Reklama

Reklama

Paní Bovaryová

  • Německo Madame Bovary (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá a naivní Ema touží po vzrušujícím životě a velké lásce, kterou poznala jen na stránkách milostných románů, které četla v klášteře, kde byla vychovávána. Když ji otec provdá za venkovského doktora Karla Bovaryho, vstupuje Ema do manželství plná ideálů. Manželský stereotyp je pro ni velkým zklamáním, a to i přes nesmírnou péči jejího milujícího manžela. Ema začne hledat naplnění svých romantických představ v náručí jiných mužů, avšak štěstí pořád nenachází. (A-Company CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (46)

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Ani excelentní herecký výkon Mii Wasikowské to nezachránil... Celé to je tak nudné a scénáristicky nezajímavé (o tom, že je to i dost nepřesné, radši nemluvit), že je vám až líto těch hereckých es, která se tam vyskytují (jen nějak nesdílím nadšení z Ezry Millera, jehož tvář mi připomíná tvář děvčátka, ale možná je to jen slepá závist, že nemám tak něžné tahy obličeje jako on). Jediné, co asi stojí za zmínku, je Emmou Bovaryovou dvakrát pronesené "takhle to nemá být". Myslí tím- takhle by to v románu nenapsali, takže je to špatně + proč se to děje mně? ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Shrnul bych to jako jednu z nejhorších adaptací historického románu, co jsem viděl. Hlavně kvůli tomu, že Paní Bovaryová je podle mě už příběhem naprosto nezajímavý titul o znuděné fifleně, která si chtěla hrát na něco, co nebyla, a tak na to dojela. Páni! A teď jak z tohohle udělat dvouhodinový film??? Tohle prostě nejde, ale oni se o to budou snažit. Film je naprosto prázdný a nanicovatý, bez myšlenky (asi tak jako hlavní hrdinka Emma) a ani herecké výkony, které jsou tak jediné, co by tohle mohly nějak utáhnout tu nejsou nějak úžasné... ()

Reklama

NinonL 

všechny recenze uživatele

Možná i trochu lepší verze Madame Bovary, než francouzský film Claude Chabrola z roku 1991 (v hlavní roli Isabelle Huppert). S předlohou se dělat moc nedá, Flaubertova kniha je stará (z roku 1857) a na tehdejší morálku byl příběh paní Bovaryové poměrně velký záhul. Dnes to s divákem příliš nezacloumá, proto je mnoho diváků zklamaných. Já ale hodnotím filmové zpracování knihy, ne její obsah. A i v tomto případě hodnotím nadprůměrně. Hlavně obsazení této německé verze je skvělé. Hypnotický pohled Ezry Millera i kouzlo markýze Logan Marshalla-Greena jistě zaujme nejednu dívku či dámu. ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tajemná, syrová možná trochu poetická atmosféra. Povedené prostředí a skvělá hudba. V první půlce se toho moc neděje, což ale na druhou stranu je i přesně to, co by se dít mělo… Jenže ani ta druhá půlka nebyla nijak skvostná. Nevadí mi poetické záběry, nevadí mi detaily, ale tohle bylo rozvleklé bez spádu, bez povedeného scénáře…No možná byla moje chyba, že jsem od snímku očekávala tolik, už jen kvůli hitparádě mých oblíbených herců…Proto mě to možná zklamalo tolik. Musím taky přiznat, že tahle role asi Mie úplně nesedla. Prostě se mi nějak nedařilo jí úplně věřit. Je to škoda, mělo to rozhodně spoustu potenciálu, ještě navíc s tímhle obsazením. Dvě a půl hvězdičky. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pani Bovaryová, kedysi odsudzovaná, bol to pamflet na morálku. Dnes také Bovaryové sú v popredí, dávané za vzor, nazývané celebritami. Dám ti všetko, hovorí taká Bovaryová, ale myslí tým len šušku, Zadarmo tak však nikdy nie je. Knižná Bovaryová je trocha expresívnejšia než nevýrazná Wasikowska. Slabšia hudba zamedzí emóciám, ale ako zrkadlo jedného charakteru to celkom stačí, hoci film zámerne vypustil časti knihy, asi nebolo už na termoplasty. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie začalo 30. septembra 2013 v Normandii. Natáčalo sa na miestach ako Saint-Germain-de-la-Coudre, Moutiers-au-Perche, Condeau a La Perrière. (Arsenal83)

Reklama

Reklama