Reklama

Reklama

Dlouhá cesta dolů

  • Velká Británie A Long Way Down (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Je silvestrovská noc a Martin (Pierce Brosnan) stojí na střeše budovy vysoko nad londýnskými ulicemi a zvažuje sebevraždu. Vyruší ho Maureen (Toni Collette), která tam přišla se stejnými úmysly. Po ní se po chvíli objeví další dva, mladá žena jménem Jess (Imogen Poots) a doručovatel pizzy JJ (Aaron Paul). V Martinovi poznávají populárního televizního moderátora, který byl odsouzen do vězení za vztah s nezletilou dívkou. Když si proberou všechny své problémy, rozhodnou se vytvořit pakt s přísahou, že vydrží naživu aspoň do Valentýna… (JOJ Cinema)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (119)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ptákovina o ničem, kterou ani roztomilost Imogen Poots, kvůli níž jsem film sledovala, nezachránila. Celou stopáž mi hlavou jela známá písnička od Čokovoko. A refrénem 'Já si to asi hodím, odnikud nikam chodím' by se postavy tohohle majstrštyku měly hned na začátku řídit. Protože tady se devadesát minut doslova chodí odnikud nikam. 40% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Abych to vyprávění zkrátil - rozhodl jsem se, že se zabiju................. DIALOG. MAUREEN - Pardon, bude vám to trvat dlouho. (skákání ze střechy) MARTIN - Houknu, až poletím dolu. JESS - Uhněte, já skočím. J.J. Ahoj, dá si někdo pizzu?........... Je to na počátku smutné a zároveň je to sranda. Já se bavil. Nový rok, jedna střecha a čtyři sebevrazi. CITÁT - Svezu vás domu.......... Líbí se mi, jak si během filmu své příběhy všichni čtyři vyprávějí, tedy komentují. Je to ironické, pravdivé, smutné i vtipné. CITÁT - Dobře, tak jaký je další datum sebevrahů po Novém roce?............... (Valentýn) Půl hodinový rozjezd nasadil trochu vysokou laťku a pak začal příběh trochu upadat (ze střechy), ale jen trochu. CITÁT - A pak jsem viděla anděla a vypadal jak Matt Damon (met dejmn).............. To původní vtipkování, ironii a černý humor vystřídalo utrpení, důvody a vysvětlování. Ale je to o smrti, tak co se dá dělat. CITÁT - Stejně umíráš na rakovinu............ Nejsmutnější příběh, dle mého, měla Maureen. Tu nikdo netroufne. Tedy, ty emoce mnou celkem cloumaly. Nejdříve jsem brečel smíchy, pak jsem chvilku nevěřícně kroutil hlavou, pak jsem brečel a na konci jsem tleskal. A to všechno v jednou filmu, proto těch pět hvězd. CITÁT - Jsme tým.......... Když pak skočíš, máš pět vteřin na to, aby sis uvědomil, že už to nejde vrátit. Velmi sympatické herecké obsazení, krásný hudební doprovod, povedená kamera a slušný scénář. CITÁT - Jdem tančit Hula hula......... ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Vůbec netuším o čem to vlastně bylo. A ani mě to nezajímá, dál už tenhle film nemá vůbec cenu rozebírat. Tenhle mě opravdu o notný kus minul. Sjel po mně, jako večerní deštík po střeše. Rychle, než se člověk naděje, tak je pryč. Po tomhle nezbyla ani nějaká hezčí vzpomínka. Snad jen na Toni Collette, ale pro tu mám slabost, co pamatuju. Zbytek je těžko uvěřitelný příběh, který stojí leda tak za zlámanou grešli. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se příliš netěšil, o to víc jsem byl překvapen tím, jak mě bavil a velmi dlouho měl našlápnuto ke čtyřem hvězdičkám, ale v závěru přišly nezbytné monology a dialogy, které se mi snažily odporně hrát na city, takže jsem uzavřel hodnocení na třech kouscích. Téma filmu si pohrávalo s podobným nápadem jako španělský "Klub sebevrahů", obsazení Imogen Poots a Toni Collette byla výhra, tím víc mě štve nešťastně zpracovaný závěr. "Houknu na vás cestou dolů." ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Dramedy o čtyřech sebevrazích, kteří se sejdou ne střeše věžáku, navzájem se poznají a díky sobě naleznou chuť do života. Zajímavý námět zabíjí nijak zvlášť zajímavý scénář a místy mi tam chybělo více nadhledu. Pár černohumorných momentů jsem se sice dočkal, ale výslednou atmosféru bych si dokázal představit mnohem pozitivnější. Obsazení je v pohodě, i když mi britský akcent nejspíše nikdy nebude tak sympatický, jako ten americký. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (6)

  • Film vychádza z rovnomennej knihy britského autora Nicka Hornbyho. Herec a producent Johnny Depp kúpil práva na jej sfilmovanie ešte skôr ako bola vydaná. (m.a.t.o.)
  • Film měl premiéru 10. února na Filmovém festivalu v Berlíně. (Terva)
  • Do úlohy J.J.-a bol obsadený Emile Hirsch, no kvôli nabitému programu ho nakoniec musel nahradiť Aaron Paul. (m.a.t.o.)

Související novinky

Rosamund Pike a válečná dramata

Rosamund Pike a válečná dramata

08.02.2016

Po oscarové nominaci za Zmizelou začala být po Rosamund Pike daleko větší sháňka. Komedie Hector and the Search for Happiness a Dlouhá cesta dolů bohužel díru do světa neudělaly a podobně dopadl… (více)

Reklama

Reklama