Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

kinej 

všechny recenze uživatele

Podle mého je to jedna z těch lepších Funésových komedií. Rozhodně lepší, než ty z pozdní éry, kdy se stal strojem na peníze. Zde byly jeho gagy ještě neokoukané a čerstvé. Spousta vtípků sice časem ztratila náboj (zkoušení vábniček), ale některé scény fungují dodnes. Například scéna, kdy je Funés nucen lít do sebe silné víno, v něm nezapře velkého komika. A teď k dabingu. Ten v považuji v zásadě za vždy špatný. Nevěřím, že může být někdy dabing lepší originálu, naopak dokáže totálně rozměnlit herecký výkon. Ale filmy s Funésem bývaly nadabovány alespoň tak, že se mohly orignálu alespoň blížit. Myslím, že Faltus, i když mu není občas rozumět, zde odvedl skvělou práci. Víc se Filipovskému snad ani přiblížit nelze. Z nasazení je cítit, že to musel být velice vyčerpávající výkon. O to více ale zamrzí dabing zbytlých postav, který je vysloveně odfláknutý. Jeden dabér mluví několik postav a to je trapné. Škoda ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Už jen v černobílém zpracování tkví originalita tohoto francouzského kousku. Když pak přidám místy opravdu povedenou konverzaci hlavních "čórujících" aktérů, zajímavé smyčce v úvodu a nepřekonatelného Funese, vychází mi tří hvězdy. Celkově byl totiž příběh slabší. K záporům naopak ještě přidám nepovedené vedlejší role, na jejichž obsazení bohužel ruka režiséra sáhla opravdu nešťastně. ()

Reklama

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jak vykrást banku je jeden z nejpovedenějších filmů s Louis de Funesem. A to nejen námětem, ale i situačním humorem, Louis de Funes tady svým herectvím předznamenává budoucí úspěšá herecká léta a je jak jinak výborný. Smekám a kdykoliv se podívám znovu a ráda. :-) P.S. Co se týče dabingu - nečekala jsem nic, ale hlas imitátora Fultuse je výborný, pochopitelně je v některých větách poznat, že to není Filipovský, ale i tak klobouk dolů, tomu se říká precizní výkon v dabingu. 95% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Že by divák po shlédnutí této komedie změnil svůj pohled na herectví Louise de Funese nebo na francouzskou kinematografii první poloviny 60. let, tak to ani náhodou. Jde v podstatě o klasickou komedii své doby, která je zajímavá snad jen tím, že v ní hlavní roli hraje pozdější velká hvězda Louis de Funes. Všechny prvky, na kterých založil svůj úspěch, tedy divoká gestikulace, choleričnost a chaotičnost chování, energie, která z jeho postavy čiší, jsou už přítomny a tenhle kousek je jedním z filmů, které ho přivedly na výsluní. Jak je pro francouzské snímky tohoto ražení typické, lehké téma je doprovázeno určitou mírou společenské kritiky systému podaného komickou formou. Příjemná je stopáž, pouhých 85 minut v době, kdy jsme zvyklí na dvou až tříhodinová "veledíla", je opravdu osvěžujících. Scénárista do téhle stopáže dokázal kupodivu vměstnat všechno podstatné. Jak vykrást banku je komedie o tom, že rodinný podnik může vést nejen obchod, ale také tunelovat banku, a že rodina, která drží při sobě, je nade vše. Celkový dojem: 75 %. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní komedie pro muže nevšední mimiky. Louis de Funés hraje obchodníka se zbraněmi Victora Garniera, který veškeré peníze svěří do rukou prohnaného bankéře, který ho naláká na nejlepší obchod v jeho životě. Ale jak se ukáže, byl to od začátku jen způsob, jak si bankéř André Durand-Mareuil (Jean-Pierre Marielle) zajistit financování svého nákladného života. Film je zkrátka zaměřen proti bankám, jejichž představitelé jsou královsky placeni, ale s penězi lidí nehospodaří pro jejich, nýbrž pro svoje dobro. A jak získat peníze zpět? Vzít si je zpět od prohnaného bankéře. Však banka je jen naproti přes ulici a tak se začíná hloubit tunel ze sklepa. Loupež je bezcenná co se obsahu týče, ale velmi prospěšná k znovupostavení na nohy, když se přijde na bankéřovy prohnané finanční podvody. Za nejlepší hlášku filmu považuji dotaz zákaznice, které se Garnier chce zbavit: "Čím mám překvapit manžela k narozeninám? Objednejte striptérku a schovejte mu ji do postele." Půvabná, akčí komedie. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama