Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

mm13 

všechny recenze uživatele

Neobjavili v Millerovej predlohe netušené, ale prečítali ju s pochopením a natočili s citom pre všetky jej nadčasové pozitíva. Pri Pánovi much som komentár zakončil otázkou "Záslužné?", pri seriály Jonathan Strange & pán Norrell skonštatovaním že "v tomto prípade sme nič iné nechceli"... s Temným rytierom je to niekde medzi. Ale keďže sa pohybujeme na poli v prvom rade zábavného žánru, tak štyri hviezdy bez váhania! (nehovoriac o tom, že ak si spomeniem, ako sám Frank Miller dokáže przniť svoje vlastné diela, či sa na ich prznenie prizerať, mám chuť dať 5* a otrepať mu túto akokoľvek doslovnú adaptáciu o hlavu so slovami: "Takto sa to robí, keď už sa musí, ty ambiciózny tupec!") ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Už první díl Návratu Temného rytíře byl dobrý, ale druhá část je úplně někde jinde. Tolik skvělých scén, vybroušených dialogů a situací, o kterých jsem ani nesnil, to se opravdu jen tak nevidí. Druhý díl je nejenom mnohem temnější, drsnější a brutálnější, ale hlavně je emocionálně neskutečně našlapaný a celá stopáž je intenzivní a zběsilá tak moc, že jeden skvělý souboj střídá druhý. Celá část s Jokerem je něco naprosto neuvěřitelného a jeho souboj s Batmanem mě přesvědčil, že si celý komiks prostě musím přečíst. A závěrečný souboj se Supermanem? Bomba! Už se těším, jak ho Znyder převede na velké plátno. It's finally here, isn't it? The moment we've both dreamed about. ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// První část tolik nenadchla, ale "prý" se nebylo čeho bát. Druhá část totiž měla být přímo "božsky" kulervoucí! No... byla. Dostavil se totiž pán v červené pláštěnce, ochránce morálky a zachránce nevinných. Zde, překvapivě, pod tím nejvyšším americkým pantoflem. Zklamal hoch. O to důležitější je právě symbol Batmana, který i přes veškeré obecné přesvědčení, že už by měl pověsit plášť, zahodit masku a přestat dělat bordel - řekne ne a postaví se tak víceméně všem. S pomocí mladé Robin, of course. Nejprve je potřeba vypořádat se s Jokerem. Ten je zaskočen Brucovou přímočarostí a i když se rychle adaptuje a popustí uzdu své šílenosti naplno, souboj nakonec tvrdě prohraje. Co ale s panem S? Naštěstí Clark není znám, svojí "geniálností" a tak Wayne vymyslí plán. Chytrý plán. Plán hodný, jeho jména a poselství. Výborně napsaný komiks, jehož adaptace je o nic méně skvělá a pomyslně opět o kousek pozdvyhává tento comicsový fenomén. Skončí to někdy? Kdo ví. Dokud tu ale bude prostor pro hrdiny jako je Batman, nemuselo by. 100% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečná temná jízda, která svou atmosférou a brutalitou šlape na zadek svým hraným bratříčkům. Začátek je sice možná malinko pomalejší, ale po Jokerově televizním představení se tempo a zběsilé dění již nezastaví. A po téhle bitvě dvou komiksových ikon bude mít i pokračování Muže z oceli co dělat, aby to trumflo. 80%+ ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Tento film nasleduje bezprostredne po Temnom rytierovi sa vracia, časť I. Bruce Wayne je starý, ale odhodlanejší ako kedykoľvek predtým získať späť mesto. Batman sa u verejnosti stretáva s chválou aj nevraživosťou. Komisár Gordon odišiel do dôchodku. Nový komisár chce, aby bol Batman zatknutý. Z dospievajúceho dievčaťa je nový Robin. Po uliciach sa túlajú nacistické gangy. Joker ujde z väzenia. Green Arrow sa zapája do konfliktov Gotham City. Pouličné gangy vyhlasujú za synov Batmana. Studená vojna sa blíži k svojmu jadrovému vrcholu. Supermana manipuluje prezident... Všetky tieto udalosti sa spájajú krásne (a s mnohými prekvapeniami) v dobrom tempe, skvele napísanom, na zamyslenie, elegantne animovanom a divokom akčnom epose hranom fascinujúcimi postavami. Návrat Temného rytiera opäť potvrdzuje, že Legenda o Temnom rytierovi je nadčasová a môže zomrieť, iba ak s ním zomrie aj zvyšok ľudskej rasy. 8/10 ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)

Reklama

Reklama