Reklama

Reklama

Chicago Fire

(seriál)
  • USA Chicago Fire
Trailer 2
USA, (2012–2024), 176 h 8 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Jesse Spencer, Taylor Kinney, Yuriy Sardarov, Christian Stolte, Eamonn Walker, Monica Raymund, Joe Minoso, Randy Flagler, David Eigenberg, Anne Lockhart (více)
(další profese)

Série(12) / Epizody(252)

Adrenalin do žil a slzy do očí... Elitní tým hasičů bojuje o životy druhých, zatímco ty jejich jsou ve stálém ohrožení. Chicago Fire nás zavádí na 51. hasičskou stanici k elitní požární, záchranné a zdravotnické jednotce. Ukazuje prestižní povolání, které je neuvěřitelně nebezpečné, vyčerpávající a stresující, avšak také naplňující a vzrušující. Žádný stereotyp tu nenajdete. Hrdinové z 51. směřují do míst, odkud ostatní utíkají. Navzdory všem rozdílům, rozporům či osobním antipatiím se v profesním životě tento tým snaží čelit situacím spojeným se životem a smrtí jako rodina. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (47)

Trailer 2

Recenze (82)

RedRose 

všechny recenze uživatele

Hasiče a záchranáře jsem vždy obdivoval, ale na mé hodnocení to nemá vliv, protože tady je to skvěle obsazeno a mistrovsky napsáno i natočeno! Ku podivu se tady nevyskytuje ten všudypřítomný, klišoidní US Heroismus a většinu času se pořád něco děje a děj je navíc velmi přirozený, uvěřitelný a nenudí! To se dnes tak často nevidí! Po úvodních 5-ti dílech dávám těsnou rezervu pod pět hvězd 88% a jdu se podívat na další! ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

1. série # Po všech těch seriálech na hrdiny, CSI policisty a hrdiny v kápích jsem náhodou narazil na Chicago Fire. Nutno podotknout, že mě už nic nebavilo tak jako právě tento seriál. Také tu máme hru na hrdiny, zajímavé případy, kterými se hasiči zabývají, ale i ty problémy postavené mimo práci a i když jsou hodně takové ... marné, tak jsem je žral i s navijákem a vše kolem postav mě naprosto bavilo a lákalo k dalšímu dílu. Rozhodně překvapení s neotřelým nápadem, reálným zpracováním a sympatickým týmem! 1. sezóna - 85% ()

Reklama

mata77 

všechny recenze uživatele

Akčne sa tváriaca dráma, s príjemným hereckým obsadením. Sentimentálnosť, klišé a gýč sa veľmi často objavuje vo filmoch s podobnou tematikou. Réžia tu je ale čistá a upriamená na dej, žiadny prehnaný a na city brnkajúci patos tam nie je. V druhej polovici prvej série výrazne ubudlo napätie a akcia, seriál sa upriamil viac na riešenie vzťahov. Takže trochu sklamanie a moje nadšenie pokleslo. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Seriál, který upoutá každého hasiče i fanouška této profese. Chicago Fire přináší napínavou štaci díl od dílu, kde sledujeme nejen osobní problémy všech aktérů, ale především z 80% dění na hasičské stanici 51. Žádné zbytečné dialogy, žádné umělé natahování dílů, aby to vyšlo přesně na požadovanou stopáž. Prostě předem promyslený a plně realizovaný scénář. Taktéž minimum umělých efektů dodává tu pravou hasičskou atmosféru. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Hoří vám barák, kočka vám utekla na střechu a uvízli jste ve výtahu? Už nevolejte české hasiče, nevolejte ani Barrandov, ani si nestěžujte u Vaňury. Zásadně volejte chicagské hasiče. Je to sice trochu dál a telefonní tarif je neskutečný, ale stojí to za to. Barák nelehne popelem, chcíplá kočka ožije, a i když jste byli ve výtahu napůl udušení, tak žádný strach. Dostanete se z toho. Ze všeho špatného, co vás potká, se dostanete. Jednotka Chicago Fire vás nenechá padnout. Ale pozor! Je v ní jeden větší fešák než druhý, a pokud máte manželku nebo přítelkyni, tak s jistotou o ní přijdete, jen co tihle macho-hasiči vyskáčou z hasičského vozu. Ultimativní blbost líčí opět tupým a milionkrát viděným způsobem veselé i neveselé historky ze života. A když to nejsou lékaři, policisté, tak jsou to...no...zkuste hádat....no...no... přirozeně, HASIČI to jsou. Asi největším překvapením je, že epizody točil kdysi nadějný a nezávislý režisér Tom DiCillo, ale i kdybyste mě umlátili hasičskou sekyrou, jeho režijní rukopis je stejný jako u desítek jiných seriálů, které jdou jako přes kopírák. A co jste to říkali?! Aha, jo že to má bomba vizuál. Ano, pokud jste vlastníkem kvalitního mobilu, tak zhruba srovnatelný s jeho pixely. Herecké obsazení čítá typické seriálové cukrouše, protože jinak tenhle seriál asi stěží upoutá pozornost. Dejte dohromady seriál se všemi jeho ohranými schématy, režií, která jede v jedné předem určené a ničím překvapivé lajně, smrtící a nesnesitelné herce pronášející smrtící dialogy a z této jednoduché rovnice vám vyjde pitomina Chicago Fire. Mega ultra stupidní seriál, tolik typický pro tv Barrandov a jeho vysílací schéma! 20% ()

Galerie (5 239)

Zajímavosti (16)

  • Když Cruz (Joe Minoso) v osmém díle druhé série otevře skříňku, je zelená lahvička zhruba třetinou vysunutá z poličky. Po střihu už je ale na poličce celá. (jirijost)
  • Záběry z natáčení havárie malého letadla byly vysílány ve zprávách chicagské televizní stanice WGN, která se zpočátku mylně domnívala, že jde o havárii skutečnou. (phoebess)
  • Požární stanice je označena číslem 51. Stanice téhož čísla byla v seriálu Emergency! (od r. 1972), který také vysílalo NBC. (Borrtex)

Související novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Zemřel herec Treat Williams

Zemřel herec Treat Williams

13.06.2023

Ve věku jednasedmdesáti let zemřel americký herec Treat Williams, většině diváků známý zejména díky ztvárnění jedné z hlavních rolí v muzikálu Vlasy režiséra Miloše Formana. Smutnou zprávu médiím… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno