Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! O něco málo lepší pokračování, které nabralo dokonce i lehce incestně pedofilní nádech. Vztah Batman - Robin připomíná vztah otec - dcera. Když si představíte velikost Batmana a nevelikost Robin a uvědomíte si, jakým volnočasovým aktivitám se spolu oddávají, tak se vám možná vynoří na mysl vztah Shaquille O'Neala a jeho frajerky, což vás dovede k nehezkým, extrémně bolestivým a velmi krvavým představám. Do děje se nám taktéž připlete Superman, Arrow, Wonder Woman a Joker. Skutečná plejáda postaviček. Bohužel to na ději nebylo zásadně znát. Možná je problém v tom, že se neřadím mezi ty fanoušky, jejichž komixů se člověk štítí dotknout, neboť jsou od něčeho (dodnes jsem nepřišel na to od čeho) extrémně lepkavé. Moc jsem nepochopil význam otevřeného konce, když nikde nevidím třetí část. Krajně nešťastné mi přišlo i Batmanovo rozhodnutí, že bude učit své schopnosti nestálou bandu retardů, která ze všeho nejraději mění majitele. Přesto stále dost kvalitní zábava. Méně než tři hvězdy sem nepatří. Jsem rád, že to pochopila i moje spolusledovatelka. Viděno v rámci Filmové výzvy 2017. Film mi vybral uživatel RedAK. ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Oblíbené sexuální hlášky z filmu: ... "What do we do with him?" "Nothing. He's too big." ... ... "Bruce! Your heart!" ... ... "I wanna you to remember me as a man." ... ... "Eyes downside, spud!" ... ... "You're feeling it now, aren't you?" ... ... "But I didn't have to go easy on you." ... ... "In all years to come, in your most private moments..." Závěrem: Naprosto epické. Sedl jsem si k tomu na pár minut, shlédl na posezení obě části. Nikdy jsem netušil, jak emotivní může být zakončení, ve kterém nebylo řečeno ani slovo. Pouze tlukot srdce a vzájemný pohled dvou lidí. Neskutečně povedení záporáci, nejlepší Joker, jakého jsem prozatím zažil - ZDE jsem konečně po letech pochopil, proč je tak nebezpečný, tak šílený. Epické. Až na ty kulky :-D. Jasných 95% ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Druhá část Návratu Temného rytíře hravě překonává první. Od prvního okamžiku se jede na plný plyn. Atmosféra je neuvěřitelně hutná, retro stylizace nebyla nikdy působivější a vyprávění stoupá a graduje. A to všechno na 75 minutách. Každý, kdo četl komiks musí skákat radostí až ke stropu. Jelikož film urychluje pomalejší pasáže a ty dynamické prodlužuje a tím nás neustále překvapuje. Další věc, kterou si fanoušci komiksu rozhodně vychutnají je spousta narážek na Ligu spravedlivých(JLA) o tom jak se všichni rozhodli odejít atd. V tomto momentě to nejvíce ze všeho připomíná Mooreův nejlepší román Watchmen(Strážci), který má stejnou dobu vyprávění a stejné problémy. To co první části chybělo byla osudovost. Setkání Batmana s Two-Face a vůdcem mutantů se nedá srovnávat s tím co přijde teď. Souboj lunaparku je mnohem lepší než v adaptaci, jelikož je správně vygradovaný a delší. Honička mezi zrcadly je perfektní a závěrečné vyrovnaní je hodně dobré. Mezi tím Muž z oceli ukazuje svůj potenciál s likvidacemi vojenský křižníku a letadlových lodí. Celé to působí dobře, jen je to uspěchaný. A jak se říká to nejlepší nakonec. Závěrečný souboj mezi Temným rytířem a Mužem z oceli je delší než v předloze a díky tomu se divák nestačí divit co všechno jejich souboj odnáší. Ocelové traverzy lítají jakoby nic nevážily a na pozadí toho sledujeme nelítostný souboj dlouholetých přátel, který jeden z nich bude muset ukončit. Emoční vrchol. Bohužel má všechno dvě strany a tady ta druhá strana, ukazuje jednu smutnou věc a to, že v některých momentech je příběh zbytečně chaotický a uspěchaný. Přidává plyn tam, kde to není potřeba. Někdo namítne, že je to tak i předloze, přesto když divák sleduje děj, tak si musí uvědomit, že některé věci z předlohy se dají ohnout ve prospěch filmu. Jeden z nejlepší animáků jaký DC Comics vypustily. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečná temná jízda, která svou atmosférou a brutalitou šlape na zadek svým hraným bratříčkům. Začátek je sice možná malinko pomalejší, ale po Jokerově televizním představení se tempo a zběsilé dění již nezastaví. A po téhle bitvě dvou komiksových ikon bude mít i pokračování Muže z oceli co dělat, aby to trumflo. 80%+ ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Batmana je ještě temnější a brutálnější než jednička. Scény s Jokerem jsou až ultimátní a forma s jakou vystihli jeho šílenství a brutalitu pomalu přesahují jeho hereckou podobu. Stejně tak postava supermana, které je zde popsána jen jako loutka v rukou americké vlády, která s jeho pomocí řeší krize, které sama vyvolá. Jediným rušivým bodem je postava Robina, která jakoby do celého tohoto světa nepatří. Ale možná to byl cíl autorů. Za mě vyjímečný komiks, který si jistě znovu vychutnám. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)

Reklama

Reklama