Reklama

Reklama

VOD (1)

Charlese Dickense si představujeme jako starosvětského Angličana, který napsal "Vánoční koledu" nebo "Olivera Twista". Rozhodně ne jako někoho, kdo by mohl mít sexappeal. Film Vášeň mezi řádky nám však představuje skutečného Dickense. Charismatického muže plného energie, který, kromě toho, že měl manželku a deset dětí a psal své tlusté romány, zvládal být i novinářem, divadelníkem, společenským aktivistou, celebritou. Vášeň mezi řádky se ale ještě více soustředí na Nelly (Felicity Jones), inteligentní a krásnou mladou ženu, která si s Dickensem odvážně začne milostný románek, jehož důsledky si v tu chvíli ještě neumí představit. Neví, jaké to je, být milenkou ženatého muže s deseti dětmi. Ve viktoriánské Anglii je to zločin, který se trestá vyhoštěním na okraj společnosti. I když ji její milenec hmotně zajistí, nečeká ji žádná světlá budoucnost. Přestože jejich vztah byl plný lásky a vášně a přetrval až do jeho smrti, přestože se stala Dickensovou živou vodou a múzou, přesto se musela smířit s rolí „neviditelné" ženy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (83)

Dont 

všechny recenze uživatele

Naprosto sterilně natočený film, který ve mně nevyvolal skoro žádné pocity. Ralph Fiennes mě jako režisér hodně zklamal, protože nedokázal filmu vtisknout žádnou tvář a zazdil i slibné hereckém obsazení, kdy kromě sebe měl k dispozici ještě krásnou Felicity Jones a zkušenou i úspěšnou Kristin Scott Thomas. Zasadit do tehdejší doby se snímek podařilo, a to včetně kostýmů, atmosféry nebo vyjadřování postav, ani stopa po klišé – fajn, ale chtělo to pojmout živěji, aby to nebyla taková nuda. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

"Toto je příběh o zármutku. Toto je příběh o žalu. O lásce odmítané, lásce obnovené, která přežije navždy..." Drama, jež pro svoji ponurost, líné tempo, city a jejich vyobrazení, není pro každého. Příběh se opírá o význam Charlese Dickense, ale hlavní postavu v tomto filmu zabírá žena, které se skvěle zhostila Felicity, a jež vyčnívá nade všemi, jakož i nad dějovou stavbou. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Popísal by som to asi takto: Pár minút zaujímavých, potom obrovská halda zlátaniny, potom opäť pár minút fajn... a tak stále dookola. Jednoducho vo všetkom je na prvom mieste nuda. Dokonca podozrievam autorov, že to bolo ich zámerom. Výprava a dobové reálie ale boli skvostné. Iba vďaka nim veľmi slabý priemer. A zabudol som, Ralph Fiennes tu stál za prd. 50/100 ()

Popluh 

všechny recenze uživatele

Komorní pomalý film se všemi klady i zápory které k tomu patří. Potěší příjemná civilní kamera Roba Hardyho. Fiennes pomalu vyplňuje mezery mezi řádky, skvěle pracuje s návodnou hudbou i tichem a míří k nevyhnutelnému konci. Sonda do milostného života Charlese Dickense, která neurazí ani nijak zvlášť nenadchne. Žádnou vášeň ale nečekejte, film je až na pár výjimek stejně konzervativní jako ta doba a nenabízí příliš vyhraněných konfliktů. Možná i ke vlastní škodě. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Vášeň mezi řádky tam jistě byla, ale tu vášeň, kterou jsem já od tohoto filmu očekávala tam bohužel nebyla...Dickens a jeho "milenka", o které se veřejně vědělo - je to skvělé téma, které se zakládá na skutečné události, ale něco mi tam chybělo. Je to pro mě určitým způsobem "velkofilm" - skvěle obsazené, dobové kostýmy, exteriéry, všechno - ale - já vlastně ani nedokážu říct, co mi tam nesedělo. Bylo to pomalé, ponuré - (to ale Anglie je) - představa života vyvrhele, jehož světlo bylo vrháno na slečnu Nelly, nedokážu se do toho nejspíš úplně vcítit, jelikož mě by to bylo nejspíš jedno...Spíše než slova jsou ve filmu pohledy. Dost silné a vášnivé pohledy, kdy k první puse dojde až za dost dlouhou dobu, jakoby jako důkaz, že mezi nimi do té doby opravdu nic není a dokud se to nestane, tak to prostě neexistuje. Dvojí život, který poté vedl a ji odstrčil stranou a vrátil se ke své rodině - je to silné, nepředstavitelné a hodně náročné pro představu toho, jak to mohla zvládnout...Myslím si, že filmu přijdu na chuť až za pár let... ()

Galerie (88)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen na motivy stejnojmenné knihy (1991) Claire Tomalin. (Fevas)

Související novinky

Oscarové nominace 2014

Oscarové nominace 2014

16.01.2014

Dnes odpoledne vyhlásila Akademie filmového umění a věd (AMPAS) ústy své prezidentky Cheryl Boone Isaacs a herce Chrise Hemswortha nominace na Oscary pro letošní rok. O prvenství v počtu nominací … (více)

Reklama

Reklama