Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skutečně ještě lepší než první část a rozhodně lepší než třeba Temný rytíř povstal (Shoda iniciálových zkratek je jistě zcela náhodná). Atmosféru to má brutální, Joker je pekelnej, konfrontace mezi Batmanem a Supermanem funguje na výbornou, konec je pořádně nadupanej a příběh je prostě naprosto bezkonkurenční, tady prostě není co řešit, adaptace komiksu téměř doslovná, kdyby všechny adaptace vypadaly takhle, hned bych byl o něco šťastnější. Jediné, co zamrzí, je nepovedená změna dabingu, jinak ale bezchybné. 100%, Nolan se má co učit. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než díl první. Dvojka jde ještě dál, Joker je absolutní psychopat bez špetky empatie a sentimentu. Takhle má vypadat Batman. Vrcholem je bitka mezi Batmanem a Supíkem. Je super, že se tímto nechá Snyder inspirovat, protože pokud to bude mít stejnou atmosféru jako tento animák, úspěch je zaručený......tak úspěch zaručený nebyl, Snyder se inspiroval jen velmi okrajově. Takže toto zůstává jako nejlepší možný DC animák s Batmanem, lepší než BvS, lepší než komiks... ()

Reklama

Myrreczech 

všechny recenze uživatele

Moje hlava mi říká, že první část se mi líbila víc. Ale pořád si nedokážu vysvětlit čím. Možná jen tou větší realičností jako v Nolanových filmech. Druhá část byla mnohem blíže sci-fi, už kvůli přítomnosti Muže z oceli. O to víc pak nabírá na obrátkách akční a emocionální stránka snímku. Ale naprosto nejúžasnější byla scéna v tunelu lásky. Nakonec se musím přiklonit k názoru, že druhá část je lepší než ta první, ikdyž mezi nimi je takový rozdíl, že je skoro nelze porovnávat přímo. Celkově oba díly dohromady jsou tou úplně nejlepší z komiksových adaptací (ano pane Nolane omlouvám se, ale je to tak). ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Slice and dice... Politicko-akční pecka s nukleárně-válečným konfliktem mezi Ruskem a USA.... plus zapojení Supermana a nejvyšších politických špiček... První díl se mi líbil malinko víc, tady už je moc patriosmu, který vede k napravení všech křivd... Také se mi líbilo vyobrazení Supermana jako né úplně hodnýho kluka... Je toho prostě hodně co se na tomto filmu povedlo a spolu s první částí tvoří opravdu nejpovedenější film s příběhy o Batmanovi... ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Po průměrné první části je Part 2 pravou kompenzací toho, čeho jsme se od Nolana v Dark Knight Rises nedočkali. Z Arkhamu se totiž dostal Joker, čímž se stal Gotham ihned o něco temnějším. Aby toho nebylo málo, objevuje se na scéně i Superman. Kdo by čekal, že letí Batmanovi na pomoc, ten by se mýlil. Clark Kent totiž pracuje pro prezidenta USA a tomu se nelíbí vzrůstající nepokoje, které jsou připisovány právě Batmanovi. Jestliže první část žádné větší vzrušení nenabídla, utěší nás v té navazující hned dvě velkolepá finále, z nichž zejména to se Supemanem v akci předčí leckterý velkofilm. Byť tvůrci zcela nepochybně stojí na straně netopýřího muže, je to souboj opravdu na krev. Výsledný dojem tak kazí pouze laciná válka se Sovětským svazem, která tomuto komiksu poněkud ubírá na vážnosti. Batman: "No more! All the people I've murdered...by letting you live." Joker: "I never kept count." ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)

Reklama

Reklama