Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 si drží kvality jednotky a prichádza s perfektným a dramatickým koncom. Príbeh sa posúva trochu ďalej, Batmanový protivníci naberajú na sile a Batman musí vymyslieť plán v boji v ktorom nemôže vyhrať. V tomto druhom diely nechýbajú opäť skvelé akcie, emócie a aj hudba tiež stojí za to. Škoda niektorých akcii, ktoré boli skutočne prehnané ako uhýbanie guľkám. Každopádne sa jedná o najlepší Bat-animák! Obľúbený soundtrack: A Good Life…Good Enough. 95% - 5* ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ešte o kus lepšie než prvá časť a o desať kusov lepšie ako kino verzia Batman v. Superman. Áno, oba diely sú síce samostatné, ale osobne by som aj tak preferoval jednotku a dvojku ako celok, proste emocionálne by to bolo silnejšie a bol by to na jeden záťah väčší zážitok. Možno aj preto, že v dvojke je tých dejových línií trochu viac než by sa na tak krátky film slušalo. Napriek tomu to funguje a je to celkom prehľadné. Výhodou animovaného spracovania je určite fakt, že mu tolerujeme väčšie odtrhnutie od fyzikálnych zákonov (streľba na B z troch metrov a nič) a nepresností v logike, než hranému snímku. Viď súboj B vs S, kde je jasné, že B by dostal tak rýchlo na bendžo, že by nestihol ani mrknúť. ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem, že pošetřit u Part 1 tu jednu hvězdu nebude od věci, ale že mi tu naopka nebude těch 5* stačit, to jsem opravdu nečekal. Nejlepší, nejsyrovější, nebrutálnější, nejemotivnější a nejúdernější animovaný Batman, co kdy spatřil světlo světa. Neskutečně dívatelná akce, výtečná animace, nářezová hudba a jeden z nejlepších závěrů animovaných komixů vůbec. Plus několik opravdu nápaditých a ojedinělých situací, např. Joker nekompromisně střílící po civilistech nebo ochablý Superman po atomovce. Konec je potom pro nejnáročnější milovníky žánru naprostá chuťovka! Navíc velmi dobrý scénář a spojení Batmanových konfliktů v Gothamu paralelně s Jokerem a Clarkem funguje na výbornou. Tohle utočí na Nolanovi Batmany těžkým kalibrem a upřímě mě tenhle závěr bavil mnohem více než Nolan. Oliva je king a Batman: The Dark Knight Returns, Part 1 patří mezi to nejlepším v žánru a part 2 je to nejlepší v žánru. Litovat můžu jen toho, že to nemělo o 20 minut víc, protože ten příběh by to snesl. PS: tohle si prostě dám ještě jednou. "Good enough." ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

V úvodních 20 minutách se trochu rozpačitě vložila do hry vysoká politika a Superman jako loutka vedená prezidentem USA, nicméně potom začalo maso: Jokerovo vražedné běsnění, anarchie v Gothamu a při závěrečné bitce BvS jsem skoro nedýchal. Rušila snad jen ta nepatřičně směšná neschopnost policie / armády cokoliv trefit. Finálně ovšem bomba, jeden z vůbec nejlepších Batmanových příběhů vynikajícně převeden do filmu, namluven a ohudben. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Na mě až trochu moc brutální, ale především se nedokážu smířit s tím, že Superman je tady takový idiot. Pouhá loutka. Absolutně nesouhlasím s konceptem Batman proti Supermanovi a Superman proti Batmanovi, vždyť to má být Batman a Superman a Superman a Batman. Nelze však upřít fakt, že se jedná o skvělé zpracování, které bublá emocemi, akcí a atmosférou lepší, než mají mnohé klasické hrané filmy + Joker vs. Batman v tunelu lásky, kde náš oblíbený šílenec řádí o sto šest + procítěný a živý soundtrack - to se hodně povedlo. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno