Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Pojďme všichni sborem za tím jedním volem, který jako první prohlásil, že Velký Flám je nejlepší francouzská komedie:) Nezapomenutelné scénky jako "Herein!" , de Funès s dirigentskou parukou nebo oslavy narozenin německého oficíra jsou jen malou částí komediální hostiny, kterou na stříbrném podnose přinášejí Louis de Funès a Bourvil, a se kterou se i takové perly jako Stepující Stonožka nebo příhody Sedmé Roty mohou měřit jen velmi těžko. 100% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nr. 1 ze všech francouzských komedií. Nad Paříží je sestřelen čtyřmotorový bombardér RAF B-17. Osádce se nad okupovaným městem podaří vyskočit padáky, žel každý dopadne do jiné části města. Místem setkání osádky před společným útěkem jsou veřejné lázně. Poznávacím znamením bude pískání šlágru tea for two :-) Frantíci mají dle mého názoru trochu komplex s tím jak válčili a jak se nechali převálcovat. Proto vznikla celá řada komedií, kde wermacht je banda tupounů a chrabří vojáci ( Sedmá rota )či odbojáři jim to tvrdě natřou. Každopádně tohle je klasika a smát se budete od začátku do konce. Just tea for two , And two for tea, Just me for you, And you for me... ()

Reklama

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Koukal jsem na to sice kolem půlnoci ale stejně jsem u toho řval smíchy. Zvláště u scén s chrápáním, parukou a dýněmi jsem měl co dělat abych vůbec popadl dech. Funès v roli dirigenta Stanislava neskutečný a Bourvil jelikož s ním to byl první film co jsem viděl tak mě tedy velmi příjemně překvapil. Z herců stojí ještě za řec magický pohled Marie Dubois. Snímek sice obsahuje nějaká hluchá místa ale ve výsledku stejně převládá obrovská spokojenost. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Vždyť se ještě nastydnete s tou vaší pleší !! Nechcete půjčit čepici ??" ;) Výborná převleková / záměnová komedie stavějící na situačním gagu i dialogu, což se samozřejmě dalo při účasti hvězdných de Funése, v jeho oblíbené a téměř samojediné poloze nepříčetného cholerika, s Bourvilem čekat, v kulisách válečné Francie, což se dalo čekat rovněž, když Frantíci své postoje ke druhé světové válce téměř ve filmové podobě ani jinak vyjadřovat neumí.. Rozuměj nechtějí.. Tohle Ouryho filmové dobrodružství však platí za kultovní žánrovou záležitost, byť přinejmenším lehce temporytmicky nevyrovnanou, které ani ten obligátní neúprosný zub času nic neubral na kráse.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velký flám se pro mě stal nejlepší francouzskou komedií vůbec a zřejmě už stane na vždy. Tehdy se v něm setkali legendy francouzské kinematografie: Bourvil a Louis de Funés a i přesto, že oba mají naprosto rozdílný styl humoru, Bourvil typ bázlivého člověka a Louis de Funés typ diktátora, který se s ničím nemaže, dokázali si spolu dokonale sekundovat a díky Gérardovi Ourymu a jeho scénáři nechali vzniknout tak zábavné a přesto vážné komedii, u které jsem se nedokázal nudit a naopak zapamatoval snad každou scénu, která se ve filmu objeví a i přesto se na tento La Grande Unique znovu a rád podívám. --- Děkuji Vám pánové. Báječný výkon báječný. Nechválil jsem Vás ale sebe ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Transportéry objevující se ve filmu nejsou německé, ale ve skutečnosti předělané americké M3, kterých bylo po válce dostatek. Stejný typ se objevil i v komedii Kam se poděla sedmá rota? (1973). (Reiner)
  • Ve scéně, kdy Augustin Bouvet (Bourvil) a Stanislas Lefort (Louis de Funès) ujíždějí na korbě dodávky a hází na pronásledující Němce dýně, lze vidět, že v záběrech je na silnici čerstvě namalovaná bílá dělící čára, která v dalším záběru z ničeho nic zcela chybí. (spiritus)
  • Režisér Gérard Oury přiznal, že když Louis de Funès (Lefort) během natáčení improvizoval mimo původní plán, musel smíchy odcházet po čtyřech mimo umístění kamery a dekorací, aby svým smíchem nenarušil vynikající záběry. (Jizni Tlapa)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno