Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Oproti prvnímu dílu přibylo řežby a nereálnosti, takže to bylo místy skoro až otravné. Překvapuje mě, že právě tahle část je v žebříčku (co tam vlastně kurva dělá?), protože mi přišla o kus horší než ta první. Pořád se na to dobře kouká a nenudí to, ale na 86% celkového hodnocení to není určitě. 70% ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Justice League sa už dávno rozpadla. Sedemdesiatročný Batman sa po dostatočnom odpočinku opäť púšta do boja o Gotham. Jeho kondička už nie čo bývala, no odhodlanie má stále rovnaké, najmä keď sa musí postaviť Jokerovi, ktorý svojimi zločinmi odhaľuje morálne hodnoty ľudí rovnako ako u Nolana. Po prvýkrát sa mi páčil aj charakter Supermana. Ten už sám neposudzuje, čo je dobro alebo zlo, riadi príkazmi vlády. Dej sa odohráva v časoch studenej vojny a opäť je horúco. Tri plnohodnotné postavy doplnené o ďalšie postavičky sa púšťajú do boja, kde si každý siahne na dno svojich síl. Ku kladom patria aj zobrazenie davového šialenstva a pasivity ľudí, využitie médií, akcia, v ktorej nie vždy platí vyhýbanie sa guľkám, gradácia deja, kde všetko do seba zapadá a uzavretie kruhu. Najlepšie animované zosobnenie Batmana a navyše sa nevýba brutalite. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ešte o kus lepšie než prvá časť a o desať kusov lepšie ako kino verzia Batman v. Superman. Áno, oba diely sú síce samostatné, ale osobne by som aj tak preferoval jednotku a dvojku ako celok, proste emocionálne by to bolo silnejšie a bol by to na jeden záťah väčší zážitok. Možno aj preto, že v dvojke je tých dejových línií trochu viac než by sa na tak krátky film slušalo. Napriek tomu to funguje a je to celkom prehľadné. Výhodou animovaného spracovania je určite fakt, že mu tolerujeme väčšie odtrhnutie od fyzikálnych zákonov (streľba na B z troch metrov a nič) a nepresností v logike, než hranému snímku. Viď súboj B vs S, kde je jasné, že B by dostal tak rýchlo na bendžo, že by nestihol ani mrknúť. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Inkriminovaných sedmdesát minut je prosyceno výhradně pouličními bitkami, kde největšími bitkaři jsou netopýr, muž z oceli a vtipálek. Joker po čtyřiceti letech vězení v psychiatrické léčebně dostane šanci u Lettermana, přičemž tuto výhodu využije (podřeže diváky) a následně zdrhá do lunaparku, kde pomocí modifikované cukrované vaty útočí na nervovou soustavu náctiletých. Bohudíky starouš Batman dorazí a o bitku máme postaráno! Více něž překvapivé rozuzlení bitky v tunelu "lásky" na jedné straně poznamená Batmanovo vnitřnosti a na straně druhé Jokerův vaz. A když Superman odkloní nukleární hlavici, tak hurá na Batmana, jež si pro tuto příležitost pořídil speciální oblek! 99% ()

Locksmith 

všechny recenze uživatele

Komiksovou předlohu znám a tento film (resp. oba filmy - nehodlám psát komentář k obojímu, jen bych se opakoval) jsou jejím důstojným zpracováním. Troufám si tvrdit, že kdyby se tvůrci pokusili vytvořit film hraný, nebylo by to úplně ono, tady však pochmurná animace skvěle doplňuje atmosféru. Hudba též správně epická, dabingu také nelze nic vytknout. Děj je v první části pomalejší, jakmile však uvede diváka patřičně do děje, nabere spád a druhá půlka už má zcela pohlcující tempo. A souboji "titánů" v závěru nesahá Souboj titánů ani po kotníky :) ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)

Reklama

Reklama