Reklama

Reklama

Chicago Fire

(seriál)
  • USA Chicago Fire
Trailer 1
USA, (2012–2024), 176 h 8 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Jesse Spencer, Taylor Kinney, Yuriy Sardarov, Christian Stolte, Eamonn Walker, Monica Raymund, Joe Minoso, Randy Flagler, David Eigenberg, Anne Lockhart (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(252)

Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení. Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 1

Recenze (82)

italka63 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle mohu říci -seriál, co je pro mně, bude se mi líbit. Nic přehnaného, bez falešné statečnosti a velkých gest.Prostě hasičská stanice se vším všudy, prací i civilním životem. Těším se na další díly.Po shlédnutí 13 dílů je hodnocení jasné a jsem závislák -na nic jiného nekoukám:-) tak.... Třetí série je rozjetá a po nečekaném dějovém zvratu se rozmotávají další osudy lidí, kteří při své práci nasazují krk. Taylor Kinney je vážně parádní chlap :-) Po delší době jsem opět dokoukala úplně všechny dostupné díly a opravdu, tenhle seriál se zkrátka povedl.S hrdiny se zkrátka dokážeme ztotožnit, pod tou ochrannou slupkou hasičské kombinézy jsou zkrátka lidmi jako všichni jiní. Jen to mají o něco těžší díky své profesi. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když dojde na filmy či seriály o záchranných složkách, tak se s patosem tak nějak počítá; chtě nechtě prostě patří k zaměstnáním, kde dotyční den co den nasazují životy. Problémem však bývá neodhadnutí správné a snesitelné míry. Stačí o trochu více než je záhodno a je to nechtěně směšné raz dva. Tvůrcům Chicago Fire se však tu míru (zatím) podařilo úspěšně najít. Nepotřebují hasičský sbor oslavovat zpomalenými záběry na vynášené štěně z ohnivého inferna a prostě a jednoduše je nechávají dělat jejich práci. Samozřejmě uzpůsobenou pro oko divákovo čili frekvence dechberoucích akčně dramatických výjezdů je vražedná a poněkud přes míru. Všechny zásahy však bez výjimky fungují; mimo jiné i proto, že se nekonají žádné superhrdinské kousky na vlastní pěst (to by dotyčný naopak kolegům spíše práci přidělal), ale realistická souhra mnoha členů, kdy každý má přesně danou roli. Stejně tak funguje i osobní linie, kde všichni mají zruinovaný osobní život (mají-li to štěstí a mají vůbec nějaký) a na vděk již dávno nečekají. Se slovy díků se nesetkávají, to spíše se žalobami zachráněných. Ve své podstatě je to taková velkorozpočtová necynická zámořská verze britských Sirens o každodenních hrdinech a samozřejmě nepřiznaný spin-off Třetí hlídky. Z produkční stránky potěší, že se tvůrci nebojí využít předností fotogenického Chicaga a vůbec to díky rozpočtu vypadá i zvučí k světu. A tak je zatím na obtíž jen barbínovské duo záchranářek, které vedle mužského ansámblu, které krom chlapackého charismatu oplývá i hereckým talentem, působí jak pěst na divákovo oko. ()

Reklama

hazaba 

všechny recenze uživatele

Další ze seriálů, na které jsem získala závislost. Je to sice zasazené do prostředí hasičů, ale spíše než o samotné záběry z akcí, kterých je docela dost, sledujeme osudy jednotlivých osob. Občas to jde až do telenovely, ale stále to balancuje na hraně, takže zatím dobré, a to jsem už v páté řadě :-) ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Seriál, který upoutá každého hasiče i fanouška této profese. Chicago Fire přináší napínavou štaci díl od dílu, kde sledujeme nejen osobní problémy všech aktérů, ale především z 80% dění na hasičské stanici 51. Žádné zbytečné dialogy, žádné umělé natahování dílů, aby to vyšlo přesně na požadovanou stopáž. Prostě předem promyslený a plně realizovaný scénář. Taktéž minimum umělých efektů dodává tu pravou hasičskou atmosféru. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál. Všechny série. Ruční kamera při akci je výborný nápad, dodává situacím tu správnou tvar reálnosti. Pro všechny nadrzene hasiče od dobrovolných jednotek pvinnost vidět. Já jako profesioalni hasič musím říct, ze seriál je to skvělý ale musí se brát značně s nadhledem. Některé situace jsou až příliš do očí bijící a jednání některých protagonistů naprosto nelogické a hlavně neprofesionální, ale to možná vidím já a jiní profi hasiči. Nicméně kvalitu seriál má a přeji mu hodně štěstí... Severide je velice chrismaticka postava... Zatím po 6 sériích na 75% 4hvězdy… ()

Galerie (5 239)

Zajímavosti (16)

  • Záběry z natáčení havárie malého letadla byly vysílány ve zprávách chicagské televizní stanice WGN, která se zpočátku mylně domnívala, že jde o havárii skutečnou. (phoebess)
  • Tvůrci a herci seriálu spolupracují s opravdovými hasiči města Chicago, kteří jsou také vidět v mnoha scénách a fungují také   jako poradci při natáčení. (Juress)
  • Dýchací masky, které herci nosí při požárních akcích, jsou nereálné. Byly vyrobeny speciálně pro seriál a byly z nich odstraněny důležité součásti, aby bylo hercům lépe vidět do obličeje. (Borrtex)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama