Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Medzi študentami strednej školy sa výrazne rozmnoží šikana a podvádzanie pri písomných prácach pomocou mobilných telefónov. Prietrž týmto aktivitám sa ráznym spôsobom rozhodne učiniť najobľúbenejší z profesorov, mladý sympaťák Hasumin (Hideaki Itô). Avšak jeho metódy sú trochu nezvyčajné... (sochoking)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (63)

Zíza 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězdička je za hudbu a druhá je za vtipy. Jinak přepálená stopáž, když se stejně nic nedozvíme. Poprvé mě to chytlo až za polovinou. Kdyby tam nebyla ta hudba, cítila bych, že jsem přišla úplně pro nic za nic o čas. To psycho je takové nezáživné, anebo se ze mě stala citlivka nebo naopak. :-O Pro mě děsná nuda. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Měl jsem veliké štěstí, které pravděpodobně potká jen velmi málo lidí - vůbec nic jsem o Lesson of the Evil před zhlédnutím nevěděl. Takaši Miike není zrovna režisér, kterého bych sledoval a na jehož filmy bych se dopředu těšil, jeho styl mi zatím nikdy moc nesedl. No každopádně tohle je překvapivě civilní film (žádné míchání humoru, žádné WTF scény, násilí je hodně koncentrované, ale nikdy ne splatterově přehnané), který mě překvapil a potěšil především svou závěrečnou třičtvrtěhodinou. Že se snímek podívá do tak čistě hororových (slasherových) vod, to jsem vážně nečekal. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pozor, mozne spoilery. Takashi Miike po dlhej dobe natocil film s poriadnou zapletkou, ktora mi dokonale sadla. Film o citovo neschopnom antihrdinovi, ktory si cely svoj zivot vychutnava vrazdenie a tentoraz pôsobi na strednej skole ako ucitel. Dlho mu ale nebude trvat kym dostane hlad po troche krvi a skola mu poskytne dostatok obeti. Pre divaka, ktory videl aspon jeden Miikeho film, nebude ziadnym prekvapenim, ze sa film po relativne kludnych psychologickych dvoch tretinach v tej poslednej zvrhne v totalny masaker. Prekvapenim by bol skôr opak. :)) Mne sa najviac pacili tie kludne dve tretiny v ktorych sme pomalicky sledovali velmi zaujimave epizodky charizmatickeho zabijaka. Vzhladom na absolutne minimalne vykreslenie ustredneho magora mal Miike velmi stastnu ruku pri vybere jeho predstavitela a tak nevadi, ze sa do jeho hlavy prilis nedostaneme. Cely cas funguje ako absolutne zlo. Nieco ako Michael Myers z Halloweenu. Akurat je o nieco viac prefikanejsi. Miernym sklamanim je pre mna az zaverecny masaker. Po technickej stranke je perfektny. Nevadilo by mi este ani to, ze jednotlive vrazdy su monotonne zastrelenia brokovnicou. Ale vadi mi to, ze to tomu magorovi vsetko tak lahko vychadza a studenti sa vôbec nijak nebrania a skoro az dobrovolne cakaju na to, kedy im vystreli mozog z hlavy. V tomto smere mohol byt Miike vynaliezavejsi a natocit to tak, aby aspon na chvilu nebolo iste, kto vyhra a ci sa niekto zo studentov zachrani. Dodalo by to finale poriadny kus napätia, ktory mu chyba. Definitivny naoko prerod nasho milovaneho psychopata ma ale znova nakopol a dalsi diel by som privital s nadsenim. Tak a teraz si idem pustit tie dve pesnicky, ktore sa cely film opakuju a ja ich neviem dostat z hlavy. :) 7/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE NA NĚM TOTIŽ NĚCO MOC A MOC DIVNÉHO A V TOMTO SVÉM ŽIVOTOPISE MÁ VELKÁ A PĚKNĚ ZÁHADNÁ BÍLÁ MÍSTA.“… /// Takaši Miike jde na všechno tak nějak vod lesa. Na všechno? Inu škola – to jsou děti, učitelé, rodiče, studenti šťourající se v učitelově životě, učitel šťourající se v učitelově životě, učitel šťourající se ve studentce a učitel, co je jako druhej táta. Snad neprozradím moc, když řeknu, že jeden z těch učitelů je psychotickej saďouš. Což je normální, všichni jsme chodili do školy. Pozoruhodný je, jak mu všichni lezou tak říkajíc pod kudlu. Až je to někdy (vlastně většinou) trapný. Místo thrilleru je to postupně tupá vyvražďovačka, ve který mi chybí víc citu pro hru. Krom toho, že je učitel zmrd, tady víc emocí nenajdu. Studenti se tvářej jako by jim šlo vo kejhák, a to je asi tak všechno. Tohle mě nebaví. Půlhodinový práskání brokovnicí do tupé zvěře v rytmu Mackie Messera ve filmu, kterej má asi jedinej smysl – upozornit na přelidněnost Japonska. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Podle vůně spoďárů, poznám studentku. 2.) Chystám se otevřít ve škole střelnici. 3.) Thx za titule ,,TomStrom“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Můj nepříliš oblíbený japonský režisér Takaši Miike u mne tentokrát opravdu zabodoval a musím říct, že docela šokoval ... Ono bylo štěstí, že jsem vůbec nevěděl, do čeho jdu a děj byl navíc celou hodinu dost nepředvídatelný. Původně to působí jako relativně zajímavý mysteriozní kousek, přesně po hodině ze dvou se rozjede ale takovej masakr, že sem koulel očima a držka se mi otevírala každou minutu (ve finále jsem si xicht musel srovnávat dlouho před zrcadlem dohromady...). To co se ve filmu děje je prostě čistej masakr a poprava. Tak neuvěřitelnou neúctu k lidskýmu životu, absurdnost, hudební doprovod, prostředí a litry krve jsem roky neviděl ... Fakt jen pro zvyklé povahy na japonskou krutou a bizardní kinematografii. Nechci ohledně děje (v druhé polovině skoro žádný není, je to čistý exploitační vyvražďpvací horor) prozrazovat víc. Každopádně ty scény úmrtí byly fakt úchvatně natočeny. Každopádně drsnej a hodně ujetej kousek, kterej mi zůstane DLOUHO v hlavě!!!! 5/5 ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Filmový koncept vychází z knižní novely "Aku no Kyoten" spisovatele Yusukeho Kishiho. Ta byla prvně publikována jen jako seriál magazínu "Betsatsu Bungeishunju" v mezidobí od června roku 2008 do června 2010. V podobě samostatné knižní novely vychází dílo až v červnu roku 2010. (Conspi)

Reklama

Reklama