Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jednička je oproti dvojce hodně slabý čajíček.2.část na vás vlítne hned od prvních minut a nenechává nic náhodě.V prvním díle byli hlavní nepřátele ti mutanti,což nebylo zas tak dobré,ale tady máte první polovinu asi nejlepšího komiksového záporáka Jokera,který oplývá velmi specifickým humorem,ale jeho hlášky jsou fakt brilantní.V druhé polovině na Batmana vlítne Superman a ten závěrečný souboj byl asi nejlepším komiksovým.V porovnání s filmovým zpracováním je komiksové o dost brutálnější,což mě překvapilo.Teoreticky to vypadá,že takto nějak bude vypadat Batman V Superman příští rok.Musím se smeknou před Jayem Olivou,protože to nemělo chybu a teď by to chtělo si ještě přečíst originál od Franka Millera.Hodnocení:90% ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu přibylo řežby a nereálnosti, takže to bylo místy skoro až otravné. Překvapuje mě, že právě tahle část je v žebříčku (co tam vlastně kurva dělá?), protože mi přišla o kus horší než ta první. Pořád se na to dobře kouká a nenudí to, ale na 86% celkového hodnocení to není určitě. 70% ()

Reklama

joker.george 

všechny recenze uživatele

Půda už byla pro pokračování dostatečně připravená, zbýval už jen těžší úkol a to naplnit očekávání, které vzbudilo závěrem 1. části a následným úvodem tohoto dílu. A povedlo se to. I přes zdánlivě lepší vyhlídky je město s jeho obyvateli sraženo ještě víc do kolen a sešlost i unavenost je patrná na nejen každé známé postavě, která se objeví. Ale ať bylo zakončení jakkoli dobré, tak u mě zůstává lehce ve stínu oproti vyhrocené a emocemi nabité poslední konfrontaci Batmana s Jokerem. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Inkriminovaných sedmdesát minut je prosyceno výhradně pouličními bitkami, kde největšími bitkaři jsou netopýr, muž z oceli a vtipálek. Joker po čtyřiceti letech vězení v psychiatrické léčebně dostane šanci u Lettermana, přičemž tuto výhodu využije (podřeže diváky) a následně zdrhá do lunaparku, kde pomocí modifikované cukrované vaty útočí na nervovou soustavu náctiletých. Bohudíky starouš Batman dorazí a o bitku máme postaráno! Více něž překvapivé rozuzlení bitky v tunelu "lásky" na jedné straně poznamená Batmanovo vnitřnosti a na straně druhé Jokerův vaz. A když Superman odkloní nukleární hlavici, tak hurá na Batmana, jež si pro tuto příležitost pořídil speciální oblek! 99% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ešte o kus lepšie než prvá časť a o desať kusov lepšie ako kino verzia Batman v. Superman. Áno, oba diely sú síce samostatné, ale osobne by som aj tak preferoval jednotku a dvojku ako celok, proste emocionálne by to bolo silnejšie a bol by to na jeden záťah väčší zážitok. Možno aj preto, že v dvojke je tých dejových línií trochu viac než by sa na tak krátky film slušalo. Napriek tomu to funguje a je to celkom prehľadné. Výhodou animovaného spracovania je určite fakt, že mu tolerujeme väčšie odtrhnutie od fyzikálnych zákonov (streľba na B z troch metrov a nič) a nepresností v logike, než hranému snímku. Viď súboj B vs S, kde je jasné, že B by dostal tak rýchlo na bendžo, že by nestihol ani mrknúť. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama