Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

wooozie 

všechny recenze uživatele

Už první díl Návratu Temného rytíře byl dobrý, ale druhá část je úplně někde jinde. Tolik skvělých scén, vybroušených dialogů a situací, o kterých jsem ani nesnil, to se opravdu jen tak nevidí. Druhý díl je nejenom mnohem temnější, drsnější a brutálnější, ale hlavně je emocionálně neskutečně našlapaný a celá stopáž je intenzivní a zběsilá tak moc, že jeden skvělý souboj střídá druhý. Celá část s Jokerem je něco naprosto neuvěřitelného a jeho souboj s Batmanem mě přesvědčil, že si celý komiks prostě musím přečíst. A závěrečný souboj se Supermanem? Bomba! Už se těším, jak ho Znyder převede na velké plátno. It's finally here, isn't it? The moment we've both dreamed about. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečná temná jízda, která svou atmosférou a brutalitou šlape na zadek svým hraným bratříčkům. Začátek je sice možná malinko pomalejší, ale po Jokerově televizním představení se tempo a zběsilé dění již nezastaví. A po téhle bitvě dvou komiksových ikon bude mít i pokračování Muže z oceli co dělat, aby to trumflo. 80%+ ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jednička je oproti dvojce hodně slabý čajíček.2.část na vás vlítne hned od prvních minut a nenechává nic náhodě.V prvním díle byli hlavní nepřátele ti mutanti,což nebylo zas tak dobré,ale tady máte první polovinu asi nejlepšího komiksového záporáka Jokera,který oplývá velmi specifickým humorem,ale jeho hlášky jsou fakt brilantní.V druhé polovině na Batmana vlítne Superman a ten závěrečný souboj byl asi nejlepším komiksovým.V porovnání s filmovým zpracováním je komiksové o dost brutálnější,což mě překvapilo.Teoreticky to vypadá,že takto nějak bude vypadat Batman V Superman příští rok.Musím se smeknou před Jayem Olivou,protože to nemělo chybu a teď by to chtělo si ještě přečíst originál od Franka Millera.Hodnocení:90% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Druhá část Návratu Temného rytíře hravě překonává první. Od prvního okamžiku se jede na plný plyn. Atmosféra je neuvěřitelně hutná, retro stylizace nebyla nikdy působivější a vyprávění stoupá a graduje. A to všechno na 75 minutách. Každý, kdo četl komiks musí skákat radostí až ke stropu. Jelikož film urychluje pomalejší pasáže a ty dynamické prodlužuje a tím nás neustále překvapuje. Další věc, kterou si fanoušci komiksu rozhodně vychutnají je spousta narážek na Ligu spravedlivých(JLA) o tom jak se všichni rozhodli odejít atd. V tomto momentě to nejvíce ze všeho připomíná Mooreův nejlepší román Watchmen(Strážci), který má stejnou dobu vyprávění a stejné problémy. To co první části chybělo byla osudovost. Setkání Batmana s Two-Face a vůdcem mutantů se nedá srovnávat s tím co přijde teď. Souboj lunaparku je mnohem lepší než v adaptaci, jelikož je správně vygradovaný a delší. Honička mezi zrcadly je perfektní a závěrečné vyrovnaní je hodně dobré. Mezi tím Muž z oceli ukazuje svůj potenciál s likvidacemi vojenský křižníku a letadlových lodí. Celé to působí dobře, jen je to uspěchaný. A jak se říká to nejlepší nakonec. Závěrečný souboj mezi Temným rytířem a Mužem z oceli je delší než v předloze a díky tomu se divák nestačí divit co všechno jejich souboj odnáší. Ocelové traverzy lítají jakoby nic nevážily a na pozadí toho sledujeme nelítostný souboj dlouholetých přátel, který jeden z nich bude muset ukončit. Emoční vrchol. Bohužel má všechno dvě strany a tady ta druhá strana, ukazuje jednu smutnou věc a to, že v některých momentech je příběh zbytečně chaotický a uspěchaný. Přidává plyn tam, kde to není potřeba. Někdo namítne, že je to tak i předloze, přesto když divák sleduje děj, tak si musí uvědomit, že některé věci z předlohy se dají ohnout ve prospěch filmu. Jeden z nejlepší animáků jaký DC Comics vypustily. ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Kvality prvního dílu se tu nedají zapřít, ba co víc, jsou tu překonané. Příběh se stává vážnějším a dramatičtějším. než je v první části filmu a Batman tu leží doslova na lopatkách. Záporáci tu jsou taky mnohem tvrdší, brutálnější, šílenější a bezkompromisní, než v kterémkoliv jiném netopýřím animáku nebo v týmovce Justice League. Celé by to bylo perfektní, kdyby ten konec byl trochu jiný. Na druhou stranu se mi to po čase rozleželo v hlavě a s hodnocením jdu výš.Spolu s první částí je to asi nejlepší animák o Batmanovi a dělí se o první místo s Batman vs. Red Hood. 90% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)

Reklama

Reklama