Reklama

Reklama

Můj bratr ďábel

  • Velká Británie My Brother the Devil
Trailer

Obsahy(1)

Dvaja dospievajúci bratia musia čeliť predsudkom, ak majú v uliciach londýnskeho podsvetia prežiť úskalia, ktoré striehnu na mladých Arabov. Film My Brother the Devil je celovečerným debutom walesko-egyptskej scenáristky a režisérky Sally El Hosaini. (ambron)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Tak mě to nebavilo, že jsem to nejdřív v půlce vypnul a dodíval se na to až druhej den. A z toho úvodní gangsta nádechu to zase tak moc niggagiga nebylo. Ne, nejsou tam potřeba nějaký přehnaný akce, přestřelky a bitky, to určitě ne, ale podle mě to vůbec nemělo šťávu. Ani ty dialogy nejsou tak dobrý, jak by u dramatu měly být. Nijak emocionálně mě to nezasáhlo, celý mně to bylo jedno a zápletka s houmou bráchou mně přišla totálně zbytečná. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

A vida, konečně jeden z toho mračna filmů, který se týká drog, drogových dealerů, gangů a jde to taky natočit bez zbytečně nadupaných rvaček a stříleček. Všechno bylo v akorátní rovnováze, až na pár detailů, například ohledně velkého zvratu, který se týkal Rashida a jeho proměny (kdo viděl, tak ví). To, že v jeho bráškovi to bude pomalu bublat jak vroucí voda, se dalo předpokládat a tak asi v polovině filmu nastane zajímavý obrat, který končí sice trochu jinak, než by to bylo ve skutečném reálu, ale já to těm klukům ráda baštila, protože oba byli moc sympaticky vybraný pár. Suma sumárum, já jsem na konci oproti klukům ani trochu nefuckovala a ten čtverec si myslím zaslouží zcela oprávněně. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Zpočátku souboj gangů, ale pak hlavně drama o nelehkém životě jedné rodiny, resp. 2 bratrů, kteří se snaží najít své místo na světě a každý nakonec objeví něco jiného…nebo to stejné? Drsné praktiky ulice, všudypřítomné drogy, „černá“ muzika, silné emoce, to všechno Můj bratr ďábel nabízí. A nutno uznat, že na debut je to kvalitní práce. Za mě to budou slušné 4*. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Sociálna dráma, v ktorej rezonujú predovšetkým témy v spojitosti s pouličným predajom drog v rámci jednej uzavretej komunity. Hnusná štvrť mesta dovoľuje len hnusný život... Dej sa zameriava na postupný vývoj vzťahu medzi oboma bratmi a jeho ovplyvňovanie vedľajšími postavami (pozitívne i negatívne). Aj napriek pomerne malému priestoru a okýpteným dramatickým možnostiam dokázala táto dráma udržať moju pozornosť po celý čas. Škoda len toho mierne cukríkového záveru, tam sa mi žiadalo po emočnej stránke výrazne pritvrdiť. 70/100 Videné v rámci - Project 52 Films by Woman. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Příběh, jakých se staly spousty. O drogách, bezstarostném životě, o bratrské lásce, dospění, o poznání. Vlastně od každého něco, ale přece jen v novém, neokoukaném kabátě. Celé tohle drama z východního Londýna působí naprosto celistvě, k čemuž přispěli určitě neokoukaní herci a také děj, který vlastně dopadl úplně jinak, než by se na začátku dalo čekat. Mně osobně to vůbec nevadilo. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama