Reklama

Reklama

Film Hrdinové ohně, natočený na motivy skutečné události, vypráví hrdinský příběh provinčního hasičského sboru, který se díky naději, odhodlání a obětavosti svých členů stal jedním z nejelitnějších hasičských týmů ve Spojených státech. Jejich nesmírná odvaha a jedinečné spojenectví vyvstane ve chvíli, kdy bojují proti katastrofálnímu požáru, který ohrožuje vše, co je jim blízké. (Magic Box)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (420)

POMO 

všechny recenze uživatele

Film s tak lidskými postavami a hutným dramatickým obloukem jsem od Kosinskiho nečekal. A nic na tom nemění fakt, že jeho příběh napsal život. Only the Brave je doják jako kráva, ovšem bez laciného sentimentu, patetického hrdinství či pohřbu s vlajícíma US vlajkama. Ve vyprávění je chvílemi zajímavě zkratkovitý, aby se stihnul věnovat jen tomu podstatnému, čímž je pěčlivě sestavená charakterová skládačka, ustící do závěrečné emocionální rozbušky. Každý konflikt postav, ať již vnitřní (Teller) nebo partnerský (Brolin+Connelly) je živý, autentický a dobře zahraný. Oceňuji taky vysvětlení požárnických postupů hasení “bestií” až v poslední třetině, coby gradujícího prvku jak v zodpovídání otázek zvědavého diváka, tak v zobrazení profesní pokročilosti teamu postav. V klidu a vizuálně chytře vyprávěný film se srdcem. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dojemný a smutný film, oheň je důležitou součástí ale zároveň nebezpečný, film je ideálně dlouhý s výbornými herci nebezpečnou práci. TOP zaslouženě. Celou dobu jste zariti v sedačce a film prožíváte naplno. Konec mě dostal nejvíc i k slzám došlo. Dokonalý soundtrack. Film podle skutečné události a zároveň hodně silný člověk si nedokáže představit okamžiky co rodinná prožívala v onou chvíli. ( Akce - Filmové Rande ) ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Kosinskemu absencia sci-fi prekvapivo sedi. Velmi civilne, pekne natocene aj zahrane. Dobre sa to pozera, postavy bavia a zaver je ako sa patri dojimavy. Skoda jedine trochu prestrelenej dlzky. 8/10 P.S. aj napriek kvalitam filmu krach v americkych kinach chapem. Rovnako ako zrusenie nasej premiery ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(72%) Námětem mi to trochu připomnělo mou srdcovku Okrsek 49. I když tohle bylo točeno zcela odlišným režijním stylem. Tohle rádoby hasičské drama bylo takové celkově moc chladné a zaměřovalo se to na životy hasičů, jejich způsoby života atd. Samotné sekvence zdolávání ohně byly výborně natočené, vizuál byl perfektní, i když těch scén nebylo tolik kolik bych jich asi mělo být, aby si to divák dosyta užil. Stopáž byla dlouhá, ale vůbec jsem se nenudil, jen bych si to představoval trochu pestřejší, jak na scénky s ohněm, tak i upravit a přidat pár zajímavých scén do scénáře. Těžko se mi to popisuje, vlastně si nemůžu na nic stěžovat, jen na tak dlouhý film se toho ani tak moc neudálo, možná to byl účel nevím. Přesto jsem relativně dost spokojen. I musím pochválit herecké obsazení a jejich výkony. Brolin a Teller mě bavili asi nejvíc. Hudba byla obstojná. Finále mě překvapilo, tušil jsem zcela jiný závěr, ale neměl jsem s tím problém, jen to bylo moc urychlené, ke konci teda pěkně chladné, ale zas to bylo celkem realistické. No, určitě to není film, který bych si pouštěl opakovaně, ale ještě se k němu někdy vrátím, kvalitní podívaná to rozhodně byla. ()

classic 

všechny recenze uživatele

...Ako napovedá samotný názov filmu, do profesie hasiča sa treba vrhať : „Len odvážne” ... Podľa mňa patrí vôbec k jednému z najviac najnebezpečnejších povolaní na svete. V jeho epicentre nepomôžu ani tzv. ohňovzdorné deky, pod ktorými sa schovali devätnásti odhodlaní ochrancovia arizonskej prírody, ktorí bohužiaľ zahynuli pri vykonávaní si svojej povinnosti : A americký režisér Jožko Kosinski o tom nakrútil pozoruhodný, strhujúci a smutný film. Táto neveselá udalosť z roku 2013 ma normálne prekotila zo stoličky, lebo som nemal o Granite Mountain Hotshots naštudovanú akúkoľvek informáciu, film sa v podstate celý niesol v typickom duchu, ako keď príde medzi týchto ostrieľaných borcov jedno mladé ucho, závislé na drogách, ale so životným elánom - zmeniť svoj život, pokiaľ sa dá. Zo začiatku je z neho klasický outsider, ktorý ale chce niečo dokázať, a tak je to už len otázkou času, kedy sa začlení do kolektívu, a bude si navzájom rovný so všetkými kolegami. De - facto pozeral som sa, aký život vlastne má takýto hasič z daného regiónu... / Režisér opäť obsadzuje svojho kamoša Jeffa Bridgesa, ktorý si ale nezahral v Nevedomých, no tentokrát s menšou, vedľajšou úlohou. Mimoriadny herecký výkon podáva na plných 100 % JOSH BROLIN, ktorý akoby si skutočnému Ericovi Marshovi z oka vypadol, zručne mu sekunduje Miles Teller v úlohe Brendana McDonougha. Ansámbel je na vysokej úrovni, i s veľmi hysterickou Jennifer Connelly, ktorá sa vôbec fyzicky nemení. Za ďalší kvalitný filmový atribút jednoznačne považujem KAMERU CLAUDIA MIRANDU, ktorý snímal všetky Jojové snímky. Zaujímavý kameraman, kde je veľkou škodou, že nemá viac zákaziek. Kosinski / Miranda = perfektný tandem. Niektoré scény sú veľmi silné, napríklad : „Horiaci medveď” . Filmový štáb si dal extrémne záležať, aby horiace sekvencie pôsobili nadmieru autenticky, až sugestívne, mrazivo, nepríjemne, realisticky. Záverečné zúčtovanie bolo pre mňa jedno z najsilnejších za posledné obdobie - minimálne desať rokov ! Vadil mi najprv rušivý strih, ktorého je tu plno, neskôr sa to stabilizovalo, a tak nakoniec prišiel Kosinski so sekvenciou, ktorá ma položila na lopatky ! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (14)

  • Tetování na ruce Erica Marshe (Josh Brolin) je logo/maskot firmy Thrush Exhaust - amerického výrobce výfuků. (Dr Lizal)
  • Při požáru bylo zničeno 127 budov a oheň vypálil 8400 hektarů území. (ARI50)
  • Jednalo se o nejnebezpečnější americký požár od roku 1933 a největší ztrátu hasičů od útoku 11. září 2001. (ARI50)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

Reklama

Reklama