Reklama

Reklama

Letadlo plné britských letců se omylem dostane až nad okupovanou Paříž a je sestřeleno. Každý z nich pak požádá o pomoc jednoho civilistu. Malíř pokojů, dirigent opery, krásná blondýnka a odvážná jeptiška se tak setkávají na cestě napříč sladkou Francií, když prchají před německými vojáky. Autem, letadlem, vlakem, pařížskými kanály, dokonce i v sudu. Tohle bude VELKÝ FLÁM! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (388)

InJo 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější francouzská komedie, která navíc velmi dobře funguje i jako dobrodružný film s tematikou druhé světové války. Velký flám je parádní staromilská jízda, která neztrácí dech hlavně díky skvělému scénáři servírujícímu hromadu výborných situačních gagů, v nichž Funés s Bourvilem naprosto excelují. Ouryho výpravný snímek je časem prověřená klasika, která je svěží a nenuceně zábavná a vtipná po celou dvouhodinovou stopáž. 95 % ()

sud 

všechny recenze uživatele

Už dlouho jsem přesvědčen o tom, že je to nejlepší komedie s Louisem de Funèsem. Krom nepřeberného množství legrace (za všechny v hotelu na posteli s tlustým skopčáckým důstojníkem) tu Louis občas brnkne na vážnější notu a Bourvil není zas až takovým prosťáčkem, jak by se ponejprv zdálo. V téhle komedii se zkrátka povedlo úplně všechno. 100%. ()

Reklama

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší film s Funésem, co jsem viděl a jedna z nejlepších komedií vůbec. Parádní herci, hlavně ústřední trio Bourvil, Funés, Brook předvádí galakoncert dirigovaný samotným "kapelmajstrem". V celém filmu je nespočet nezapomenutelných scén, od likvidace důstojníka "dvojitým hajlem" až po svítící dort ve tmě...inu smál jsem se na celé kolo. Nakažlivou hudbu snad nemusím zmin'ovat, Tea for Two si pískám ještě ted' :) ()

jahol 

všechny recenze uživatele

Pro mne jednoznačně nejlepší film LdF. Nejlepší proto, že není vystavěn pouze na velmi dobrém herectví hlavního představitele (někdo jeho herectví neuznává, ale to, co odvedl třeba ve frašce Oscar jej řadí k velikánům veseloherního žánru) - ono to ani nejde, protože má v Bourvilovi zcela rovnocenného partnera - ale i na velmi povedeném a košatém scénáři. Nepřijde mi, jak si někdo stěžuje, že by ve filmu bylo pouze pět vtipů - je tam možná pět geniálních vtipů a spousta dalších, lepších nebo horších. A tradičně pojaté setkání anglické, francouzské a německé nátury (národnosti řadím podle abecedy, nic jiného v tom nehledejte! :-) ) je zárukou kvalitní atmosféry filmu jako celku. ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč mě tenhle film celá léta míjel. Viděl jsem ho až teď a příjemně jsem se bavil. Není to ona typická řachanda, ale po celou dobu jsem se příjemně bavil. Akorát u Bourvila mi neseděl dabing Lubomíra Lipského, tam jsem zvyklý na Jiřího Brudera, který ho daboval báječně. Ale jinak hodně zábavná podívaná. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (36)

  • Scéna, kdy si Bouvet (Bourvil) a Lefort (Louis de Funès) vyměňují boty, se natáčela na okresní silnici vedoucí z Vézelay do Corbigny v Burgundsku 6. 5. 1966 v 8 hodin. (mar48)
  • Natáčelo se ve francouzských městech Paříž, Pierre-Perthuis, Vézelay a Noyers. (M.B)

Reklama

Reklama