Reklama

Reklama

Jak vykrást banku

  • Francie Faites sauter la banque ! (více)
Trailer

Louis de Funès jako Victor Garnier - obchodník a prodavač ve vlastní prodejně s loveckými potřebami, investuje celý rodinný majetek do akcií dolů v Africe, na doporučení svého bankéře. Když jsou africké doly zestátněny, přijde o všechny své vložené úspory. Jednoho dne se rozhodne, že si své vložené peníze vezme zpět. Jeho dům naštěstí sousedí s bankou a tak se s celou svojí rodinou začne postupně do banky přes svůj sklep prokopávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (143)

Oskar 

všechny recenze uživatele

Nemajetný vlastník krámku s loveckými potřebami svěří bance na protější straně ulice všechny úspory jako investici do akcií, které záhy klesnou na nulu. Aby vytrestal nadutého bankéře, který mu to poradil, rozhodne se s pomocí rodiny ze sklepa kopat tunel do banky a své peníze získat zpět. To je práce na několik dní a každý den se stane něco, co jim plán zkomplikuje... Přiznám se, že jsem zdejší hodnocení bral s rezervou a považoval je za zkreslená radostí z vidění něčeho "nového", neprovařeného s Louisem de Funés. Ale opravdu se z toho vyklubala velmi pěkná komedie. Co jí chybí na barvě a kinematografickém lesku, vyvažuje rychlým spádem situací bez dějové hlušiny a něčím, na co u "fufukomedií" nejsem zvyklý. Je to totiž opravdu dobrý rodinný film, bez jakéhokoli pejorativního podtextu takového označení. Louis de Funés je výbušný, impulzivní, ale není to tentokrát diktátor s napoleonským komplexem. Jen nešťastný mužík, který je v nesnázích, za něž nemůže a jejich řešení stmelí jeho rodinu s tak neokázalou samozřejmostí jako v mafiánských klanech. :-) Kdybych měl Jak vykrást banku k něčemu přirovnat, pak mi nejvíc připomíná jak dějem, tak svým emocionálním účinkem první polovinu Darebáčků Woodyho Allena a Louisova role se nejvíc podobá "zločinci ze zoufalství" panu Brisebardovi z filmu Jo. Velmi vyrovnaných 80% ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jak vykrást banku je jeden z nejpovedenějších filmů s Louis de Funesem. A to nejen námětem, ale i situačním humorem, Louis de Funes tady svým herectvím předznamenává budoucí úspěšá herecká léta a je jak jinak výborný. Smekám a kdykoliv se podívám znovu a ráda. :-) P.S. Co se týče dabingu - nečekala jsem nic, ale hlas imitátora Fultuse je výborný, pochopitelně je v některých větách poznat, že to není Filipovský, ale i tak klobouk dolů, tomu se říká precizní výkon v dabingu. 95% ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Jak vykrást banku. Jak se dostat k penězům v ní. Další z návodů, jak si vylepšit své bankovní konto. Ale pozor! To se psal rok 1964, a nyní už máme 2010. Sice se tenhle návod umně kryje komedií, ale nepochybně kdejaký šikula si z něho odnesl jen to praktické, a to komediální nechal stranou. Šikula jde vždy jen po faktech, komedie to už je bonus! Victor Garnier není zrovna vzorovým příkladem jak obchodovat a prodávat, ale lásku k loveckým potřebám má. Proč mu ale manželka nezabránila, aby veškerý rodinný majetek nevrážel do dolů v Africe, to ji opravdu nechápu.... ()

morena.jea 

všechny recenze uživatele

Keby toto dielko nadaboval p. Filipovský, tak by dnes patrilo k najobľúbenejším francúzskym komédiam. Lepšie než Piti-piti-pa, lepšie než poslední Četníci, lepšie než Křidílko/stehýnko... František Filipovský je to jediné čo tomuto filmu chýba aby dostal 5* ale jedno je isté - zvoliť imitátora bolo rozumnejšie než to prenechať napr. Lábusovi. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Milá, svěží a vtipná komedie pro celou rodinu s Funesem ze zlatých šedesátých. Napadá mě, ačkoliv tehdejší kriminálky přece jenom mnohdy tak úplně neodolávají zubu času, komedie působí pořád stejně vtipně ve srovnání s těmi dnešními. Ten humor byl jaksi laskavější a byla to prostě větší sranda i bez zbytečných vulgarizmů. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama