Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

A. Murray 

všechny recenze uživatele

Nevím čím to. Jestli to bylo nepovedeným dabingem, ale příliš na mě tento snímek dojem neudělal. Faltus měl dobrou tóninu, ale bohužel šišlal a nebylo mu příliš dobře rozumět. Dabing: Václav Faltus Pavel Trávníček, Petra Jindrová Bohdan Tůma, Klára Jandová, Svatopluk Schuller, Kristýna Valová Petr Neskusil Monika Žáková, Bedřich Šetena, Eva Miláčková, Jiří Balcárek Zbyšek Horák Roman Hajlich Dialogy: Marek Jindra Zvuk: Tomáš Bělohradský, Lukáš Kiška Režie: Pavel Beneš vyrobila: Tvůrčí skupina Josefa Petráska ve studiu Sound for Film, 2009 ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Člověk by nevěřil, co všechno se může postavit do cesty tunelu do sousedního domu. Počínaje kanalizací konče příbuznými. Ač bych tomu ještě při úvodních titulcích nevěřil, překvapivě se z toho vyklubala zatím nejzábavnější Funésova komedie, kterou jsem viděl, nebo si vzpomínám, že jsem viděl. Komicky naivní taškařice, která balancuje na hraně grotesky a s nečekanou lehkostí vrší gagy a absurdní situace, jištěné místy téměř geniálními "přestřelkovými" dialogy. A za dabing díky, přestože výsledek rozhodně není dokonalý. Na vině totiž asi nebude Václav Faltus, ale spíš North Video, kterého chtělo mít všechno honem a levně, takže neposkytlo dabérům na práci dostatek času. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem mírně zklamán. Největší slabinou filmu je ne moc kvalitní dabing. Panu Faltusovi není místy moc rozumět. Přece jen František Filipovský byl skvělý herec a tak Funese vlastně hrál a ve většině filmech jej i zastínil. Pozdější Funesova díla jsou mnohem lepší i dějově. Snímek je malinko naivní, ale je to dáno samozřejmě dobou, ve které vznikl. 50% ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Už jen v černobílém zpracování tkví originalita tohoto francouzského kousku. Když pak přidám místy opravdu povedenou konverzaci hlavních "čórujících" aktérů, zajímavé smyčce v úvodu a nepřekonatelného Funese, vychází mi tří hvězdy. Celkově byl totiž příběh slabší. K záporům naopak ještě přidám nepovedené vedlejší role, na jejichž obsazení bohužel ruka režiséra sáhla opravdu nešťastně. ()

Josefin 

všechny recenze uživatele

Tak moc jsem se těšila na komedii, kterou jsem objevila jen náhodou. Louise de Funés byl opravdu obdivuhodný herec. Nápad dobrý, jenže jsem měla problém začátek nápadně připomínal Darebáčky od W. Allena, který je samozřejmě natočil o mnoho let později,ale pro mě jsou svižnější a vtipnější. Nemůžu vychválit dabing Faltuse, nechytalo mě jeho šišlání, sotva jsem rozuměla. Pro mě 3*nemůžu dát víc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama