Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

morena.jea 

všechny recenze uživatele

Keby toto dielko nadaboval p. Filipovský, tak by dnes patrilo k najobľúbenejším francúzskym komédiam. Lepšie než Piti-piti-pa, lepšie než poslední Četníci, lepšie než Křidílko/stehýnko... František Filipovský je to jediné čo tomuto filmu chýba aby dostal 5* ale jedno je isté - zvoliť imitátora bolo rozumnejšie než to prenechať napr. Lábusovi. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Situační černobílá komedie s maličkým ale o to více vynalézavým obchodníčkem, který za žádnou cenu nenechá padnout rodinu hlady, zvlášť, když mu farář v kostele nevědomky dodá kuráže a sám pán ředitel banky mu nevědomky prozradí vše o jejich nedobytném sejfu...scéna, kdy se probourají omylem jinam je nezapomenutelná. :) 70% ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Výborná, vtipná a nadčasová komedie. Louis zde hraje sympatického človíčka a líbí se mi, jak celý rodina drží pohromadě a umanutému tatínkovi pomáhají. Český dabing není nejlepší, je znát, že Funése nedabuje profesionál ale na druhou stranu Václav Faltus odvedl velmi dobrou práci, když si uvědomíme, jak těžké to pro něj asi muselo být, aby důstojně nahradil hlas mistra F. Filipovského. Není mu sice tak dobře rozumět ale stačí jen chvíly a divák se zvykne. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Člověk by nevěřil, co všechno se může postavit do cesty tunelu do sousedního domu. Počínaje kanalizací konče příbuznými. Ač bych tomu ještě při úvodních titulcích nevěřil, překvapivě se z toho vyklubala zatím nejzábavnější Funésova komedie, kterou jsem viděl, nebo si vzpomínám, že jsem viděl. Komicky naivní taškařice, která balancuje na hraně grotesky a s nečekanou lehkostí vrší gagy a absurdní situace, jištěné místy téměř geniálními "přestřelkovými" dialogy. A za dabing díky, přestože výsledek rozhodně není dokonalý. Na vině totiž asi nebude Václav Faltus, ale spíš North Video, kterého chtělo mít všechno honem a levně, takže neposkytlo dabérům na práci dostatek času. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Milá, svěží a vtipná komedie pro celou rodinu s Funesem ze zlatých šedesátých. Napadá mě, ačkoliv tehdejší kriminálky přece jenom mnohdy tak úplně neodolávají zubu času, komedie působí pořád stejně vtipně ve srovnání s těmi dnešními. Ten humor byl jaksi laskavější a byla to prostě větší sranda i bez zbytečných vulgarizmů. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama