Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

OughJay 

všechny recenze uživatele

Po průměrné první části je Part 2 pravou kompenzací toho, čeho jsme se od Nolana v Dark Knight Rises nedočkali. Z Arkhamu se totiž dostal Joker, čímž se stal Gotham ihned o něco temnějším. Aby toho nebylo málo, objevuje se na scéně i Superman. Kdo by čekal, že letí Batmanovi na pomoc, ten by se mýlil. Clark Kent totiž pracuje pro prezidenta USA a tomu se nelíbí vzrůstající nepokoje, které jsou připisovány právě Batmanovi. Jestliže první část žádné větší vzrušení nenabídla, utěší nás v té navazující hned dvě velkolepá finále, z nichž zejména to se Supemanem v akci předčí leckterý velkofilm. Byť tvůrci zcela nepochybně stojí na straně netopýřího muže, je to souboj opravdu na krev. Výsledný dojem tak kazí pouze laciná válka se Sovětským svazem, která tomuto komiksu poněkud ubírá na vážnosti. Batman: "No more! All the people I've murdered...by letting you live." Joker: "I never kept count." ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Stylová druhá část Batmanovského eposu. Harveyho Denta tentokrát vystřídal Batmanův dokonalý protivník Joker a všechno je tak ještě o kus intenzivnější. Však tentokrát jde proti anarchistického Batmanovi i Superman ve vládních službách, i když jenom neochotně. Přesto se člověk ani tady nemůže zbavit pocitu, že prostředí a postavy mohli být prokreslené víc a stačilo k tomu třeba deset minut stopáže navíc. Nejvíc člověku asi ulpí v hlavě myšlenka, že Bruce Wayne by nejspíš přežil i atomový výbuch. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Normálně tyhle malované DCárny nesleduji, ale v poslední době jsem se dostal k pár knižním komixům o Batmanovi a byl jsem příjemně překvapený, jak to může dobře fungovat, když se spojí dobrý příběh s pěknou kresbou. Tak jsem zkusil i pár animovaných kousků. A jsem překvapený zase. Tentokrát tím, jak samozřejmě působí propojení s ostatními postavami, jako je v tomto případě třeba Green Arow, Superman a Wonder Woman. Navíc je tady uvidíme v dost pokročilém věku a protože občas komentují i osudy ostatních z týmu...pro někoho to může být spoiler jak k seriálům, tak hraným verzím. Tedy pokud se nějaká návaznost ctí. Napětí mezi skautíkem v modročervených elasťácích a zarputilým a skoro brutálním Batmanem mě bavilo a i když je ve filmu pár nelogičností, uměl bych si představit hranou verzi a věřím že by to i přes ta slabší místa, byla větší pecka, než je Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Třeba jednou bude, teď ovšem musím konstatovat, že namalované to moc pěkně není, příběh má dobrou kostru, ale jinak je to poslepované chatrně, takže žádná sláva. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Druhá část adaptace je o stupínek kvalitnější díky ultimátnímu setkání Batmana s jeho nemesis Jokerem. Pro mladší nezasvěcené diváky může být nevýhodou v požitku datum vydání předlohy, v osmdesátých letech aktuálně reflektující strach Západu z nukleárního útoku a narůstající nevoli vůči dominujícímu vojenskému dohledu USA nad světem. Zřejmě nejnásilnější, nejkrutější film o Batmanovi. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

Opäť správne temné a ponuré. O niečo akčnejšie ako časť 1 a asi aj objektívne lepšie ako celok. Jokerove besnenie a súboj so Supermanom bezchybné a záver presne taký aký som chcel vidieť. Toto je niečo čo sa môže v kľude rovnať hraným filmom a vykresľuje Batmana presne tak ako ho mám rád a ako sa o to snažili komiksy. Krvavá kúpeľ ktorá nie je ani trochu určená pre deti, dramaticky zvládnutá na jednotku a zatiaľ najlepší DC animák vôbec. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)

Reklama

Reklama