Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kórejská Američanka Hyun- Jae má osemnásť rokov, keď ju unesú, a pod vplyvom drog spolu s ostatnými dievčatami mladšími od nej ju prinútia k prostitúcii. Šéfom celej organizácie je policajný prednosta, takže ich aktivity sa im darí skrývať. Po roku väznenia sa stáva samotnou členkou tejto zločineckej bandy priekupníkov s ''bielym mäsom''. Je to jej spôsob, ako prežiť, alebo sa stala obeťou ''štokholmského syndrómu''? (sochoking)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Môžme sa baviť o tom do akej miery je to naozaj podľa skutočnej udalosti, no príbeh dokáže zaujať. Samozrejme, mnoho vecí som si predstavoval ináč, temnejšie, niektoré scény si doslova pýtali o napätie, ale všetko ostalo pri rutinnom priemere. Samotný útek nebol dosť dramatický, v každom filme by aspoň ten záver mal byť vrcholom. Nevieme presne čo sa stalo s ostatnými dievčatami, kde skončila Ukrajinka Svetlana, ktorej venovali niekoľko minút. Je ľahké domyslieť si to, ale chýbalo to tam. Dobrá téma, priemerné spracovanie. 60%. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,EDEN JE HEBREJSKÉ SLOVO, ZNAMENÁ "ROZKOŠ". MYSLÍŠ, ŽE SE TO K TOBĚ HODÍ? MOŽNÁ SE HODÍŠ TY K TOMU JMÉNU“...... /// Myslím, že i Hyun – Jae je jasný, že vodjezd z rande v kufru auta nevěští světlý zítřky. Obchod s masem (lidským) v americký podobě. Nahlídnutí do organizace a cesta za zkušenostmi – aneb ze šlápoty parťákem. Ani ne tak drsný (záleží na tom, co všechno si dokážete představit), spíš zajímavý, páč je to kurva ze života. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy podle skutečnejch událostí. 2.) Jsem rád, když se ve filmech dbá na hygienu. 3.) Chcu prodávat maso, ale nechcu řešit s koninou. 4.) Thx za titule ,,Kooha“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Neradno sa na prvom rande dávať dokopy s hasičom, najmä nie ak má odznak z hračkárstva... Spočiatku hnusne nechutný film o novodobom otrokárstve prosperujúcom priamo v USA, pričom okolo žijúci ľudia a „klienti“ to majú úplne v prdeli. Neskôr sa hranica medzi otrokom a otrokárom stenčuje až ju nevnímame a nakoniec nevieme, či pomsta vôbec príde alebo ani nepríde... ()

MA.KI 

všechny recenze uživatele

Příběh natočený podle skutečné události z roku 1994, s dobrými hereckými výkony (velmi mě bavil Beau Bridges, taky Matt O'Leary nehrál vůbec špatně…). Eden (v hebrejštině Rozkoš), jméno hlavní hrdinky, nomen omen zajisté není! Rozkoší tento příběh není! ~ Snímek Eden nám zprostředkovává realitu obchodování s bílým masem, realitu novodobého otrokářství za účelem sexuálních služeb, přičemž /následují spoilery/ hranice mezi otrokem a otrokářem se s přibývající stopáží ztenčuje a následně ruší… O stockholmském syndromu bych nemluvil, dívka – po počátečním vzdoru, který nikam nevedl – racionálně došla k závěru, že je třeba postupně a vytrvale budovat podmínky, aby se útěk a odstřihnutí se od věznitelů zdařil… (Samotné odstřihnutí sledovacího náramku patří k nejsilnějším momentům…) ~ O svobodě, o hodnotě lidského života,… ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Příležitost vidět Beau Bridgese v roli zmetka jsem si nemohl nechat ujít, ale film mě i jako celek opravdu dost překvapil. Drsný příběh na motivy skutečných událostí o korejské dívce, která je unesena bandou překupníků s bílým masem. Film, ač je až neskutečně decentně pojatý, působí hodně nepříjemně, ale ani na minutu nenudí a divák je neustále v napětí - ato zejména díky parádním hereckým výkonům všech představitelů. Konec je klasicky předvídatelný, ale ono by to snad ani jinak zpracovat nešlo. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie snímky prebiehalo na viacerých miestach na severozápade USA, v štáte Washington. (MikaelSVK)
  • Alternatívnym názvom snímky bol aj názov Abduction of Eden. (MikaelSVK)
  • V scéne, kde si hlavnú hrdinku juhokórejského pôvodu Eden vyžiada spomedzi viacerých dievčat istý zákazník, má Eden číslo 7. V juhokórejskej kultúre je číslo 7 považované za šťastné číslo. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama