Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdina nesmí zůstat sám. Plukovník americké námořní pěchoty Terry Childers řídí záchrannou akci, při které má dostat amerického velvyslance v Jemenu a jeho rodinu do bezpečí před muslimskými demonstranty. Když se demontrace vymkne kontrole, nařídí Childers ostrou střelbu ze střechy ambasády. Výsledkem je masakr, při němž zahyne osmdesát tři civilistů včetně žen, dětí a starců. Plukovník je doma obviněn z třiaosmdesátinásobné vraždy. Čeho se však ve skutečnosti dopustil? Opravdu podlehl neovladatelné zuřivosti? Anebo konal v sebeobraně? Jediným pomocníkem obviněného vojáka je jeho dávný přítel, čerstvě vysloužilý plukovník Hayes Hodges, který vděčí Childersovi za záchranu života ve vietnamské válce a který strávil většinu své služby jako vojenský právník... Americké soudní drama režiséra Williama Friedkina (Francouzská spojka, Vymítač ďábla) pojednává s obvyklou mírou amerického patriotismu o zodpovědnosti velícího důstojníka v krizových situacích. Vzniklo podle námětu bývalého důstojníka americké námořní pěchoty a ministra vojenských námořních sil Jamese Webba. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

brit84 odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak se mohli T.L. Jones a S. L. Jackson nechat ukecat k natočení tohohle braku. Film jsem jakž takž baštil do pasáže, kdy je k soudu předveden wietnamský velitel. Co to mělo být? Jak mohli najít někde ve Wietnamu chlapa, se kterým se před desítkami let jednou T. L. Jones potkal v džungli? A zničení jediného důkazu (videokazety), který vojáky mohl očistit, to jsem asi taky nějak nepochopil. Strašná hovadina. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Prvá časť : Vietnam 1968 * Druhá časť: oslobodzovacia krvavá misia v Jemene * Tretia časť: hľadanie dôkazov * Štvrtá časť: súdne pojednávanie....... Dve časti by som s veľkým kľudom na srdci vyhodil. Film nemá spád a kŕčovito sa drží počiatočného načrtnutia postáv v začiatku filmu .... Ďakujem, neprosím si ...! ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem víc a dost mě to sklamalo. William Friedkin natočil na začátku své kariéry bohužel pouze dva velké filmy, z čehož jeho ostatní díla jsou daleko pod nimi. "Krvavá volba" sice začíná slibně, avšak v zápětí se z toho stane nudný film, kde se skoro celý film přešlapuje na jednom místě. A ani slušní herci to moc nezachání. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Tohle soudní drama mě bohužel zklamalo na plné čáře. Tommy Lee Jones i Samuel L. Jackson jsou sice velice dobří herci, ale tenhle opravdu silně podprůměrný scénář jejich výkony zachránit nedokázaly. Přitom námět měl docela slušný potenciál a až do konce jemenského masakru jsem čekal, že z něho bude i slušný film – řada klišé doplňovaná přehnaným patosem ale způsobila, že jsem se rychle začal nudit. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ideologicky veľmi diskutabilný film. Nedoporučujem horkokrvnejším arabom a hipisákom. Treba si ale priznať, že má v mnohom pravdu a niektoré činy vo vojne s terorizmom nemôžu byť v nijakom prípade čiernobiele. Týmto aspoň Friedkin dokáže provokovať. Film vyzerá ako typický štúdiový výrobok, takže Friedkin musel nechať svoj rukopis v šuflíku. Pokiaľ týmto chcela US army nových rekruitov, asi neuspela.... ()

Galerie (32)

Zajímavosti (21)

  • Lietadlo s mariňákmi na palube je model CH-46 Sea Knights s tromi podvozkami. Následné výstrely sa však idú z CH-47 Chinook so štyrmi podvozkami. (Arsenal83)
  • Okrem Maroka sa natáčalo v Nokesville, Virginia, Warrenton, Virginia (scény vojenskej základne), Hunting Island, Južná Karolína (scény vo Vietname) a Mount Washington, Virginia (scény generála Hodgesa). S produkciou filmu pomáhalo Ministerstvo obrany Spojených štátov amerických a US Marine Corp. Film sa nakrúcal od 12. marca do 24. júna 1999. (Arsenal83)
  • Na bojové a iné akčné scény bolo najatých približne osemsto reálnych námorníkov. (Arsenal83)

Reklama

Reklama