Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o tom, jak novodobí vizionáři Bill Gates a Steve Jobs změnili svět. Na počátku digitálního věku stáli dva géniové Bill Gates a Steve Jobs vizionáři, kteří rozpoutali nesmlouvavý závod rozvoje technologií, souboj titánů v podobě firem Microsoft a Apple Computers. Od vysokoškolských kolejí až po křesla v ředitelských pracovnách jejich život nikdy neprovázela nuda, ani to nebyla žádná selanka. A nechyběl v něm ani humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Nejsem počítačový expert a o historii a vývoj počítačových systémů jsem se nikdy nezajímal. Takže pro mě šlo především o to poznat blíž Gatese a Jobse a jejich cestu na vrchol opepřenou vzájemnou rivalitou. Zajímavým momentem bylo, kterak dokázal Gates ojebat Jobse. Ale jak říkal: "Ty jsi tamto ukradl těm, já tobě zase toto. A já jediný jsem zloděj?" (volně parafrázováno). PS: Dobří kopírují, nejlepší kradou. PPS: Zajímavé bylo, že Jobs za celý film prakticky za klávesnicí neseděl, zatímco Gates několikrát. Co z toho vyplývá? Pro mě to, že Gates se v počítačích vyznal více než Jobs. ()

majxik 

všechny recenze uživatele

Některé filmy musí dozrát aby je člověk ocenil, ale někdy musí doba dozrát do určitého bodu aby film získal nový rozměr, možná i nezamýšlený. A co tím myslím? Dnes (rok 2011) se Microsoft a Apple soudí s kdejakou konkurencí s kdejakým patentovým nárokem (který často kdyby se dostal až před soud, by byl zrušen), a ostatní jim to oplácejí stejnou měrou, když se zajímáte i o tuto stinou stránku IT , pak se u tohoto snímku několikrat i zasmějete nad tím, jak Apple vykradl xerox a Microsoft vykradl Apple, co dříve bylo poměrně normální praktikou, i když pěkně opovrhovanou, ale učínou dnes již neprojde a jsou z toho desítky zákazů.... ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

V kauze Apple vs. Microsoft jsem měl dlouhou dobu nejasnosti a jsem rád, že jsem se konečně dostal k tomuhle filmu, který mi byl dlouhou dobu doporučován. Chviličku mi trvalo, než jsem si srovnal kdo je kdo, ale pak už jsem jenom pozoroval zástup intrikářů, jejich vynálezy, myšlenky a krádeže. Tenhle film nejenom, že je skvěle natočený, ale také dost brutálně vystihuje jak jednání Jobse, tak Gatese. Ve filmu je nádherně vidět, jak Gates a Jobs umí nádherně kecat, ale tu absolutní práci za ně dělají kamarádi - Wozniak a Allen. Místy opravdu tvrdě odvyprávěný příběh, až jsem si říkal, že se k tomu Jobs a Gates nepostavili s odporem. Asi moc vědí proč. Možná by mě už jenom zajímalo, jak moc tvrdě se k tomuto příběhu postavil komerčně známější film Jobs. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

K čemu by měl obyčejný člověk doma pičítač? A proč by ho měl chtít ovládat nějakou chcíplou krysou? V dobách, kdy počítače sloužily výhradně k dávkování uranu v jaderném reaktoru nebo točily volantem Apolla 13 a stahování porna byla jen píseň budoucnosti, projevovali manažeři, zástupci manažerů i zástupci zástupců manažerů firmy Mezinárodní Obchodní Mašiny neobyčejnou krátkozrakost a každého novátora hnali bílou holí ze zasedačky. A pak přišly pan Úkoly a pan Brány, aby jim natrhli obvody. A o tom je tenhle zábavný, legrační, udivující a poučný film, který běžného obtloustlého ajťáka se zašpiněnými brýlemi, mastnými vlasy a lupy i ve vousech na poďobané tváři neurazí a normálního člověka jako já nenasere. Jeden něco ukradl, druhý něco ukradl, pak druhý ukradl tomu prvnímu to, co ukradl a první ukradl druhému to, co ukradl tomu prvnímu. A tak kluci z garáže zahájili éru osobních počítačů. Oba svině, zloději, lháři, sociopati, vizionáři, géniové a miliardáři. Jeden nenáviděl druhého a nemohli bez sebe žít. Dokážu si představit, že kdyby Stern ukradl scénář Pirátů ze Silicon Valley, mohl z filmu blowjOBS vzniknout poměrně skvělý biják. Možná. ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Po filmárskej stránke podpriemerná snímka, ale pre ľudí zaujímajúcich sa o históriu počítačov veľmi napínavá. Ukazuje zaujímavé metódy a históriu vzniku firiem Microsoft a Apple. Okrajovo sa dotýka aj velikánov IBM, Xerox, či Hewlett-Packard. Je to história plná kopírovania, kradnutia a podvodov. Zaujímavé je hlavne to, ako dokázal Microsoft predať DOS firme IBM bez vlastnenia jedinej čiarky kódu. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Steve Jobs po zhlédnutí snímku údajně řekl, že nesnáší scénář, ale výkon Noah Wyleho se mu líbil. Bill Gates o filmu pronesl v zásadě jen strohé: "Poměrně přesný." (T-pack)
  • V roce 1999, krátce po premiéře tohoto TV filmu, se konala konference Macworld, kde bylo publikum ohromeno, když se dozvědělo, že úvodní komentář neměl na svědomí Steve Jobs, ale ve skutečnosti to byl Noah Wyde. Skutečný Jobs se na této konferenci také objevil a z Wydea si utahoval. (HappySmile)

Reklama

Reklama