Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Filmová adaptace komiksu "Návrat Temného rytíře", komiksu, který udělal z Franka Millera hvězdu.
Starý a zahořklý Batman je pronásledovaný lidmi, kteří mají strach z čehokoliv většího než jsou oni sami. Je označen za nebezpečného psychopata a speciální jednotky na jeho stopě si dávno vyškrtli první část z možnosti 'živého nebo mrtvého'. Batmanovi největší protivníci jsou zatím propuštěni z bran Arkhamu jako vyléčení a okolí neškodní lidé. Štvanice na Batmana vrcholí a do toho hodinky odtikávají poslední minuty zbývající do atomové války. Proti Batmanovi se nakonec postaví i pragmatický Superman, který pro své přežití v nové době obětoval svou svobodu a stal se přizpůsobivým služebníkem systému. Batman jde po posledního boje. Do boje, který nemůže vyhrát... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (218)

Martrix 

všechny recenze uživatele

Normálně tyhle malované DCárny nesleduji, ale v poslední době jsem se dostal k pár knižním komixům o Batmanovi a byl jsem příjemně překvapený, jak to může dobře fungovat, když se spojí dobrý příběh s pěknou kresbou. Tak jsem zkusil i pár animovaných kousků. A jsem překvapený zase. Tentokrát tím, jak samozřejmě působí propojení s ostatními postavami, jako je v tomto případě třeba Green Arow, Superman a Wonder Woman. Navíc je tady uvidíme v dost pokročilém věku a protože občas komentují i osudy ostatních z týmu...pro někoho to může být spoiler jak k seriálům, tak hraným verzím. Tedy pokud se nějaká návaznost ctí. Napětí mezi skautíkem v modročervených elasťácích a zarputilým a skoro brutálním Batmanem mě bavilo a i když je ve filmu pár nelogičností, uměl bych si představit hranou verzi a věřím že by to i přes ta slabší místa, byla větší pecka, než je Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti. Třeba jednou bude, teď ovšem musím konstatovat, že namalované to moc pěkně není, příběh má dobrou kostru, ale jinak je to poslepované chatrně, takže žádná sláva. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výtečná temná jízda, která svou atmosférou a brutalitou šlape na zadek svým hraným bratříčkům. Začátek je sice možná malinko pomalejší, ale po Jokerově televizním představení se tempo a zběsilé dění již nezastaví. A po téhle bitvě dvou komiksových ikon bude mít i pokračování Muže z oceli co dělat, aby to trumflo. 80%+ ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ešte o kus lepšie než prvá časť a o desať kusov lepšie ako kino verzia Batman v. Superman. Áno, oba diely sú síce samostatné, ale osobne by som aj tak preferoval jednotku a dvojku ako celok, proste emocionálne by to bolo silnejšie a bol by to na jeden záťah väčší zážitok. Možno aj preto, že v dvojke je tých dejových línií trochu viac než by sa na tak krátky film slušalo. Napriek tomu to funguje a je to celkom prehľadné. Výhodou animovaného spracovania je určite fakt, že mu tolerujeme väčšie odtrhnutie od fyzikálnych zákonov (streľba na B z troch metrov a nič) a nepresností v logike, než hranému snímku. Viď súboj B vs S, kde je jasné, že B by dostal tak rýchlo na bendžo, že by nestihol ani mrknúť. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Oba díly The Dark Knight Returns nám poskytují to nejlepší, co můžeme v žánru komiksových animáků vůbec dostat. Druhá část nám hlavně ve své první polovině nabízí naléhavou, tísnivou a krvelačně brutální atmosféru, jejímž vyústěním je "definitiva" pro Jokera. Obzvláště hudební doprovod zde dělá své. Druhá polovina snímku o vypořádání s nixonovou loutkou, v níž se proměnil Superman, je rozehraná taktéž skvěle nicméně ji alespoň z mého pohledu lehce kazí závěrečné optimistické vyznění. Přestože mi je zde použitá animace stále spíše protivná, než uchvacující, přes onu výtku z linie se Supermanem, přes vkrádající se pocit, zda-li se vůbec dala tahle předloha zkazit, přes tohle všechno se ani vzdáleně neblížím myšlence, že bych jen váhal, zda si zatím poslední animované ztvárnění Temného rytíře zaslouží absolutní hodnocení. Myslím, že tenhle můj zmatený vlak myšlenek je dostatečným zdůrazněním toho, jak skvělý The Dark Knight Returns je. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jednička je oproti dvojce hodně slabý čajíček.2.část na vás vlítne hned od prvních minut a nenechává nic náhodě.V prvním díle byli hlavní nepřátele ti mutanti,což nebylo zas tak dobré,ale tady máte první polovinu asi nejlepšího komiksového záporáka Jokera,který oplývá velmi specifickým humorem,ale jeho hlášky jsou fakt brilantní.V druhé polovině na Batmana vlítne Superman a ten závěrečný souboj byl asi nejlepším komiksovým.V porovnání s filmovým zpracováním je komiksové o dost brutálnější,což mě překvapilo.Teoreticky to vypadá,že takto nějak bude vypadat Batman V Superman příští rok.Musím se smeknou před Jayem Olivou,protože to nemělo chybu a teď by to chtělo si ještě přečíst originál od Franka Millera.Hodnocení:90% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (5)

  • Během souboje mezi Supermanem a Batmanem v Crime Alley je možné v jednom z pokojů na okamžik zahlédnout zarámovaný obraz s Christopherem Reevem v roli Supermana. (Hpatrik)
  • Stejně jako v prvním díle si i zde DC udělalo menší reklamu. V jedné ze scén se totiž objevují obálky skutečných DC komiksů jako "Flash" a podobně. (Lorge)
  • Jednoruký lukostřelec Oliver je Oliver Queen, známý jako Green Arrow. Stejně jako Bruce Wayne je i Oliver Queen miliardářem, který se rozhodl své bohatství využít k dobrým účelům. Stejně jako Batman tak disponuje výborným vybavením s mnoha inovacemi. (Lorge)

Reklama

Reklama