Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jednička je oproti dvojce hodně slabý čajíček.2.část na vás vlítne hned od prvních minut a nenechává nic náhodě.V prvním díle byli hlavní nepřátele ti mutanti,což nebylo zas tak dobré,ale tady máte první polovinu asi nejlepšího komiksového záporáka Jokera,který oplývá velmi specifickým humorem,ale jeho hlášky jsou fakt brilantní.V druhé polovině na Batmana vlítne Superman a ten závěrečný souboj byl asi nejlepším komiksovým.V porovnání s filmovým zpracováním je komiksové o dost brutálnější,což mě překvapilo.Teoreticky to vypadá,že takto nějak bude vypadat Batman V Superman příští rok.Musím se smeknou před Jayem Olivou,protože to nemělo chybu a teď by to chtělo si ještě přečíst originál od Franka Millera.Hodnocení:90% ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Oba díly The Dark Knight Returns nám poskytují to nejlepší, co můžeme v žánru komiksových animáků vůbec dostat. Druhá část nám hlavně ve své první polovině nabízí naléhavou, tísnivou a krvelačně brutální atmosféru, jejímž vyústěním je "definitiva" pro Jokera. Obzvláště hudební doprovod zde dělá své. Druhá polovina snímku o vypořádání s nixonovou loutkou, v níž se proměnil Superman, je rozehraná taktéž skvěle nicméně ji alespoň z mého pohledu lehce kazí závěrečné optimistické vyznění. Přestože mi je zde použitá animace stále spíše protivná, než uchvacující, přes onu výtku z linie se Supermanem, přes vkrádající se pocit, zda-li se vůbec dala tahle předloha zkazit, přes tohle všechno se ani vzdáleně neblížím myšlence, že bych jen váhal, zda si zatím poslední animované ztvárnění Temného rytíře zaslouží absolutní hodnocení. Myslím, že tenhle můj zmatený vlak myšlenek je dostatečným zdůrazněním toho, jak skvělý The Dark Knight Returns je. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

V úvodních 20 minutách se trochu rozpačitě vložila do hry vysoká politika a Superman jako loutka vedená prezidentem USA, nicméně potom začalo maso: Jokerovo vražedné běsnění, anarchie v Gothamu a při závěrečné bitce BvS jsem skoro nedýchal. Rušila snad jen ta nepatřičně směšná neschopnost policie / armády cokoliv trefit. Finálně ovšem bomba, jeden z vůbec nejlepších Batmanových příběhů vynikajícně převeden do filmu, namluven a ohudben. ()

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Ano, pořád je to jedna z nejlepších adaptací komiksu na filmové plátno, nicméně po závěrečném proslovu jsem měl nutkavý pocit, že tomu jednoduše něco chybělo. Proto za mě bohužel jen za čtyři. Možná jsem jen ale byl nalákán první částí na ultimátní komiksový zážitek, který nakonec působí možná až příliš uspěchaně a místy až moc zahnaný do kraje (ano, uhýbání kulkám nyní myslím). Spolu s první částí je to ale surová adaptace jak má být, která dokládá Batmanova dobrodružství v poctivě emocionálním, brutálním a společensko kritickém balení, s těžce padnoucí hereckou sestavou. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Ja neviem, tento starý hranatý Batman ma nejak neberie... Všetci tu vďaka otrasnej animácii majú ramená ako Dwayne Johnson, ešte aj Joker, ktorý bol jediným dôvodom, prečo som chcel vidieť aj druhú časť, zápletka je na zaplakanie prekombinovaná a postavy toporné. Bruno bola vyslovene hnusná. Superman ma irituje, tak ako je tomu vždy, ale už len preto, že mu Batman občas nakope riť som ochotný zhliadnuť tohtoročný crossover. Potešili Green Arrow a staručký Alfred, samozrejme akčný záver, inak by som známkoval rovnako ako u prvého dielu. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)

Reklama

Reklama