Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (387)

aniiicka 

všechny recenze uživatele

Děkuju za úžasné francouzské komedie se skvělým humorem, který mám tak ráda. Velký flám je určitě jeden z nejlepších filmů nepřekonatelného Louise a jedna z nejlepších komedií vůbec. Funés jako nafoukaný dirigent Stanislav a Bourvil coby malíř - natěrač se ve snaze pomoct anglickým pilotům vydávají na neuvěřitelnou cestu válečnou Francií. Nechybí spousta skvělých hlášek a památných scén jako například záměna pokojů (chrápání), výslech Louise a Bourvila na německé stanici nebo francouzská angličtina v lázních...Are you? You are? Happy? Thank you. :) http://www.youtube.com/watch?v=9syMRZ_HsPI&feature=relmfu ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Ne uplně čistá komedie, ale je to malinko mixlé i s dobrodružným filmem. Všichni se furt převlékají a schovávají před nacisty. Funés tu nemá tolik prostoru co jinde, a opravdu vtipných scén tu taky moc není. Oproti tomu to má asi vyšší rozpočet, než jiné francouzské filmy té doby a navíc i dobré lokace a kameru. 70% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Velký flám se pro mě stal nejlepší francouzskou komedií vůbec a zřejmě už stane na vždy. Tehdy se v něm setkali legendy francouzské kinematografie: Bourvil a Louis de Funés a i přesto, že oba mají naprosto rozdílný styl humoru, Bourvil typ bázlivého člověka a Louis de Funés typ diktátora, který se s ničím nemaže, dokázali si spolu dokonale sekundovat a díky Gérardovi Ourymu a jeho scénáři nechali vzniknout tak zábavné a přesto vážné komedii, u které jsem se nedokázal nudit a naopak zapamatoval snad každou scénu, která se ve filmu objeví a i přesto se na tento La Grande Unique znovu a rád podívám. --- Děkuji Vám pánové. Báječný výkon báječný. Nechválil jsem Vás ale sebe ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Největší herecké ikony francie let 70tých se setkali v jednom z nejlepších francouzských filmů vůbec. Výborná komedie a pěkná a velice příjemná variace na válečnou dobu. Fuňas geniální, ale přeci jenom není jediným hlavním tahounem a spolu s Bourvilem tvoří opravdu nezapomenutelnou dvojku, která mě bavila v každém záběru. No a samozřejmě ta květnatá propletenost scénáře dělá tenhle film opravdu skvělou a originální podívanou. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přídavné jméno VELKÝ v názvu filmu je doslova a dopísmene na místě. VELKÝ humor z herci, kteří mají VELKÝ komediální talent a režisér, který umí udělat VELKÝ dobrodružství i v okupované Francii, takovým způsobem, že mě z toho zůstal jeden VELKÝ zábavný zážitek, který si v sobě ponechám i když mě v životě potkají VELKÝ trable. Jako se Francie nechala okupovat nacistickou armádou, tak já nechám vždycky moc rád okupovat svou bránici komediální armádou Gérardem Ourym, Bourvilem a Louis de Funèsem, protože ten jejich flám je moc povedený a hlavně hrozně VELKÝ. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Snímek byl v polovině 80. let znovu zakoupen do československé distribuce, stejně jako další Funésovy komedie. Tehdejší Ústřední půjčovna filmů k němu tehdy vyrobila a rozeslala nové plakáty, ale své obnovené premiéry v kinech se tento film z neznámých důvodů nedočkal. (charles3)
  • Záběry v hotelu a v kanalizaci pod operou byly natočeny ve vystavěných kulisách ve studiích Billancourt. (marcel5)

Reklama

Reklama