Reklama

Reklama

Normální lidé berou svět takový, jaký je. Jiní tento svět mění. Steve Jobs, spoluzakladatel světoznámé počítačové firmy Apple, patří vedle Billa Gatese mezi nejznámější osobnosti moderní historie. Díky jeho vizionářskému způsobu myšlení, schopnosti vyjednávat a díky jeho prozíravým obchodním strategiím vznikla nejen veleúspěšná firma, ale především se změnil způsob, jakým lidé do té doby počítače vnímali. Steve Jobs při vývoji kladl důraz na jednoduchost používání a na design. Americký film režiséra Joshuy Michaela Sterna líčí život Stevea Jobse (Ashton Kutcher) od jeho chudých začátků na vysokoškolské koleji přes založení Applu v garáži rodičovského domu a nucený odchod ze společnosti až po její znovuovládnutí v roce 1997. Geniální vizionář je zde ztvárněn také ze své odvrácené stránky, jako nezodpovědný otec i jako egocentrický, netolerantní a náladový manažer, jenž nesnese sebemenší odpor. Je ovšem nepochybné, že i tyto vlastnosti se podílely na jeho fenomenálních úspěších… (Česká televize)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (720)

nascendi 

všechny recenze uživatele

O Stevovi Jobsovi toho veľa neviem a tak som oprávnene očakával, že uvidím film na úrovni Sociálnej siete, ktorý mi túto rozporuplnú osobnosť priblíži. Asi sa to príliš nepodarilo, pretože výsledkom je proporčne nevyvážené dielo so silnou garážovou pasážou a klasickým je stret vizionára s počítačmi dolárikov, ktorí vo svojej obmedzenosti vylievajú s vaničkou aj dieťa. Nie celkom sa stotožňujem s chválami na Asthona Kutchera, ktorého jedinou prednosťou bola istá fyzická podoba s originálom. Mojim celkovým dojmom teda je, že je to film, ktorý nešikovne využil príležitosť, ktorú mal pred prvou klapkou. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak strašně chaotické, v některých chvílích lacině balamutící a přesto chudé o několik základních informací, že si to prostě Steve Jobs nezaslouží. Diváci jakoby si snad záměrně měli před shlédnutím filmu koupit jeho životopis, aby se v tomto filmovém guláši vůbec vyznali. Celé je to navíc zrežírované absolutně chladně a bez života a Ashton Kutcher si s tou svojí chůzí posránka dojde maximálně tak pro Zlatou malinu. Jasný příklad toho, jak se životopisný film točit nemá. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vubec ne tak spatny, jak jsem se obaval. Uprimne receno, klidne bych si dal jeste treba pulhodinku navic, takhle film konci v momente Jobsova navratu a urcite by se dalo jeste se spoustou zajimavejch udalosti pokracovat. Ale i tak se clovek neco dozvi, par scen je hodne zajimavejch a trosku az vyvolavajicich nostalgii, ale sem tam se najde neco zbytecnyho, pripadne misty drobet stereotypniho. Jinak kameraman se snazi a tak sem misty seka naprosto zbesilej strih, skoro az zbytecne. Herci jsou v pohode, nikdo vylozene nevycniva a Kutcher podava hodne slusnej vykon. Jenom to starsi liceni je dost mimo, ale to je nastesti tak 5 minut filmu. Takze celkove jsem se bavil, zaroven to dokaze zaujmout, takze za me spokojenost. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Matt Whiteley | Hudba: John Debney | Produkcia: Mark Hulme | Distribúcia: Open Road Films (US), Entertainment One (CA) | Štúdio: Endgame Entertainment, Five Star Feature Films | Rozpočet: 12 miliónov $ | Tržby: 35,931,410 $ || Malý film o veľkom vizionárovi. Schválne som použil iné slovo, než človek, pretože ľuďskosť nebola práve najsilnejšiou stránkou Stevea. Takýto komorný počin sme tu už vlastne mali z 99., v Pirates of Silicon Valley. Teraz, po Steveovej smrti a vo vrcholnej dobe Applu je materiál pojatý z iného uhlu pohľadu, a zase veľmi príjemne. Zatialčo piráti sa sústredili na súboj Jobs/Gates, jOBS sa sústredí viac na Stevea samotného. Určite väčšina divákov čakala zakomponovanie najúspešnejšieho obdobia 2001-2011, ako som čakal aj ja sám, ale to by už príbeh skĺznul do samochváli firmy, a zanechala koncept ľudskej biografie a dramatu. Preto štvrtá naviac, že sa tak nestalo. 75% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

oje 

všechny recenze uživatele

Filmová látka o zrodu megakorporace, která vznikala kdesi v garáži na stole mezi letními a zimními pneumatikami, navíc vedená excentrickým magorem, mohla svými vzestupy a pády nabídnout mnoho. Nakonec ale nebylo řečeno nic konkrétního a zásadního o jejím tvůrci, přestože by se na choleriku Jobsovi něco určitě našlo, a fascinující vzestup firmy od garáže na mezinárodní kolos byl vyřešen jedním střihem. Promrhaný pokus mě svou neschopností čímkoliv upoutat a ohromit ve výsledku přímo naštval, a ať byl filmový Zuckerberg s FB vtipný nebo dramatický, byl lepší. ()

Galerie (89)

Zajímavosti (19)

  • Kromě Los Angeles probíhalo natáčení také ve skutečných lokacích, spojených s filmovým příběhem. Štáb se tak podíval například do původní garáže, v níž Steve Jobs (Ashton Kutcher) se Stevem Wozniakem (Josh Gad) sestaviil první počítač Apple I., či v Palo Alto v místech, kde Jobs vyrůstal. (eugeene)
  • Keď sa Steve (Ashton Kutcher) dozvedá od svojej priateľky, že je tehotná, tak svetlo svieti, o chvíľu môžeme vidieť, že je vypnuté, a potom je zas zapnuté. (ShortyIC)
  • Součástí závěrečných titulků jsou i autentické fotografie spoluzakladatelů společnosti Apple. (SniperG1)

Související novinky

Hledá se nový Steve Jobs

Hledá se nový Steve Jobs

04.10.2014

Biografie jOBS s Ashtonem Kutcherem rozhodně nebyla posledním filmem o slavném zakladateli Applu. Ostře sledovaný další pokus chystá Danny Boyle (Milionář z chatrče, Sunshine) a dlouho to vypadalo,… (více)

Christian Bale jako Steve Jobs?

Christian Bale jako Steve Jobs?

23.03.2014

Není to ani měsíc, co se začal David Fincher (Sedm, Klub rváčů) zajímat o biografii Stevea Jobse. Pro studio Sony ji sepsal Aaron Sorkin (seriály Západní křídlo a Newsroom), jenž si práci s Fincherem… (více)

David Fincher natočí „Apple Network“?

David Fincher natočí „Apple Network“?

27.02.2014

Anebo nějak podobně nazvaný životopis. Jak už jste se možná dovtípili z titulku, režisér facebookového dramatu Social Network, jehož portfolio se honosí filmy jako Sedm, Klub rváčů nebo Zodiac, začal… (více)

Reklama

Reklama