Reklama

Reklama

Metachaos

Krátkometrážní / Experimentální
Itálie, 2011, 8 min

Obsahy(1)

Metachaos je multidisciplinární audio-vizuální projekt spojený v krátkém filmu. Jedná se o soubor fotografických sekvencí a mixu techniky malby. Cílem projektu je zastupovat tragické aspekty lidské povahy a lidských stop, jako je válka, šílenství, sociální změny a nenávisti. (Segrestor)

Recenze (36)

LEGACY 

všechny recenze uživatele

Ta fantazie z Bavariho hlavy už prostě musela ven, té tam bylo tak moc, že musela do světa - a vida, vyšla z toho pro mnohé nejspíše blbost, kterou jsem ovšem já shledal za velmi impulzivní a zážívnou originální tvorbu, jenž mi do těla navodila spoustů citových spojení, o kterých jsem ani nevěděl, že ve mně ještě dřímají. Podobných filmů se na světě fakt neválí moc, a tak je moc dobře, že aspoň sem tam něco vznikne, co vám trochu pocupe nervy. Hodnotím 75% ()

Ajimaru 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavé, přesto o ničem. Opravdu v tom nevidím žádný boj dobra a zla či rozmnožení chaosu a utrpení. Spíš mi připadá , že se autor parádně sjel kvalitním ročníkem LSD potom co mu jeho stará dala kopačky na koncertě M. Mansona. Dám hvězdu za to ,že mi to připomělo časy když jsem hrál na PSku Silent Hill..... ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

V jednom z komentářů jsem četla, že tomuto krátkometrážnímu snímečku lze dát buď odpad nebo pět hvězdiček. Já jsem to vzala zlatous třední cestou. Vizuálně je snímek velmi působivý, hudebně taktéž (i když na druhou stranu znávám, že industriálně-techno-noisová hudba nemusí sedět každému). Je to dynamické, temné a zamýšlené poselství si snadno domyslíte. Je to znázornění ošklivého světa, za který si ovšem můžeme sami. Chaotická černá vyhrává nad harmonickou bílou, postavy v krajině jsou pasivním prvkem podléhajícím děsivým změnám. No, něco to o nás přeci jen vypovídá, ne? ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Koukám, chlapci měli špatný trip. Ono s psychedelikama to chce pevnější hlavu. Dílko se dá samozřejmě vykládat všemožnými způsoby, a to spíše podle momentálního stavu nebo světonázoru vykládajícího, ale právě ta chaotická rozbředlost od kontroverze mezi přírodním a umělým přes frustraci a rozpad civilizace až po duševní nemoc, kterou by autorům filmu jednoznačně diagnostikovali lékaři ještě v první polovině 20. století, mne nutí dát ruce pryč od výkladu a věnovat se něčemu konkrétnějšímu. Nakonec však jeden výklad mám – je to školní cvičení na téma, které profesor definoval jako "Metachaos" a studenti pojali jako "Kluci, hoďte něco do stroje". Na čsfd se však najde dost individuí, kterým se toto sebeúčelové cvičení bude líbit. ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Obvykle mě tyhlecty nezávislý experimentální projektíčky naserou, což se tentokrát nestalo, proto celkem vysoký hodnocení. A možná, kdyby to mělo lepší hudbu, přidal bych ještě jednu navrh. Nebavilo mě moc bloumat nad tím, který výjevy zrovna mají symbolizovat jaký "tragický aspekty lidský povahy" (celkově to ve mě zmiňovaný pocity dekadence, hnusu, znepokojení apod. nevzbuzovalo), ale ta vizuální stránka si určitý obdiv zaslouží. (65%) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama