Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Radikální film chladnokrevně zachycující život dospívající dívky v současném Srbsku provokuje nejen explicitními sexuálními záběry, ale především pokládá otázku, jak moc ovlivňují nastupující generaci digitální revoluce a proměny tradičních hodnot. Srbský film KLIP je čerstvým vítězem prestižního rotterdamského festivalu, kde zaujal především silou a autentičností své výpovědi. Příběh šestnáctileté Jasny, která se snaží definovat své místo ve světě a dospět, je totiž na samé hraně toho, co o dnešních teenagerech chceme vědět. Jasna je bezhlavě zamilovaná do o něco staršího Djoleho, ale jejich vztah je spíše než na romantických procházkách založen na divokých mejdanech plných drog, alkoholu, rozvášněného balkánského popu, násilí a sexu, který si natáčejí na mobilní telefony, ostatně stejně jako celý svůj život. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (310)

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Docela drsný film o dospívání mladé Jasny, která si vybere za kluka staršího Djola. Jejich vztah není jako všech ostatních. Schází se spolu na večírcích, kterým vládne chlast a drogy a podle toho to taky vypadá. Díky večírkům a kamarádkám se Jasna dostává z běžného života, ve kterém jí otec umírá na rakovinu. Také je zde vidět velký vliv Facebooku na dnešní mládež a to nejen v srbsku. Film je točený dvěma styly. První je klasický kamerou a druhý přes kameru v telefonu, takže film dostává realističtější podobu. Některé sexuální scény jsou hodně odvážné, ale do filmu se skvěle hodily. Mě se filmek líbil a dávám mu 80% :) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Chlast, drogy, sex, večírky. Upřímně řečeno nepřipadá mi, že by se od mých teenagerských let zase tolik změnilo, ačkoliv je fakt, že dnešní mládež se k všem těmhle "potěšením" i potěšením dostává v čím dál tím nižším věku. Ten virtuální svět tu z mého pohledu zase nehrál takovou roli resp. hrál, protože je to především zásluha digitalizace, že dnešní děti dospívají rychleji, ale aktéři Klipu nežijí výhradně sítí. Jen si všechno točí. I tak se ale jedná o působivou a syrovou výpověď stavu části srbské (a nejen srbské) nastupující generace, která znervózní každého, kdo má doma protivného puberťáka a nejeden rodič bude mít nejspíš tendenci, mrknout se své ratolesti do telefonu. 70% ()

Reklama

Deschain 

všechny recenze uživatele

Srbi vedia točiť (ne)pekne drsné filmy. A pašujú na filmové festivaly porno. Srandičky srandičky, ale fakt to bolo kruté. Neviem, mám postavy ľutovať? Nemôžu si za to sami? Nechcú to tak? Je pre nich niečo dôležitejšie ako fet, sex a totálna sebadeštrukcia? A keď už to vyzerá, že možno aj tá rodina alebo niečo iné má zmysel, tak sa to nejak zvrtne. Ale kašlať na nejaké poučovanie a moralizovanie, to nikomu nepomôže, pozriete a posúdite sami. A ešte tri veci: ten obrátený vývoj vzťahu za 100 bodov, prestrihy na domácnosť po -tom- a texty lokálnych songov na vracanie. Ťažký umelecký kaliber. Určite potecha oka pre feministky. Bavilo ma to tak na 4, ale je to téma, ktorá si myslím zaslúži 5. (Art Film fest 2012) ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Párty, drogy, tanec a tvrdý sex jako způsob komunikace teenagerů... Chápu. Nemohu popřít, že celá ta sekvence provokativních scén mezi hlavními postavami docela působivě eskaluje a oplývá určitou vypointovaností, přesto bych ale čekal nějaký větší dějový posun, či vývoj charakterů. Klip mě dokázal šokovat, ale ne skutečně oslovit, či se mě emocionálně dotknout. Na jednu stranu rozhodně nejde o plytkou samoúčelnost, na druhou však ani o skutečně hodnotný vztahový film. 6/10 ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Srbské Kids? Jenže zatímco před dvaceti lety mě Kids šokovaly a bavily, Klip mě nešokoval, ani nebavil. Prostě tendle typ filmů už neni pro mě, už sem z toho vyrost. Navíc ten film vzbuzuje dojem, že Srbsko je naprostá díra, kde žijou jen odpudiví retardi, kerý sou ale jen normální teeni a teenky. Tak nevim. Klidně bych se bez vidění tohodle Klipu obešel. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (9)

  • Hlavný hrdina hrá vo filme známu počítačovú hru “World of Warcraft“. (Johnny.ARN)
  • Pri nakrúcaní sexuálne explicitných scén využívali aj dvojníkov, protézy či efekty a všetko bolo dokonale dopredu naplánované. S rodičmi detí, ktoré hrajú vo filme, sa režisérka rozprávala veľmi úprimne a všetko s nimi do detailov prebrala. (Sufferer)
  • Film získal hlavnú cenu na prestížnom filmovom festivale v Rotterdame a cenu holandských filmových novinárov. (Sufferer)

Související novinky

Fresh Film Fest začíná již ve středu

Fresh Film Fest začíná již ve středu

28.08.2012

Fresh Film Fest nabídne od 29. srpna do 2. září téměř 120 filmů. Proběhne v kině Světozor, Kině 35 – Francouzském institutu, FAMU, Studiu Béla – Maďarském institutu, a také pod širým nebem v… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno