Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(4)

Obsahy(1)

Berlínský hacker a umělec objevili v 90. letech převratný pohled na svět. Teď o něj ale musí svést právní bitvu s gigantem jménem Google. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (38)

P.J.2 

všechny recenze uživatele

Německá verze Fincherovy Sociální sítě. Vynikající počin, přesně kvůli takové tvorbě se vyplatí mít Netflix. Pokud vás zajímají filmy kde se oběti z lidu postaví zlému nadnárodnímu konglomerátů tak si tohle určitě užijete. Jinak zde prakticky není co vytknout, celou dobu to byla jízda a ja jdu hledat další německou tvorbu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tři díly jsem se v tom trochu plácal. Ne že by to bylo vyloženě nudné, ale spousta informací mi tu přišla zbytečných. Navíc v technologiích a věcech souvisejících nejsem tak úplně zběhlý. Vlastně jsem v tomto ohledu úplný tatar, takže ani z tohoto pohledu mě to tak moc nevzalo. Zlomilo se to až v závěrečném dílu, který se primárně odehrával v soudní síni. Čtvrtá část dokázala vtáhnout, hlavním hrdinům jsem konečně mohl  začít pořádně fandit a zhnuseně si plivnout na korporátní parchanty. Jako bonbónek beru to, že se mnou seriál vzávěru totálně vyjebal a protože jsem neznalý věci, sežral jsem to i s navijákem. O to je větší škoda, že se v podobných intencích neodehrával celý seriál. 60% ()

Reklama

Pawlisman 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné překvapené, kouká se na to vše velice dobře, věrohodně a stále se tam něco děje, ačkoliv nejde o přímou gradaci. Příběh a hrdinové vás vtáhnou do děje, ano, je to trochu přiškrcené a naivní, ale prostě hezké. A závěrečná gradace u soudu také nezklamamala. Tedy moc nemám co bych vytknul. 4 díly splnily účel a vše do sebe zapadlo. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

"Don't be Evil", ako firemný slogan pre spoločnosť Google vám spôsobí zimomriavky. Príbeh sa začína v 90-tych rokoch, v čase, keď ešte väčšina ľudí nemala osobný počítač a skupina nemeckých nadšencov pre programovanie a kreativitu vytvorí Terra Vision. Už to, že sa im nakoniec podarilo aplikáciu vytvoriť, bol napínavý príbeh. A potom, aj vďaka vlastnej naivite, sa ich skvelý nápad stal súčasťou balíka Google, ktorý poznáme ako Google Earth. Nepreskúmala som, či ponúknutý príbeh je stopercentne pravdivý, ale bol podaný tak vierohodne, že to ani neskôr nebudem robiť. Dvaja hlavní predstavitelia ma bavili, boli výborne obsadení aj vo svojej mladej, aj súčasnej verzii. Pozitívne hodnotím, že časť príbehu, v ktorej zohrávali úlohu právnici, bola zaujímavá aj v období pred súdom, aj počas neho. Vynikajúci nevypovedaný príbeh, odvážne natočený, ukazuje, ako ľahko vás môže niekto pripraviť o sny. ()

brumbrum

všechny recenze uživatele

Dobre to bolo. Obcas nechutne, az sa mi to nechcelo kukat.. Ale je fajn vidiet, ake to tam bolo.. A ako SW vyvojar a ex-hacker som s tym chudakom Jurim tie tazoby hodne prezival - neprespate noci, neexistencia referencnych rieseni, uspechy bez zaruky; ako ide klient a on este debugguje, mi aj po dlhych rokoch nahanaju hrozu, ked daky poondiaty manager komunikuje changes az neskoro vecer a ja som potom ako technical project leader mohol pred mitingom v kravate este zhavit debugger, ked som uz mal vlastne len pit kavu - a uz to nemal kto otestovat, proste z developer teamu nik vor Ort, len TPL, na ten handover; bol som rad, ze sa to vobec dalo skompilovat a nie ze semanticky ladit; este som mal viacero kompilacnych chyb po prvom znasilnovani kodu a klienta som videl cez okno, ako opusta Audinu, tiez telekom, a tiez nie prave maly, a to nebol zial projekt len za jeden mega DM. Kto programoval pre korporaty, vie moc dobre, ako sa citi taky chudak maly, ako taka exoticka mys, co zrazu nie je vo svojej diere ale na svetle; tie sceny som fakt docenil, az mi zle bolo. Jedine, co mna osobne rusilo a co nemam kam zaradit, su tie ujete party CCC: tomu som nikdy neporozumel, luskal som neluskatelne sam a tieto nablble zdielacie slopanice a diskoteky a teple ucesy, to ma fakt komplet minulo; a pritom sa pisal presne ten samy rok, lenze my sme mali cerstvo pad komunizmu a kazdy, kto plynule kodil v assembleri, bol vlk samotar, aspon ja som o ziadnych takychto debilnych spolkoch nevedel. No ale to uz som sa nechal uniest, kam ma uniesol hned prvy diel; 4* ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Gró celého algoritmu spočívá ve využití „Stromu o síle čtyř“ – spíš známější jako „Quadtree“. Quadtree je stromová datová struktura – prvek je spojen s právě čtyřmi dalšími prvky. Každý z nich je spojen s dalšími čtyřmi atd., až tvoří jakousi pyramidu nebo „strom“. Ten se pak využívá ve vyhledávání ve dvourozměrném prostoru nebo právě na rozsekání obřího obrázku po čtvrtinách. Protože by se celý obrázek najednou do paměti nevešel, načítají se právě ony čtvrtinové kousky, které zobrazují pouze tu oblast obrázku, na kterou se právě uživatel dívá (místo kompletního obrázku). (Vikmstr)
  • V epizodě obhájce Googlu zmiňuje, že Google Earth je kompletně zadarmo a že na něm Google nikterak nevydělává. To ale není úplně pravda, protože Google licencoval placenou verzi Earth Pro s pokročilými funkcemi za 399 amerických dolarů ročně. Využívaly ji například televizní kanály při předpovědích počasí. (Vikmstr)
  • Hlavní postavy příběhu, Juri Müller (Mišel Matičević) a Carsten Schlüter (Mark Waschke), představují ve skutečnosti čtyři osoby – Joachima Sautera, Pavls Mayera, Axela Schmidta a Gerda Grüneise. (NiaWolf)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama