Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tradiční příběh ze starobylé Číny vypráví o mistru zlatníkovi Čangovi (P. Kunert), který vytvořil ten nejkrásnější a nejvzácnější šperk. Po jeho krádeži přichází k soudci Li (L. Tokoš), aby odhalil pachatele. Chytrý soudce využije důmyslného nápadu, v němž hraje hlavní roli čarovný zvon stejně tak jako velký strach zloděje. Koho nakonec prozradí? Pohádka o tom, že lež má krátké nohy a každého dostihne spravedlivý trest, natočil v brněnském studiu Eugen Sokolovský ml. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční pohádka brněnské televize - cizokrajné prostředí i oblečení, námět starobylého čínského příběhu o krádeži vzácného šperku. V první polovině pohádky se líčí motivace podezřelých, v druhé polovině starý soudce vyslýchá a vyvozuje, kdo je pachatel. Naštěstí minutáž je příznivá, protože na delším časovém úseku už by to bylo opravdu rozevláčné a nudné. Ujde, i když ostatní podobně situované pohádky brněnské televize jsou lepší. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Já tu pohádku viděl až letos. Tenkrát by se mi líbila asi více, ale dám jen 60%. Ve filmu Zločin na Zlenicích hradě natočeném o patnáct let dříve, zase vyšetřoval Oldřich z Chlumu a hladila se černá kočka. Už si ale nepamatuji, zda živá, nebo chcíplá. Každopádně nápad není nijak originální. Tři hvězdičky dávám jen za docela pěknou komorní atmosféru. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Jakou váhu má slovo takového nuzáka ??" - "Stejnou jako tvoje, Changu !! Spravedlnost má jen jednu tvář.." Ne vždy čisté ruce musí nutně znamenat i čisté svědomí.. Já se tady ovšem musím s čistým svědomím uznale uklonit nebo alepoň zatleskat chvályhodnému a hlavně veskrze výtečnému projektu japonských báchorek Brněnského studia České televize.. Velmi zajímavý hybrid.. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pár pohádek podle asijských pohádek jsem už viděl. Jednu i s Miroslavem Donutilem. Ale tam byly kvalitnější kostýmy i dekorace. Jinak ta důmyslná lest na zloděje byla už použita na různé způsoby jinde. Je ale fakt, že pohádky ze zemí šikmých očí vždy sází na moudrost a poučení. Věřím, že své fanoušky si pohádka najde, já jsem ale sympatizant klasických českých pohádek. ()

Una111 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, že tahle pohádka má tak nízké hodnocení. Důvod? Snad jen to, že ji vidělo poměrně málo diváků (a to ještě k tomu dospělých diváků), kteří jsouce ubiti reálným životem už na pohádky o tom, jak spravedlnost došla zásluhou moudrého soudce svého naplnění, dávno nevěří! Já vlastně také ne! Ale právě proto jsem se na pohádku ráda dívala. Pohladila mne po duši a i po formální stránce jsem nenašla nic, co bych jí mohla vytknout. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama