Reklama

Reklama

Fantomas se zlobí

  • Francie Fantômas se déchaîne (více)
Z natáčení  - Mylène Demongeot

Obsahy(1)

Pronásledování rafinovaného Fantomase přivádí tentokrát komisaře Juvea, novináře Fandora a jeho snoubenku Helenu do Říma, kam je svolán významný vědecký kongres. Hvězdou tohoto kongresu má být profesor Lefebvre, vědec zabývající se výzkumem v oboru hypnózy. Jeho objevy jsou tak převratné, že se dá předpokládat, že Fantomas bude mít o stařičkého vědce zájem a postará se o jeho zmizení. K únosu skutečně dojde, ačkoli určit toho pravého profesora mezi třemi navlas stejnými je pro komisaře Juvea úkol nelehký. (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Z natáčení  - Mylène Demongeot

Recenze (303)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Další ze série hravých parodických detektivek, která mi přijde ještě zábavnější. A to díky většímu prostoru pro postavu komisaře Juvea (skvělý Louis de Funes), který rozehrává skvělý koncert jak ve vlaku, tak na vědeckém kongresu v Římě a tak nádherně si užívá ocenění. A ten maškarní bál! Jean Marais má zajímavou trojroli. Jednak klasicky nepolapitelného padoucha Fantomase (s hlasem Raymonda Pellegrina) a nezdolného novináře Fandora. Nově také profesora Lefévra, autora objevu, který se chystá zneužít Fantomas. A tak začíná přehlídka převleků, masek, pastí, honiček, bitek, únosů a útěků. Samozřejmě komisaře doplňuje jeho asistent Bertrand (Jacques Dynam) a Fandora jeho půvabná snoubenka Héléne (Myléne Demongeot) a nově Helenin malý bratr Michel (syn Louise, Oliver de Funes). A ti všichni se nakonec ocitají na tajném Fantomasově místě, kam jsou uneseni. Ale důvtip, práce unesených a improvizace je z toho vyseká, aby zase mohl propuknout závěrečný karneval honičky, kdy Juve s Fandorem chytají Fantomase, který opět uniká, aby se pak znovu objevil. Nádherně zurčivá zábava, která je vtipná svoji hrou a nadsázkou. Která baví a hřeje zároveň jako úsměv, či jako teplý smích půvabné Héléne, je neposedně rozverný jako Juve, je tvrdošíjně důvtipný jako Fandor a mrazivě nebezpečný jako Fantomas, když se zlobí. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

"Ty troubo, Fantomas je ve vlaku! Je nahoře, je dole, je tady všude kolem dokola!" Pokračování klasiky, které samo o sobě je taky klasika a kult. Funés dostal tentokrát mnohem větší prostor, takže jeho eskapády baví skoro pořád. V kombinaci s tím množstvím masek a převleků se u toho prostě nedá nudit. Fantomas je kliďas a frajer a retro, jako vždy. A Fandorova snoubenka je fakt krásná a už i ta blbost ji přešla. Na tohle nedám dopustit... Jména jako profesor Lefèvre nebo profesor Marchard ve mě nždy zůstanou... ()

Reklama

vesper001 

všechny recenze uživatele

Není to nejslabší, ale nejméně silný článek Fantomasí série, což ale neznamená, že by nestál za vidění. Zápletka je v podstatě stejná jako v jedničce – novinář Fandor a komisař Juve se honí za Fantomasem a ten se pro změnu zajímá o vládu nad světem a o Fandorovu přítelkyni Helenu. Za nejlepší moment filmu považuji scénu, ve které Juve vysvětluje lékařskému konziliu, že má třetí ruku… :) ()

pursulus

všechny recenze uživatele

Mé hodnocení všech tří dílů Hunebelleho "Fantomase" ("Fantomas", "Fantomas se zlobí" a "Fantomas kontra Scotland Yard") a můj názor na ně jsou ZDE. (Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".) ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Fantomasovi zůstala výtečně neosobní maska, nezapomenutelné hudební téma a schopnost mít jakoukoliv tvář. Juve si urval svůj prostor před objektivem a předvádí obvyklé výstupy plné rozmáchlých gest, divokých pohybů, pitvorné mimiky a zmatených slov, jež z něj padají kulometnou frekvencí. Ani obvyklá posedlost Funèsových postav Řádem čestné legie nechybí. Oblíbené záměny a převleky doplňují bondovské serepetičky, jejichž užití, byť účinné, narozdíl od 007 míří spíše na bránici. Výstupy s umělou rukou jsou brilantní. Škoda, že to neplatí o neumělé ruce scénáristově, která umístila do dění nepotřebnou manekýnu, stejně užitečné manekýně a k tomu poněkud umělými kroky dostává postavy do potřebných situací, tj. pohazuje jimi jak figurkami. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (38)

  • Komisař Juve (Louis de Funès) si v letadle nenavlékne padák, nýbrž jenom jakýsi pytel, na což jej Fandor (Jean Marais) upozorní. Juve přesto z letadla vypadne bez padáku, ovšem při záběrech na jeho postavu letící vzduchem je evidentní, že padák má. (Robbi)
  • Slavné létající Fantomasovo (Jean Marais) auto je značky Citroën DS. Tento vůz poprvé spatřil světlo světa 6. října roku 1950. Kabriolet, ve kterém komisař Juve (Louis de Funès) a novinář Fandor (Jean Marais) stíhají prchajícího Fantomase ve vlaku, je automobil značky BMW 507, který se vyráběl v letech 1956-1959. (žvanimírek)

Reklama

Reklama