Ledové ostří toho času znamenalo sympatickou sportovní romanci. Uběhla řada let a historie se opakuje už počtvrté. Další typický americký nevýrazný polotovar zneužívá „osvědčené“ schéma, na režisérské křeslo tentokrát usedl tvůrce kultovní hororové komedie Critters nebo kasovně úspěšných Tří mušketýrů Stephen Herek a zřejmě tam jenom pohodlně seděl a vyčkával na honorář, protože stejně jako jeho předchůdce nepřinesl žádnou invenci, být ještě blíž cílové skupině až tolik práce a úsilí (přiznejme si) nedá!! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel Montrealu v Quebecu v Kanadě. (rafix)

Reklama

Reklama