Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument o mistrovství světa v ledním hokeji ve Vídni, kde česká hokejová reprezentace získala po dlouhých 11 letech zlaté medaile. (majk2)

Recenze (13)

cheyene 

všechny recenze uživatele

"Dotkli jsme se hokejového nebe." Zdařilý dokument o prvním zlatém triumfu v samostatných hokejových dějinách. Zde se tak nějak zformovala zlatá generace či parta hráčů, která objížděla i následné vrcholné akce a přivážela z nich cenné kovy, dokonce i ty nejcennější. Cesta za titulem: MS Vídeň 1996 musí potěšit každého fanouška této kolektivní hry, avšak na plné hodnocení to není. Přišlo mi to celé příliš zdlouhavé, postrádal jsem více rozhovorů s hráči či trenéry a v mnoha ohledech je cítit, že hokejová publicistika České televize teprve nastupovala na tu správnou cestu, kterou dnes důvěrně známe. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Úspech veľký, ale evidentne sa tu nehodnotila kvalita dokumentu, ale obsah spojeny s emóciami. Kvalita filmu je len priemerna. Určite to išlo spraviť aj lepšie. ()

Reklama

Karlos8 

všechny recenze uživatele

"Ten čas vidíte, který zbývá," pro mě jednoznačně legendární komentář Petra Vichnara, který mi zůstal v hlavě dodneška. Tento turnaj jsem poprvé viděl na VHS, což vypovídá o historii tohoto dokumentu. Zlato z Vídně je pro mě srdeční záležitost a to především kvůli roku 1996, ve kterém jsem se shodou okolností narodil. Legendární hráči, které současná generace jen těžko dokáže nahradit, ne moc známý ale sympatický trenér Bukač a také v té době ještě premiér Václav Klaus. To vše nabídne tento hokejový sen. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele

První české zlato! Co více dodat. Hokej je náš sport. Nikdo, ani Kanada, či Rusko, se nám nemůže rovnat i přesto že mají 2x více zlata než my. Taková malá země a je největší konkurencí hokejovým velmocem. ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Soupiska ČR týmu Brankáři: Roman Turek, Roman Čechmánek, Petr Franěk. Obránci: František Kaberle, Drahomír Kadlec, Stanislav Neckář, Antonín Stavjaňa, Michal Sýkora, Jiří Veber, Jiří Vykoukal. Útočníci: Radek Bělohlav, Radek Bonk, Jiří Dopita, Jiří Kučera, Robert Kysela, Robert Lang, Roman Meluzín, Pavel Patera, Martin Procházka, Robert Reichel, Viktor Ujčík, Otakar Vejvoda, David Výborný. Trenéři: Luděk Bukač a Slavomír Lener. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama