Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Batman: The Dark Knight Returns, Part 2 si drží kvality jednotky a prichádza s perfektným a dramatickým koncom. Príbeh sa posúva trochu ďalej, Batmanový protivníci naberajú na sile a Batman musí vymyslieť plán v boji v ktorom nemôže vyhrať. V tomto druhom diely nechýbajú opäť skvelé akcie, emócie a aj hudba tiež stojí za to. Škoda niektorých akcii, ktoré boli skutočne prehnané ako uhýbanie guľkám. Každopádne sa jedná o najlepší Bat-animák! Obľúbený soundtrack: A Good Life…Good Enough. 95% - 5* ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Kvality prvního dílu se tu nedají zapřít, ba co víc, jsou tu překonané. Příběh se stává vážnějším a dramatičtějším. než je v první části filmu a Batman tu leží doslova na lopatkách. Záporáci tu jsou taky mnohem tvrdší, brutálnější, šílenější a bezkompromisní, než v kterémkoliv jiném netopýřím animáku nebo v týmovce Justice League. Celé by to bylo perfektní, kdyby ten konec byl trochu jiný. Na druhou stranu se mi to po čase rozleželo v hlavě a s hodnocením jdu výš.Spolu s první částí je to asi nejlepší animák o Batmanovi a dělí se o první místo s Batman vs. Red Hood. 90% ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Patrně nejlepší adaptace komiksu. Nolan z ní ve svých filmech vytěžil maximum, ale pořád zůstává v Millerově stínu. Druhá polovina NÁVRATU TEMNÉHO RYTÍŘE vytahuje žolíka z rukávu. Mrazivá a brutální konfrontace s vysmátým magorem v tunelu lásky je snad ještě lepší než epické finále s mužem z oceli. Akční sekvence jsou samozřejmě delší než v knize a je lahůdka je sledovat. Tolik lidí jsem připravil o život tím, že jsem tě nechal naživu. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jednička je oproti dvojce hodně slabý čajíček.2.část na vás vlítne hned od prvních minut a nenechává nic náhodě.V prvním díle byli hlavní nepřátele ti mutanti,což nebylo zas tak dobré,ale tady máte první polovinu asi nejlepšího komiksového záporáka Jokera,který oplývá velmi specifickým humorem,ale jeho hlášky jsou fakt brilantní.V druhé polovině na Batmana vlítne Superman a ten závěrečný souboj byl asi nejlepším komiksovým.V porovnání s filmovým zpracováním je komiksové o dost brutálnější,což mě překvapilo.Teoreticky to vypadá,že takto nějak bude vypadat Batman V Superman příští rok.Musím se smeknou před Jayem Olivou,protože to nemělo chybu a teď by to chtělo si ještě přečíst originál od Franka Millera.Hodnocení:90% ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Druhý díl Batmana je ještě temnější a brutálnější než jednička. Scény s Jokerem jsou až ultimátní a forma s jakou vystihli jeho šílenství a brutalitu pomalu přesahují jeho hereckou podobu. Stejně tak postava supermana, které je zde popsána jen jako loutka v rukou americké vlády, která s jeho pomocí řeší krize, které sama vyvolá. Jediným rušivým bodem je postava Robina, která jakoby do celého tohoto světa nepatří. Ale možná to byl cíl autorů. Za mě vyjímečný komiks, který si jistě znovu vychutnám. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)

Reklama

Reklama