Reklama

Reklama

Oskar

Trailer

Bohatého průmyslníka Barniera překvapí jednoho nedělního rána jeho zaměstnanec, drzý mladík Christian Martin, a požádá ho, aby mu zvýšil měsíční plat, protože si bude brát jeho dceru a nehodí se, aby tak bohatá dívka si brala muže s tak nízkým platem. Barnier je šílený vzteky a chce mladého muže okamžitě vyhodit. Ale Martin mu vysvětlí, že věnuje celý svůj majetek, který získal podvodnými transakcemi, své nastávající. Mimochodem, ty podvodné transakce se týkají podniku pana Barniera. Když Barnier uhodí na svou dceru, ta přizná, že má milence, a na radu pokojské Bernadetty ještě „přihodí“, že s ním čeká dítě. A to je teprve začátek onoho šíleného dne neurotického Barniera, ve kterém se zaměňují kufříky i jména, kde dochází k nenapravitelným nedorozuměním, které ubohého Barniera stojí skoro život... Role uzurpátorského průmyslníka Barniera byla jednou z velkých hereckých příležitostí Louise de Funese. Hrál ji dlouhá léta na jevišti a ve filmové adaptaci Édouarda Molinara, natočené téměř před padesáti lety, byl nedostižný. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (294)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Je to film natočený na základě divadelní hry. Sází ná záměnu postav, lží, zamotávání se do nich a náhod. To samo o sobě je dobrá zábava, škoda, že občas sklouzla k "taškařici". Pokud se u nás dostane do divadel, rád si na ni zajdu. # příběh 8 | hudba 0 | humor 8 | akce 2 | napětí 0 | pustil bych si znovu 7 ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Skvělá „divadelní“ komedie s Louis de Funesem a dalšími postavami, které mu perfektně nahrávají. Scény, v nichž kontrastuje rtuťovitost pana Berniera a tupost maséra Filipa patří dle mého názoru k vrcholům filmové komediální tvorby vůbec. Nelze nevzpomenout na Moliérova díla, s nimiž má toto novodobé mnoho společného. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Konečně! Konečně! Konečně ho mám! Ach pardon :-) Ale musím říct, že nejsem, opravdu nejsem zklamán. Nejdřív jsem byl trošičku na pochybách, jelikož filmy Jo nebo Pouic-Pouic se také odehrávaly v přísně ohraničeném prostředí, a i když se snímek rozvíjí velice krotce a Louis je v mnoha scénách hodně úsporný, pozdější zvyšování obrátek se prostě nedá zastavit a je to moc dobře :-) Vše vrcholí scénou s nosem a následným spánkem :-) Nesouhlasím s lidmi, kteří si myslí, že je to celé zamotané tak, že se v tom divák nevyzná, je to bláznivé a šílené, ale v intencích. No a dál? Líbila se mi výprava, teď myslím hlavně zařízení domu a chce to ještě jedno zhlédnutí, to minimálně, tentokrát v původním znění, i když proti Františku Filipovskému nemůžeme říct ani popel, ostatně jako vždycky. MŮJ KUFŘÍČEK!!! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby Celosvetovo $3,100,000║ Tento film je doslova nabitý humorom od začiatku po koniec, dej sa po celý čas nepohne z jedného obytného domku a na prekvapenie nevadí to, lebo Louis de Funes v skvele spolupráci s ostatnými hercami tento film naprosto ovládajú a nenechajú nás ani na moment sa nudiť. Táto komédia je doslova živel a je dokonca zábavnejšie než ostatné známe filmy s Funesom! ...na konci projekcie som odchádzal zo zachrípnutým hrdlom, fakt sila a veľké prekvapenie s Funesom o ktorom som ani netušil /videl v kine: 100%/ (videl na festivale Art Film Fest 2009) ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Pro tuhle svižnou komedii mám slabost. Hlavně díky dialogům, létají ze všech stran, narážejí do sebe, splétají se, provokují se ve slovech, předbíhají se a vykreslují celkový pocit spokojenosti z podávané zábavy. Tomuto souboru písmen, gest, emocí a rozporuplných situací vládne ďábelský driblér. K ruce má 2 ženy, 2 dcery, 3 nápadníky a 2 sloužící. Spirála událostí se roztáčí stále rychlejším a zběsilejším tempem. Až do úplného zhroucení a soucitného porozumění. Vladařem je Bertrand Barnier (skvělý Louis de Funès), bohatý muž. Nemíní schytávat škodolibé rány osudu bez boje. Žongluje s neuvěřitelnou bravurností, spřádá nitky spikleneckých myšlenek důkladně. Aby schytal další a další ránu. Z jeho poddaných: bezpáteřní účetní, bravurní zloděj a nadšený nápadník Christian Martin (zajímavý Claude Rich), prostý kynezioterapeut a donucený nápadník Philippe Dubois (dobrý Mario David). za každé situace flexibilní manželka Germaine (elegantní Claude Gensac), rozmazlená dcerka Colette (půvabná Agathe Natanson), bezděčná kleptomanka, služka i baronka Bernadette (šarmantní Dominique Page). Skupinu doplňují zmatený sluha Charles (Paul Préboist), pravá i nepravá dcera Jacqueline (Sylvia Saurel), utíkající a vracející se nápadník Oscar (Roger Van Hool), a služka, matka i milenka Charlotte (Germaine Delbat). Co více si přát, než zábavu, která vře, bublá a křičí. Svíjí se v koutě a kope kolem sebe vodopád vět, přináší kufříky, dává naději a bere iluze. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (13)

  • Obsazení Claude Gensac do role Germaine Barnier navrhla skutečná žena Louis de Funèse (Bertrand Barnier) Jeanne. Gensac později v rozhovoru pro France Dimanche uvedla: „Jeanne pak navrhla Louisovi, aby si mě vybral jako svou pravidelnou partnerku. Chtěla, abych byla manželkou jejího muže na plátně.“ To se také v pozdějších snímcích s poměrně nepřetržitou pravidelností stalo. (Komiks)
  • Exteriéry domu vo filme boli natočené vo vile Stein vo Vaucresson pri Paríži, interiéry sú čisto dekoratívne. (Arsenal83)

Reklama

Reklama