Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Constantine

Constantine (2005)

Constantine je kultovní záležitost,je to opravdu silný film.To s čím tam režisér "operuje" je divákovi naservírováno,postupně není to stylem-tak tady to máš a přeber si to,čím hlouběji se dostane divák do filmu,tím víc mu to v hlavě šrotuje,protože je to dost věrohodně zpracováno.Keanu je sarkastický,ironický a svým způsobem tak nějak špatný,ale to je to nejlepší na filmu-posílá jak anděly tak pekelníky do...pryč a i zpočátku policistku.Podle mě asi nejlepší Keanova role.Rachel je taky velice dobrá,ale Keanu je Keanu.Výprava je velmi dobrá,scénář jeden z nejlepších,kamera je šíleně skvělá.Ovšem pak konec dorazí vše na špici všeho,protože Satan v bílém kvádru a rozmluva s ním...To je epické

Matrix

Matrix (1999)

Do té doby nikdo s ničím podobným nepřišel a tím myslím triky, scény a myšlenka, která se opírá v podstatě o Platóna a jeho 3 vidění světa. Jedině v roce 99 je podobnej Fight Club,ten je o něčem jiným, ale pointa je taky super, jinak nic, vůbec nic se nemohlo rovnat Matrixu a v podstatě dlouho si myslim nebude, sice je tu něco jako Equilibrium, jenže Matrix je MATRIX a NEO je Keanu a tim to stačí vysvětlit, protože vše klape, kamera je super, střih- za to má Matrix oscara a režie je hodně dobrá. Jen doufám, že nebude nějaký remake, protože to by Matrix přišel o svoje osobní kouzlo, že i teď když se podívám na eMko, tak mě něčím dostane a mám chuť si vzít kabát a přemýšlet o tom všem a to je důležitý a proto má takovou sílu tenhle snímek, kdyby ale byl natočen s jinými herci, tak se na to nepodívám.

Gangy New Yorku

Gangy New Yorku (2002)

DiCapria zbožňuju,ale Daniel je v tomhle snímku bezkonkurenční.Cameron mě příjemně překvapila a Brendan řekl bych asi nejpříjemnější postava(podle mě),to tak nějak stručně k hercům.Většina píše,že délka filmu by mohla být kratší...Nemyslím si,protože jde o to se sžít se všemi postavami a tak nějak pochopit nejlépe jejich chování.Hlavně DiCapriův přerod zpočátku chce jen a jen pomstu,ale postupně zjišťuje by se mohl mít i dobře,dokonce Daniela zachrání... Líbilo se mi celkem,jak naturalisticky Scorsese ukázal chudou čtvrť,nikde ve filmu to tak není a pokud je asi jsem ho neviděl.Ovšem závěrečný boj mezi hl.postavami byl o něco slabší,až mě trochu zamrzel,myslim,že Butcher si zasloužil líp zemřít,než kudličkou a ještě ke všemu,když kousek od nich bylo několik výbuchů.Ale zase úplný závěr mě dostal,záběr na rostoucí New York a DiCapriova věta,že umřou v zapomění všichni kdo prolili krev...to zanechá hodně emocí.A soundtrack je opravdu povedený,jen tak mimochodem.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Proč byl vždy Batman víc než normální hrdina, jak jsme zvyklí? Proč byl vždycky lepší než Spiderman nebo Superman? Byl to vždycky normální člověk, který měl prostředky něco změnit a využil je. Proto je o něm více filmů než o jiném hrdinovi. Na Temném Rytíři jsem byl v kině 3x a doma si jej pustím vždy po půl roce. Batman začíná byl hodně dobrý začátek, ale Temný rytíř je něco víc, je to proto, že zde máme takřka 3 herce, kteří v tomhle snímku ztvárnili svou životní roli. Je to Bale, Ledger a (podle mě) Oldman. K tomu všemu strhující režie se skvělým scénářem. Jediné co mě malinko mrzí je, že Two Face byl zde jen chvíli, ale to nevadí. Nolan vzal klasiku a vytvořil z ní kult. Nevím proč jsem nenapsal komentář k mému oblíbenému filmu dřív, možná jsem neměl odvahu a možná jsem ji nechtěl mít, abych něco zkritizoval nebo něco vyzdvihoval. Temný Rytíř je jeden z Top filmů vůbec, které se nedají okomentovat, protože pokaždé Vás dostane něco jiného. Každopádně The Dark Knight Rises si zaslouží, abychom jej viděli v kině a nečekali, až bude na DVD nebo na podobných sračkách, protože jen v kině si člověk dokáže užít Nolanovskou jízdu .../ Po několikátém shlédnutí si uvědomuji, že Maggie Gyllenhaal nevěřím roli a strašně mi vadí. Škoda Katie Holmes, měla tu být. Jediná věc, která mě trápí, je fakt, že Rachel hráli 2 herečky.