Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Milý, a tak trochu nešťastný smolař, Antoine Maréchal jede na dovolenou do Itálie , ale auto mu nabourá boháč Léopold Saroyan se svým Rolls-Roycem. Jako zadostiučinění mu bohatý gangster nabídne cestu do Bordeaux bílým vozem značky Cadillac. Konečně našel toho nejvhodnějšího prosťáčka k pašování diamantů, zlata a drog ukrytých v luxusním autě. Jenže další gang je jim na stopě... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (140)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Neobyčejný cadillac a smolař, který má štěstí. Funès je tradičně vynikající, zvlášť ve scénách, kdy se musí skrývat před nicnetušícím Marechalem, ovšem lahůdkovou podívanou vytváří z tohoto filmu nedostižný Bourvil, který si svou roli vychutnává do nejmenších detailů. Nutno vidět opakovaně, aby člověk stihl posbírat všechny frky, které oba komici trousí i beze slov. ()

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

Funés nehrá toho typického nerváka na akého sme zvyknutí, ale je príjemné vidieť, že vtipom prekypuje tak či onak. Významne k úspechu prispel aj Bourvil a títo dvaja velikáni si navzájom skvele sekundujú. Príjemným spestrením je aj malá rola "žandárov", ktorí si stoja za svojou povesťou. Túto skvelú kombináciu ešte dotvára prekrásne prostredie Talianska a Francúzska a máme road movie ako vyšitý. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Možno by táto komédia viac šlapala, ak by v úlohe "smoliara" bol samotný Funés. Ale ani tak by nezakryla dojem nevyužitosti materiálu, pretože to, čo bolo vtipné publiku v 60 rokoch, nemusí byť nutne vtipné o desiatky rokov neskôr. Eskapády s cukrom a unikajúci heroín potešili, ako fór číslo jedna je tu ale objednávka troch káv, ale samozrejme bez cukru. Tri hviezdy tak snáď iba za krásne lokácie a fajn letnú atmosféru, zvyšok je v mojich očiach sotva priemerný. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Po dokumentu Bláznivá dobrodružství Louise de Funese jsem dostal si chuť doplnit některé z jeho filmů, co jsem zatím neviděl. Jako první šel na řadu Smolař, kde si střihl spolupráci s Bourvilem a moc se jim to povedlo. I když je to spíše odlehčenější komedie na jeden večer. Ve Smolaři nejde o příběh, který je banální a slouží spíše jen jako kostra k navěšení jednotlivých scének a gagů. Ty jsou to hlavní, proč se má cenu na Smolaře dívat. Některé z gagů jsou excelentní, některé jsou ovšem jen průměrné a bohužel občas jsou ve filmu i slabší místa jako výplně mezi vtipnými scénami. Přesto mohu dát lepší tři hvězdy a doporučení na pohodovou a nenáročnou komedii. Škoda jen, že spolu Bourvil a de Funese nestihli pracovat častěji. Jdu si s chutí zopakovat Velký flám. ()

fandalehy 

všechny recenze uživatele

André Bourvil byl jedním z mála komiků, který si s Funesem rozuměl, nebo spíše Funes si rozuměl s Bourvilem. A v polovině 60. let natočili pod taktovkou Gerarda Ouryho tenhle kasovní trhák. Podle mě patří Smolař k tomu nejlepšímu co Funes i Bourvil kdy natočili. Jak kdysi Bourvil na premiéře řekl:,,Lepší už to zkrátka nebude." ()

Galerie (31)

Zajímavosti (18)

  • Louis de Funes měl obavy z konkurence slavného herce Bourvila, že ho herecky "převálcuje", ale nakonec měl každý tak odlišnou roli, že se nádherně doplňovali. (Mariin)
  • Louis de Funes (Léopold Saroyan) se s Bourvilem (Antoine Maréchal) při natáčení velmi spřátelil. Dokonce oba vymýšleli  svoje vlastní komické nápady, kterými by film obohatili.  Například scénu, kde Sayrovan spravuje auto a do toho hraje hudba, vymyslel právě Funés. (Pierre)

Reklama

Reklama