Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Velká parádá, hlavně teda obrovský překvápko. Když se pouštím do kreslených filmů, tak spíš volím japonské dílny, ale v době, kdy se po Světě prohání Batman vs. Superman sem si sjel tenhle kousek a výborná podívaná. Vo hodně záživnější než ta jeliťárna, kterou teď dávaj v kinech :o). Animace sice ne tak záživný jako maj rákosky, ale o to víc tady dává příběh. Taky se tady střetne Klárk Kent s Brusem Weinem, ale tady už to nemá takový příběhový díry jako v tom kinošlágru :o). Stopáž naprosto akorát. Jo, asi si střelím i první díl, který se sice neobjevil v 1. dvoustovce, ale něco mi říká, že to bude taky film pro mě. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Stylová druhá část Batmanovského eposu. Harveyho Denta tentokrát vystřídal Batmanův dokonalý protivník Joker a všechno je tak ještě o kus intenzivnější. Však tentokrát jde proti anarchistického Batmanovi i Superman ve vládních službách, i když jenom neochotně. Přesto se člověk ani tady nemůže zbavit pocitu, že prostředí a postavy mohli být prokreslené víc a stačilo k tomu třeba deset minut stopáže navíc. Nejvíc člověku asi ulpí v hlavě myšlenka, že Bruce Wayne by nejspíš přežil i atomový výbuch. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

O poznání lepší než první díl. Dynamičtější, temnější a zábavnější. Přesto ale nesdílím nadšení většiny ostatních. Viděl jsem lepší animáky s hrdiny od DC. Rozhodně filmu neupírám kvality, funguje v emocionální, akční i mírné filozofické rovině, ale nezanechal ve mně takový dojem, jako ve většině ostatních. 7/10 ()

wooozie 

všechny recenze uživatele

Už první díl Návratu Temného rytíře byl dobrý, ale druhá část je úplně někde jinde. Tolik skvělých scén, vybroušených dialogů a situací, o kterých jsem ani nesnil, to se opravdu jen tak nevidí. Druhý díl je nejenom mnohem temnější, drsnější a brutálnější, ale hlavně je emocionálně neskutečně našlapaný a celá stopáž je intenzivní a zběsilá tak moc, že jeden skvělý souboj střídá druhý. Celá část s Jokerem je něco naprosto neuvěřitelného a jeho souboj s Batmanem mě přesvědčil, že si celý komiks prostě musím přečíst. A závěrečný souboj se Supermanem? Bomba! Už se těším, jak ho Znyder převede na velké plátno. It's finally here, isn't it? The moment we've both dreamed about. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som sa prikláňal k nižšiemu hodnoteniu ako u predchádzajúcej časti, ale neskutočne veľkolepé a pompézne vyvrcholenie, čítajúce bravúrny posledný súboj s Jokerom, napätie v rusko-amerických vzťahoch, pretiahnutie mutantov na Batmanovu stranu, politické machinácie a smrteľný rozkol so Supermanom ma po zakrátko presvedčil o opaku a donútil ísť ešte vyššie ako minule. Tieto dva animáky vidím ako rozhodujúce v novej ére Batmana, nadčasové, a raz z nich istotne bude kult rovnaký ako u Millerovej predlohy, i keď šli paradoxne úplne inou cestou a priklonili sa k mainstreamu. Keďže som však Frankov opus nečítal,môžem dať bez výčitiek plnú paľbu. A otváram šampanské, toto je môj 1000. komentár. 100% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)
  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)

Reklama

Reklama