Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Koho by nezaujalo to, že tento film byl nadabován v roce 2009 a to hnedka imitátorem panem Faltusem. Rozhodně jsem neváhal a okamžitě film koupil. Nebudu se tu vyjadřit nijak důrazně k filmu. Je výborný, výborně jsem se u něj bavil a k tomu přispívá i fakt, že dabing jakoby z oka vypadl Františku Filipovskému, jenže zas tak krásné to také není. Ze začátku mu není vůbec rozumnět, co si tam mumlá pod fousy, hrozně šišlá a věřím, že kdyby tomu věnovali víc času, tak by to za to rozhodně stálo, a to je trošku škoda. Nevím jak dlouho dabing dělali, ale krom pana Faltuse jsou ostatní postavy dabingové stračeny, které se dabingujou během chviličky a nikdo to vlastně neocení a ani nesleduje, jestli se daný hlas k postavám vůbec hodí, což je trošku škoda. Přesto ale se musí ocenit snaha, která je zde dosti znát a rozhodně bych si přál, aby tento dabing ve Funésových filmech i nadále pokračoval, nebo dokonce i předaboval filmy, které dabovali jiní, jako třeba Krampol nebo Lábus. Otázka je, jak by se k tomu postavili lidé a zdali by to kupovali, ale věřím, že by do toho šli, protože tohle se jen tak nevidí. Samotného by mě zajímalo, jaké mělo North Video za tento film tržby. Popravdě jsem o tom vůbec nevěděl a najednou koukám do trafiky a ejhle co na mě nevyleze, další Funesův film, který jsem neviděl. I tak vkládám dabérovi poklonu, muselo to být nesmírně náročné a doufám, že s tím rád bude pokračovat dál. ()

bobstock 

všechny recenze uživatele

Situační černobílá komedie s maličkým ale o to více vynalézavým obchodníčkem, který za žádnou cenu nenechá padnout rodinu hlady, zvlášť, když mu farář v kostele nevědomky dodá kuráže a sám pán ředitel banky mu nevědomky prozradí vše o jejich nedobytném sejfu...scéna, kdy se probourají omylem jinam je nezapomenutelná. :) 70% ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Louis de Funes 60. let je se svou mimikou cholerika na vrcholu, i když tato Giraultova komedie zdaleka nemá takové grády jako např. Oskar, Tonoucí se stébla...nebo Četník ze St. Tropez...Škoda též, že nemáme dabing Františka Filipovského. Ale za ten nový, od imitátora Václava Faltuse, je třeba poděkovat, určitě je lepší než Krampolův a Lábusův... ()

Historik 

všechny recenze uživatele

Komedie je docela dobrá, ale ten Faltus není zas až takový zázrak, jak někteří píší. Místy spíše naopak. Nevím, proč jsme tak umanutí a vyžadujeme Filipovského. To napodobování je k ničemu, končí to vždycky nějakou křečí. Ať to nadabuje někdo jiný po svém. Vždyť to není jediný případ, kdy jednoho zahraničního herce dabuje více našich. A přece nenapodobují jeden druhého. Jak by to asi vypadalo, kdyby se třeba Moravec, který párkrát daboval Belmonda, snažil mluvit jako Krampol, na kterého jsme byli přece jen byli u Belmonda zvyklí více? ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Povedena komedie to je, ale cekal jsem vetsi srandu. Trochu za to muze samotnej Funes, kterej jak kdyby se nemoh rozhodnout, jak tu postavu zahrat. Takze misty dela svoje typicky grimasy, ale misty se zase snazi o vcelku charakterni herectvi. Vtipy nejsou buhvijak originalni, ale pobavi a pribeh je akorat tak na tech 80 minut, takze to ty 4* da. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama